۵۷۴۳۲
۷۵۰۸
۷۵۰۸

عوارض قرص های ضد بارداری، اثر منفی بر تخمک گذاری

شما اگر چاق هستید حتما با رژیم غذایی و تحرک بیشتر سعی کنید این اضافه وزن را کاهش دهید. حداقل باید ۱۰% وزن بدنتان را کاهش دهید.

سوال مخاطب نی‌نی‌بان: من ۲۵ سال دارم. بعد از قطع کردن قرص های ضد بارداری و عدم پریود مگر با آمپول بعد ۸ ماه با سونوگرافی متوجه تنبلی خفیف شدم که دکتر برایم متفورمین و قرص جلوگیری نوشتند. در دوره اول از ۱۵ سیکل تا شروع قاعدگی لکه بینی داشتم. در دوره دوم در روز ۱۵ و ۱۶ سیکل لکه دیدم و قطع شد. دوباره روز ۲۰ سیکل شروع شد و بیشتر شد یعنی خون ریزی بود اما نه به شدت قاعدگی و تا شروع قاعدگی ادامه داشت. بعد از این دو دوره قرص جلوگیری قطع شد (به دلیل قصد بارداری) و دوفاستون در روز ۱۵ به مدت ۱۰ شب و لتروزول از ۴ تا ۸ سیکل بعدی تجویز شد. در این دوره ( اولین دوره بعد از قرص جلوگیری) روز ۱۲ دوباره خونریزی پیدا کردم که دقیقا مانند قاعدگی است. دکتر گفتند که دوره را از همین خونریزی جدید حساب کنم و از روز ۱۰ به مدت ۱۵ شب دوفاستون بخورم و در سیکل بعدی لتروزول را مصرف کنم. دکتر گفتند که دوره بعد نباید چنین خونریزی بی موقعی داشته باشم و باید تنظیم بشوم. حالا نگرانی من اینجاست که این بهم ریختگی آیا از قرص های جلوگیری است؟ چون همیشه بعد از قرص های جلوگیری بهم ریختگی داشتم و حتی لکه بینی داشتم اما چند روز بعد از قاعدگی نه مثل این بار. آیا در دوره بعد، این اتفاق خواهد افتاد یا دوفاستون تاثیرگذار خواهد بود و تنظیم می شوم ؟ چون دکتر گفت اگر احتمالا پیش بیاید باید بررسی کامل بشوی و بعد درمان را انتخاب کنیم که یکی اش ۶ ماه قرص جلوگیری است و من واقعا از این قرص ها متنفر شدم. اگر دوره بعد علائمی دیدم آیا راهی وجود داره که بشود مانع خونریزی شد و برای بارداری و تخمک گذاری اثر منفی نداشته باشد؟

پاسخ دکتر میترا آشوری، جراح و متخصص زنان و زایمان:
شما اگر چاق هستید حتما با رژیم غذایی و تحرک بیشتر سعی کنید این اضافه وزن را کاهش دهید. حداقل باید 10% وزن بدنتان را کاهش دهید. معمولا در این موارد ورزش و تحرک بیشتر بسیار کمک می کنند. بعد ببینید اولویت شما چه چیزی هست. اگر فقط می خواهید پریودتان منظم شود می توانید از داروهای مختلفی مانند پروژسترون، ال دی، یاسمین و... استفاده کنید. معمولا وقتی داروها را عوض کنید بالاخره یکی از آنها به شما می سازد و جواب می دهد. اما اگر تصمیم به بارداری دارید باید بگویم این بیماری روی بارداری تاثیر می گذارد بنابراین بهتر است هر چه زودتر برای حاملگی اقدام کنید. مجبور نیستید صبر کنید تا وزن تان کم بشود. می توانید مقاربت بدون پیشگیری ادامه بدهید و در عین حال ورزش و رژیم را هم شروع کنید. اگر با این روش ها بارداری اتفاق نیفتاد باید با یک فوق تخصص نازایی مشاوره کنید و در صورت لزوم از روش های کمک بارداری مثل آی یو آی یا آی وی اف، قرص و... استفاده کنید. ولی کاهش وزن را حتما انجام بدهید چون بسیار اثرگذار هست. قرص متفورمین وقتی در تحریک تخمک گذاری اثر دارد که همراه با کاهش وزن باشد. در بیش از نیمی از موارد این راه جواب داده است.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.