علائم زود انزالی چیست؟
زود انزالی به وضعیتی گفته می شود که در آن، مرد در طی رابطه پیش از آن که خودش یا همسرش تمایل داشته باشد، دچار انزال می شود.
زود انزالی به وضعیتی گفته می شود که در آن، مرد در طی رابطه پیش از آن که خودش یا همسرش تمایل داشته باشد، دچار انزال می شود. زود انزالی یک مشکل رایج است. هر چند برآوردها متفاوتند ولی تقریباً از هر سه مرد، یک نفرشان گفتهاند گاهی اوقات دچار این مشکل میشوند.
در صورتی که هر از چند گاهی دچار زودانزالی شوید، جای نگرانی وجود ندارد؛ اما در صورت داشتن موارد زیر شما مبتلا به زود انزالی تشخیص داده میشوید:
همیشه یا تقریباً همیشه تا اولین دقیقهی دخول دچار انزال میشوید.
همیشه یا تقریباً همیشه در طی مقاربت در به تأخیر انداختن انزال ناتوانید.
احساس پریشانی و سرخوردگی میکنید و به همین دلیل تمایل دارید از صمیمیت جنسی پرهیز کنید.
هم عوامل روانی و هم عوامل بیولوژیکی در زود انزالی نقش دارند. اگرچه بسیاری از مردان از صحبت دربارهی زود انزالی خود خجالت میکشند ولی این مشکل شایع و قابل درمان است. مصرف دارو، دریافت مشاوره، تکنیکهای جنسی برای به تأخیر انداختن انزال یا ترکیبی از این روشها میتواند کیفیت رابطهی جنسی شما و همسرتان را بهبود ببخشد.
علایم زود انزالی
علامت اصلی زود انزالی این است که فرد نمیتواند انزال را بیشتر از یک دقیقه پس از دخول به تأخیر بیندازد.
زود انزالی را میتوان به دو نوع تفکیک کرد:
مادامالعمر (اولیه). این نوع از زود انزالی همیشه یا تقریباً همیشه اتفاق میفتد و از نخستین روابط جنسی شما شروع میشود.
اکتسابی (ثانویه). زمانی زود انزالی را اکتسابی میدانند که روابط جنسی گذشتهی شما بدون مشکلات انزالی باشد.
بسیاری از مردان گمان میکنند که دارای علایم زود انزالی هستند اما نمیتوان طبق معیارهای تشخیصی، علایم آنها را بعنوان علایم زود انزالی تلقی نمود. در واقع این مردان ممکن است دچار زود انزالی طبیعی ناپایدار باشند؛ یعنی گاهی اوقات بهسرعت دچار انزال میشوند و گاهی اوقات هم انزال عادی دارند.
زمان مراجعه به پزشک
اگر در بیشتر روابط جنسی خود زودتر از آنچه تمایل دارید دچار انزال میشوید، به پزشک مراجعه کنید. خجالت کشیدن از بازگو کردن مشکلات جنسی در میان مردان امری شایع است اما اجازه ندهید این خجالت مانع مراجعهی شما به پزشک شود. زود انزالی مشکلی شایع و قابل درمان است.
علل زود انزالی
علت اصلی زود انزالی شناخته نشده است. در گذشته تصور میشد که این مشکل صرفاً روانی است اما امروزه آن را ناشی از عوامل روانی و بیولوژیکی و تأثیر متقابل آنها بر یکدیگر میدانند.
عوامل روانی
عوامل روانیای که ممکن است در زود انزالی نقش داشتهباشند عبارتند از:
داشتن روابط جنسی در سنین پایین
قربانی تجاوز جنسی بودن
داشتن تصویر بدنی ضعیف
افسردگی
نگرانی دربارهی زود انزالی
داشتن احساس گناه حین رابطهی جنسی که موجب شود سریعاً مقاربت را به پایان برسانید
سایر عواملی که میتوانند تأثیرگذار باشند عبارتند از:
اختلال نعوظ. مردانی که در مورد کسب یا نگهداشتن نعوظ در حین مقاربت نگرانند شاید سعی کنند هر چه سریعتر به انزال برسند و این تسریع در انزال ممکن است در آنها تثبیت شود و تغییر آن دشوار باشد.
اضطراب. بسیاری از مردان مبتلا به زودانزالی، به اضطراب هم دچارند؛ این اضطراب ممکن است اختصاصاً مربوط به عملکرد جنسیشان باشد یا اینکه به مسائل دیگر مربوط شود.
مشکلات رابطه. اگر قبلاً با افراد دیگری روابط جنسی رضایتبخش داشتهاید و هرگز یا در اغلب موارد دچار زودانزالی نشدهاید، ممکن است روابط شخصی بین شما و همسر کنونیتان موجب زودانزالی شما شده باشد.
علل بیولوژیکی
تعدادی از عوامل بیولوژیکی ممکن است منجر به زود انزالی شوند؛ از جمله:
غیرطبیعی بودن سطح هورمونها
غیرطبیعی بودن سطح مواد شیمایی (ناقلهای عصبی) در مغز
التهاب یا عفونت پروستات یا میزراه
ویژگیهای وراثتی
ریسک فاکتورها
عوامل مختلفی میتوانند خطر ابتلا به زود انزالی را افزایش دهند؛ برای نمونه:
اختلال نعوظ. اگر گاهی اوقات یا همیشه در کسب یا نگهداشتن نعوظ مشکل دارید، ممکن است خطر ابتلا به زودانزالی در شما بیشتر باشد. ترس از فقدان نعوظ ممکن است باعث شود که بصورت خودآگاه یا ناخودآگاه در به پایان رساندن روابط جنسی خود عجله داشته باشید.
استرس. فشارهای عاطفی یا روانی تمرکز و آسودگی شما را در حین مقاربت کاهش میدهند و در هر دورهای از زندگی میتوانند در زودانزالی نقش داشته باشند
عوارض ثانویه
زود انزالی میتواند در زندگی شخصیتان مشکلاتی ایجاد کند؛ مثلاً:
استرس و مشکلات رابطه. داشتن استرس در رابطه جزو عوارض شایع زودانزالی است.
ناباروری. اگر انزال داخل واژن صورت نگیرد، زود انزالی میتواند گاهی اوقات بچهدار شدن زوجین را با دشواری روبرو کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼