۵۴۲۵۷
۲۶۰۴
۲۶۰۴

خانه تکانی زنان، مراقب خود باشید

هر سال نزدیک عید، اورژانس‎های بیمارستان‎ها شاهد حوادث متعددی هستند که با خانه تکانی های شب عید مرتبطند.

هر سال نزدیک عید، اورژانس های بیمارستان ها شاهد حوادث متعددی هستند که با خانه تکانی های شب عید مرتبطند. بعضی از صدمه ها سرپایی برطرف می شوند و بعضی دیگر هم جدی هستند و به بستری در بیمارستان نیاز دارند. حوادث فقط در اثر بی احتیاطی اتفاق می افتند و می‎توان به راحتی از بروز همه آنها جلوگیری کرد.

خانه تکانی زنان، مراقب خود باشید

رایج ترین حوادث اورژانس خانه تکانی که ما شاهد آن هستیم، عبارتند از:
مسمومیت با شوینده: مشکلی که مواد شوینده ایجاد می کنند، از نو پوستی است. مواد شوینده ممکن است بیش از حد قلیایی یا اسیدی باشند. این مواد برای پوست تحریک کننده اند و بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به حساسیت های پوستی کار با دستکش است. بعضی از مواد شوینده قوی که خانم ها برای شستن دستشویی استفاده می کنند هم ممکن است حساسیت ریوی ایجاد کند. این مواد فرار که به شکل بخار در می آیند، به مخاط آسیب جدی می زنند. این مشکل بیشتر وقتی به وجود می آیند که فرد ماده ای مانند جوهر نمک را با یک شوینده مخلوط می کند. این مواد برای فرد سالم بسیار خطرناک است، چه رسد به فردی که به یکی از بیماری های تنفسی مبتلا باشد. ساختن ماده شوینده به وسیله افراد ممنوع است و بهتر است فقط از مواد شوینده و سفید کننده در دسترس استفاده کنید. سعی کنید هنگام کار با مواد شوینده همیشه در و پنجره ها را باز بگذارید. در صورتی که سرفه و خس خس سینه ادامه پیدا کند، حتما از اورژانس کمک بخواهید. این اختلال هر چقدر هم پر سر و صدا باشد، معمولا جدی نیست و با خروج از محیط و رفتن به فضای باز برطرف می‎شود، به جز در بیماران مبتلا به آسم و....

سقوط از ارتفاع: گاهی خانم های خانه دار در وضعیتی خطرناک و نامناسب لبه پنجره قرار می گیرند و با دست دیگر شروع به پاک کردن شیشه می کنند. این کار فوق العاده خطرناک است و اگر سقوط کنند، احتمال شکستگی، دررفتگی، قطع نخاع و حتی مرگ وجود دارد. در این کار حتما از افراد حرفه‎ای کمک بخواهید. در صورت سقوط فرد به هیچ وجه او را تکان ندهید. اگر آسیب جزئی به نخاع وارد شده باشد، ممکن است با یک حرکت اشتباه افراد غیرحرفه ای، مصدوم قطع نخاع شود.

دردهای عضلانی: بیشتر اتفاق های فیزیکی در همان داخل خانه و موقع نصب پرده با استفاده از نردبان یا چهارپایه رخ می دهد. مشکل های دیگر دردهای عضلانی است که در اثر قرار گرفتن در یک وضعیت نامناسب به مدت طولانی یا بلند کردن جسم سنگین اتفاق می افتد که به صورت گرفتگی گردن یا بلند کردن جسم سنگین اتفاق می افتد که به صورت گرفتگی گردن در ناحیه کتف و شانه و... است. این دردها خوش خیم اند و با مسکن های خوراکی، گرما و ماساژ زیر دوش گرم بهبود می‎یابند.

برق گرفتگی: این اتفاق بسیار خطرناک است و تلفات جانی آن زیاد. هنگام شستن در و دیوار خانه اگر پوست بدن خیس باشد، حالت رسانا پیدا می کند و در صورت اتصالی در یک وسیله برقی و تماس آن با بدن، برق گرفتگی رخ می دهد بنابراین وسایل خانه را همیشه بررسی کنید و اگر به تعمیر نیاز دارد، تعلل نکنید. اگر برق گرفتگی اتفاق افتاد، ابتدا منبع برق را قطع کنید. در صورتی که این کار ممکن نیست و می خواهید فرد را از برق جدا کنید، از وسایل بلندی مانند یک چوب خشک یا پارچه ضخیم نخی یا یک دستکش لاستیکی استفاده کنید تا تماس مستقیم با فرد نداشته باشید. بعد از جدا کردن مصدوم از برق، حتما با اورژانس 115 تماس بگیرید تا از سالم بودن مصدوم مطمئن شوید.

غفلت از کودکان: همه این اتفاق ها برای کودکان نیز می افتد چون خانواده ها در این روزها مشغول کارند و ممکن است که به اشتباه مواد شیمیایی در دسترس کودکان قرار گرفته باشد. بیشتر مواد شیمیایی طعمی ناخوشایند دارند و کودکان هم بامزه کردن آن تمایلی به ادامه خوردن ندارند و معمولا هم رقیق شده هستند و باعث مسمومیت نمی شوند ولی خوردن ماده غلیظ آن هم به مقدار زیاد خطرناک است. مواد ممکن است باعث سوزاندن مخاط شوند. بدترین کاری که ممکن است والدین انجام دهند، وادار کردن کودک به استفراغ است. این مواد معمولاً خاصیت فرار دارند و اگر استنشاق شوند، وارد ریه خواهند شد و آسیب زیادی وارد می کنند. خوراندن آب یا شیر برای رقیق کردن ماده نیز اشتباه است. همین کار باعث افزایش حجم مایع در معده می شود و باعث استفراغ خواهد شد بهترین کار رساندن به اورژانس است و حتما باید ماده خورده شده به وسیله کودک را به پزشک نشان دهند.

بریدگی ها: در این مواقع ممکن است جسم خارجی وارد بدن شود. هیچ گاه سعی نکنید جسم را از بدن خارج کنید مگر اینکه جسم خارجی ریز و در نقطه نه چندان مهمی از بدن مانند دست و پا باشد. اگر خونریزی زیاد بود، با فشار سعی کنید مانع ادامه خونریزی شوید. البته قبل از این کار با آب تمیز ناحیه را بشویید، سپس گاز یا پارچه تمیزی را روی آن قرار دهید و فشار دهید. اگر خونریزی بند نیامد، گاز را از روی زخم برندارید، گاز دیگری را روی گاز قبلی قرار دهید. البته می توانید از بعضی از مواد بند آورنده خون مانند اسپری یا پودرهایی که در داروخانه وجود دارد، استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.