۹۵۱۴۸
۲۸۱۱
۲۸۱۱

نکاتی راجع به ازدواج، لطفا بخوانید

ازدواج از دیدگاه معتبر، قراردادی قانونی است که توسط یک مرد و زن بسته می‌شود تا به عنوان زن و شوهر با یکدیگر زندگی کنند.

ازدواج از دیدگاه معتبر، قراردادی قانونی است که توسط یک مرد و زن بسته می‌شود تا به عنوان زن و شوهر با یکدیگر زندگی کنند. شناخت و آگاهی از امر ازدواج در یک ازدواج موفق تأثیر بسیاری دارد. لازم است برای ۵۰ سال زندگی مشترک حداقل ۵۰ ساعت مطالعه داشته باشیم و باید گفت در کل ما نیاز به فرهنگ سازی در همه عرصه‌های ازدواج داریم.
ازدواج مثل هر امر مهم دیگری با تحولات اجتماعی فعلی نیاز به بازخوانی و تعلیم دقیق به جوانان دارد و باید واحدهای درسی و کلاس‌های مفصلی در محیط‌های علمی، دانشگاهی، نظامی، مذهبی و عمومی گذاشته شود تا جوانان با آموزش صحیح و دقیق و کاربردی، با اطمینان خاطر به این امر مقدس و آسمانی بپردازند.

انتخاب کسی که به انسان بخورد و هم جهت و در عین حال مکمل باشد، وقتی شدنی است که انسان به یک خودشناسی دقیق از خود برسد، خود فعلی، واقعی و ایده ال را بشناسد و بین آنچه که هست و آنچه که دوست دارد تشخیص دهد و همانطور نیز خودش را در جامعه ارائه کند.
فرد باید خود را از لحاظ اعتقادی، اخلاقی، ظاهری، سلیقه‌ای، فرهنگی، اقتصادی، خانوادگی، سیاسی، اجتماعی، تحصیلی، هوشی و خصلت‌های شخصیتی اعم از درونگرا و برون‌گرا بودن، خوب شناسایی کند و بر اساس محدودیت‌هایی که دارد و نقاط ضعف و نقاط قوت خود به دنبال کسی باشد که او این محدودیت‌ها را بپذیرد.

شاید خیلی از جوانان یکی از دلایل تن ندادن به مسوولیت‌های زندگی مشترک را هزینه‌های سرسام آور مراسم شروع این زندگی بدانند؛ هزینه‌های عقد و عروسی و... که در سال‌های اخیر به طور غیرعادی تغییر کرده و از مراسم جشن ساده‌ به مراسم‌های مجلل و پر زرق و برق و با نیت چشم و هم چشمی تبدیل شده است. در اکثر موارد عروس و داماد باید تا سالهای سال هزینه این تجملات و چشم و هم چشمی‌ها را به صورت وام و قسط بپردازند، این در شرایطی است که بعضی از افراد حتی توانایی برگزاری یک مهمانی ساده برای شروع زندگیشان را ندارند. می‌توان از هزینه‌های غیرضروری این مراسم کم کرد و با شرایط مناسب به صورتی که برای جوانان و خانواده‌های آنها به واسطه هزینه‌های آن فشاری وارد نشود زندگی مشترک را شروع کرد.

لزوم وجود تعهد و مسوولیت‌پذیری در امر ازدواج
محمد رضا دستجردی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند‌ با تاکید بر لزوم مسوولیت‌پذیری در ازدواج در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خراسان‌جنوبی، اظهار کرد: سازگاری روحی، شخصیتی، توانایی برقراری ارتباط با یکدیگر و کشش و جاذبه دو طرفه و متقابل از جمله مواردی است که به موضوع تعهد و مسوولیت‌پذیری در امر ازدواج اشاره دارد.
وی با اشاره به خصوصیات ازدواج موفق، اظهار کرد: در صورتی که زوجین صداقت، درستی، اعتماد، احترام، عشق، بخشش و گذشت، درک و وفاداری داشته باشند خواهند توانست ازدواجی موفق و رابطه‌ای خوب داشته باشند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند‌ با بیان اینکه ازدواجی که در آن دو نفر توقعاتی متعارض و خواسته‌هایی ناسازگار داشته باشند، امیدی برای موفقیت ندارد، ادامه داد: تعارضات باید به حالتی سازنده و مفید حل شده و برای این کار باید روی وابستگی‌ها و خواسته‌های هر دو طرف تمرکز کرده و راهی اتخاذ شود که به سود هر دو جانب باشد.
دستجردی با اشاره به اینکه با ثبات‌ترین ازدواج‌ها آن بوده که زن و شوهر بیشترین شباهت‌ها را با هم داشته باشند، بیان کرد: هر چقدر میزان تشابه بین زوجین بیشتر باشد کمتر دچار بحران شده و بهتر است زن و شوهر در بسیاری از زمینه‌ها علایق مشترک داشته باشند.

با همدلی تحمل تفاوت‌ها ساده‌تر می‌شود
وی تاکید کرد: زن و شوهر اگر در بسیاری از ارزش‌ها وحدت نظر داشته باشند‌ و از نظر معنوی و یا درک اقتصادی اختلاف نظر زیادی نداشته می‌توانند یک ازدواج موفق داشته باشند.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند‌ با اشاره به اینکه چیزی که تحمل تفاوت‌ها را ساده‌تر کرده، همدلی است، بیان کرد: همدلی به معنی توانایی درک و فهم احساسات دیگران بوده، به طوری که فرد بتواند خود را به جای دیگران بگذارد. اختلاف در دیدگاه‌ها، علایق‌، آرزوها، سلیقه‌ها، امری طبیعی و عادی است و زوجین با احساس و عواطف طرف مقابل همراه و هماهنگ شده و خود را به جای طرف مقابل می‌گذارند.

زوجین در ازدواج با کم کردن تجملات خاطرات خوشی برای یکدیگر رقم زنند
وی با بیان اینکه به دنبال ازدواج آسان، آسایش است، خاطرنشان کرد: از بین رفتن نگاه مقدس (معنوی) به ازدواج، ملاک‌های غیرمنطقی همسر، مهریه‌های سنگین و تشریفات و تجملات در جهیزیه و عقد و عروسی مانع ازدواج آسان می‌شود.
معاون دانشگاه علوم پزشکی بیرجند‌ با بیان اینکه یکی دیگر از موانع یا مشکلات ازدواج، خریدهای غیرضروری، بی‌فایده یا کم فایده است، یادآور شد: معمولاً در ازدواج‌هایی که از نظر تجملات بیش از اندازه‌، چشم و هم‌چشمی و رسم و رسومات دست و پاگیر استفاده شده خاطرات خوبی را برای زوجین رقم نمی‌زند.

ازدواج سنت الهی و عامل رشد انسان است
حسین امینی، کارشناس ارشد روانشناسی و مدیر مرکز مشاوره امین به خبرنگار ایسنا گفت: خانواده، مهم‌ترین رکن جامعه بوده و مهم‌ترین اقدام در خانواده، ازدواج است. باید در ازدواج مباحث حاشیه‌ای را کنار زده، و معیارهای انتخاب را به حداقل رسانده تا انتخاب آسان شود. اگر در انتخاب همسر دقت و ملاک‌های لازم رعایت شود، خانواده متعادل و آرامی خواهیم داشت.
این کارشناس ارشد روانشناسی، ازدواج را سنت الهی و عامل رشد انسان دانست و گفت: باید بستر رشد را برای جوانان مهیا کنیم. هدف از پیوند مقدس، انتخاب همراه و همسفر است. اگر هدف از ازدواج مشخص باشد در این پیوند تنش و درگیری کم و آرامش بالا می‌رود.

خوشبختی و بدبختی شانس و تصادف نیست
وی با بیان اینکه خوشبختی و بدبختی شانس و تصادف نیست یک اصل است، بیان کرد: یکی از موانع ازدواج جوانان، تغییر در نگاه و سبک زندگی آنهاست، به این معنا که اگر در گذشته ارزش‌ها معیار انتخاب دختر و پسر مناسب برای ازدواج با هم بوده اما حال تغییر کرده است.

این مشاور خانواده خاطرنشان کرد: یکی دیگر از عواملی که در دنیای مدرن به مانعی بزرگ در مسیر ازدواج جوانان تبدیل شده و انگیزه و شوق ازدواج را از آنان گرفته، چشم و هم‌چشمی و تجمل‌گرایی بوده که در خرید لوازم منزل و جهیزیه بیشتر دیده می‌شود. سختگیری در امر ازدواج نه تنها باعث خوشبختی نشده بلکه زوجین و خانواده‌ها را دچار مشکل می‌کند.

بلوغ فکری، اولین گام در ازدواج آسان
فاطمه رحیم‌آبادی، مدرس و مشاور دانشگاه بیرجند، به خبرنگار ایسنا گفت: بلوغ فکری، اولین گام در ازدواج آسان بوده و همچنین در ازدواج اخلاق نیکو، دیانت و رشد عاطفی و فکری مهمترین آیتم است. بلوغ عقلی‌، توانمندی جسمی نیست و بلوغ عقلی با توانمندی روحی، فکری و احساس مسئولیت و بزرگ منشی سر و کار دارد.

علاقه، تفاهم و تعهد سه آیتم مهم ازدواج
این مشاور دانشگاه بیرجند عنوان کرد: علاقه، تفاهم و تعهد سه آیتم مهم فردی است که به رشد عاطفی، فکری و اجتماعی رسیده است و همچنین سن و تناسب سنی بسیار مهم بوده و توقعات را کاهش می‌دهد.
رحیم‌آبادی اظهار کرد: یکی از راهکارهای برقراری ازدواج به موقع و آسان، تغییر روش‌های تربیتی و رفتاری در خانواده‌هاست زیرا اگر این اتفاق نیفتد و فکر و اندیشه افراد اصلاح نشود، ازدواج آسان پا نخواهد گرفت.

آسان‌گیری، نقش مهم در سالم‌سازی و موفقیت ازدواج دارد
وی با بیان اینکه آسان‌گیری در امر ازدواج نقش مهم در سالم‌سازی و موفقیت آن دارد، افزود: بزرگترین مشکلاتی که گریبان‌گیر نسل جوان و خانواده‌ها شده، قناعت نداشتن، توقعات بالا و رفاه طلبی و تجمل‌گرایی است.

این کارشناس ارشد روانشناسی، با بیان اینکه خانواده‌ها باید اسباب ازدواج را فراهم کنند، عنوان کرد: آسان‌گیری توسط خانواده‌ها و خود جوانان، حرف اول را می‌زند.
رحیم‌آبادی یادآور شد: مهریه سنگین خوشبختی‌آور نیست و گاهی هم بنیان خانواده را متزلزل کرده و حتی کار به جدایی هم می‌رسد. ازدواج پسر موتور سوار با دختر بنز سوار معنا ندارد. مرد باید با همسری ازدواج کرده که از نظر مادی، هم سطح یا پایین‌تر از خودش باشد تا در زندگی مشترک دچار مشکل نشود.


منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.