ایسنا: یک جراح و متخصص زنان گفت: زنانی که قرصهای جلوگیری از بارداری مصرف میکنند باید پس از قطع مصرف قرص، تلاش برای بارداری به مدت یک تا دوماه به تعویق انداخته شود.
دکتر الهام السادات هاشمیان نایینی در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایسنا منطقه دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به اینکه اثرات سوء قرصهای ضدبارداری بر سیستم تولیدمثل کمتر از آن است که قبلا تصور میشد، گفت: مطالعات اولیهای که نشان دهنده اثر نامطلوب استفاده از این روشها بودند با گذشت زمان و انجام مطالعات دقیق و متعدد، اعتبار خود را از دست دادهاند.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از کاربردهای مهم این قرصها بویژه در جامعه ما، تاخیر قاعدگی به خصوص در سفرهای زیارتی و در ایام مذهبی است، یادآور شد: در بسیاری از موارد بعد از قطع قرص، قاعدگی رخ نمیدهد و با اثبات بارداری، اضطراب شدیدی در بیمار و پزشک معالج او ایجاد میشود که در اغلب موارد موجب اقدام به سقط میشود.
این جراح و متخصص زنان با استناد به تحقیقات انجام شده تصریح کرد: بر اساس تحقیقات جدید مشخص شده است، افزایش احتمال بروز ناهنجاریهای مادرزادی و ایجاد صفات مردانه در جنین مونث در اثر مصرف قرصهای ضد بارداری در اوایل حاملگی رخ نمی دهد.
وی همچنین افزود: باید به زنانی که در حین مصرف این قرصها باردار شده یا دراوایل بارداری به طور ناخواسته آنها را مصرف کردهاند اطمینان خاطر داد که خطر بروز ناهنجاری جنین در آنان، بیش از سایر افراد نیست.
دکتر هاشمیان خاطرنشان کرد: توجه به این نکته بسیار مهم است که پس از قطع مصرف انواع کم دوز این قرصها (مثلLD)، وقفه قابل توجهی در شانس بارداری رخ نمی دهد، بنابراین میزان سقط خودبخود در بارداریهای متعاقب قطع این قرصها افزایش نمی یابد.
وی گفت: احتمال بروز حاملگی دوقلویی از نوع دوتخمکی در زنانی که مدت کوتاهی پس از قطع مصرف این قرصها باردار میشوند دو برابر است، این اثر در موارد استفاده طولانی مدت بیشتر اعمال می شود.
دکتر هاشمیان در پایان توصیه کرد: در خانمهایی که قرصهای پیشگیری از بارداری مصرف می کنند باید پس از قطع مصرف قرص تلاش برای بارداری به مدت یک تا دوماه به تعویق انداخته شود تا در این مدت امکان شناسایی تاریخ آخرین قاعدگی طبیعی فراهم شده، با دقت بیشتری بتوان برای زمان بندی حاملگی برنامه ریزی کرد.