افسرده شدن زن، کی به روانپزشک مراجعه شود؟
روانپزشک وظیفه تشخیص مشکل یا بیماری را برعهده دارد و براساس تشخیص، مدیریت درمان را برعهده میگیرد.
بسیاری از مراجعان ممکن است روانپزشک را با روانشناس و حتی این دو را با متخصص مغز و اعصاب اشتباه بگیرند. روانپزشک، فردی است که ابتدا در دانشکده پزشکی درس پزشکی میخواند و پس از پایان تحصیل در دوره پزشکی عمومی، برای تخصص رشته روانپزشکی یا اعصاب و روان را بر میگزیند. همان طور که از عنوان روانپزشک پیداست، او یک پزشک متخصص است که میتواند برای مراجعه کنندگان در صورت نیاز، دارو تجویز کند که این وجه تمایز او با روانشناس است. روانشناس نمیتواند دارو تجویز کند و باید از طریق انواع روشهای مشاوره و رواندرمانی به درمان بیماران بپردازد. اما روانکاوی یکی از شاخههای تخصصی روانپزشکی است که نیاز به طی دوره آموزشی خاص خود دارد و پس از آن روانپزشک می تواند از طریق روانکاوی به درمان بیماران بپردازد.
روانپزشک وظیفه تشخیص مشکل یا بیماری را برعهده دارد و براساس تشخیص، مدیریت درمان را برعهده میگیرد. این روشها شامل تجویز دارو، اجرای رواندرمانی یا مشاوره و در مواردی به کارگیری دستگاه یا ابزاری برای درمان است.
روانپزشک، ممکن است فرد مراجع را برای اجرای آزمونهای روانشناسی یا اجرای روان درمان به کارشناس ارشد یا دکتر روانشناسی بالینی ارجاع دهد و در مواردی از یاری مددکار اجتماعی یا کاردرمانگر بهره گیرد. در بسیاری از موارد بدون سود بردن از چنین تیمی، نتیجه دلخواه به دست نمیآید. متاسفانه در بسیاری از موارد، این دو حرفه با یکدیگر اشتباه گرفته میشود و حتی در بسیاری از آثار تلویزیونی یا سینماییمان دیدهایم که بازیگر در دیالوگش روانشناس و روانپزشک را اشتباه معرفی میکند، مثلا میگوید تو بهتر است بروی پیش روانشناس دارو بگیری حالت اصلا خوب نیست، در حالی که روانشناس دارو تجویز نمیکند. به هر حال افرادی که نیاز به دارو دارند، آن هم برای رفع اختلالها و مشکلات عصبیشان، بهتر است به روانپزشک مراجعه کنند و از طرفی افرادی هم که میخواهند ازدواج کنند، بهتر است جلسههای مشاوره را نزد یک روانشناس بگذرانند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼