۲۴۳۱۵۳

خوردن بستنی در دوران بارداری خوب است؟

خوردن بستنی در دوران بارداری خوب است؟

هوس خوردن شیرینی در دوران بارداری رایج است و بستنی معمولاً در صدر لیست قرار دارد. روی این مقاله کلیک کنید تا ببینید خوردن بستنی در دوران بارداری خوب است یا نه.

برخی معتقدند که خوردن بستنی در دوران بارداری مشکلی ندارد، اما برخی دیگر توصیه می‌کنند که از آن پرهیز کنید. این مقاله برای کسانی نوشته شده که در دوران بارداری هوس بستنی کرده‌اند و می‌خواهند با آگاهی کامل تصمیم بگیرند. به همین دلیل، در ادامه، از فواید تا عوارض خوردن بستنی در بارداری را با هم بررسی می‌کنیم.

آیا خوردن بستنی در دوران بارداری مضر است؟

بسیاری از زنان در دوران بارداری هوس خوردن بستنی می‌کنند. به طور کلی، اگر بستنی در مقدار کم و به شکل متعادل مصرف شود، خوردن آن در دوران بارداری بی‌خطر است. در واقع، از آن جایی که بیشتر بستنی‌ها با شیر، شکر، تخم‌مرغ و طعم‌دهنده‌های مختلف تهیه می‌شوند، چند اسکوپ از آن‌ها معمولاً آسیبی به مادر یا جنین وارد نمی‌کند. با این حال، هنگام خوردن بستنی در دوران بارداری باید به نکات زیر توجه کنید:

  • بستنی را از برندهای معتبر بخرید.
  • ترکیبات بستنی را بررسی کنید تا مطمئن شوید به هیچ‌کدام از آن‌ها حساسیت ندارید.
  • از مصرف بستنی‌هایی که با مواد پاستوریزه‌ نشده تهیه شده‌اند، پرهیز کنید.
  • حواس‌تان باشد که زیاده‌روی در خوردن بستنی ممکن است باعث بروز علائمی مانند سرماخوردگی یا سرفه شود.
  • از خوردن بستنی‌هایی که در شرایط غیربهداشتی تهیه شده‌اند، خودداری کنید، زیرا می‌توانند منجر به بیماری‌هایی مانند لیستریوز یا توکسوپلاسموز شوند که ممکن است عوارض جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشند.
  • اگر بعد از خوردن بستنی احساس درد یا ناراحتی داشتید، حتماً با پزشک خود مشورت کنید.
  • اگر به دیابت بارداری یا فشار خون بارداری مبتلا هستید، بهتر است از خوردن خوراکی‌های شیرین مانند بستنی پرهیز کنید، چرا که این خوراکی‌ها می‌توانند باعث نوسان سطح قند خون شما شوند.

آیا خوردن بستنی در دوران بارداری مضر است؟

فواید خوردن بستنی در دوران بارداری

بیشتر مردم بستنی را به‌ خاطر طعم لذت‌بخش‌اش می‌خورند، نه به ‌دلیل ارزش غذایی آن. بستنی در طعم‌ها و مدل‌های متنوعی عرضه می‌شود و ارزش غذایی بستنی، بسته به نوع، طعم و برند آن متفاوت است. با این حال، بستنی حاوی مواد مغذی محدودی است که می‌تواند برای زنان باردار مفید باشد.
شیر که ماده اصلی بستنی محسوب می‌شود، سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. بنابراین، با وجود این‌که بستنی غذای بسیار مفیدی محسوب نمی‌شود، اما می‌تواند مقداری از مواد مغذی ضروری مانند ویتامین A، ویتامین D، سلنیوم و روی را به بدن برساند. برای این‌که خواص بستنی در بارداری را بهتر درک کنید، ارزش غذایی یک فنجان بستنی را در زیر برایتان آورده‌ایم:

  • یک فنجان بستنی حدود ۲۷۳ کالری دارد و منبع خوبی از کلسیم است. (یک فنجان بستنی حدود ۱۳درصد از نیاز روزانه بدن به کلسیم را تامین می‌کند.)
  • بستنی معمولاً کربوهیدرات بالایی دارد که بیشتر آن از شکر تامین می‌شود. البته مقدار کمی فیبر غذایی نیز در آن وجود دارد.
  • حاوی مقدار اندکی از ویتامین‌های A و B12 است.
  • از آن‌ جایی که یک فرآورده لبنی محسوب می‌شود، حاوی مقداری پروتئین نیز هست، اما آن‌قدری نیست که به‌ عنوان یک منبع غنی از پروتئین در نظر گرفته شود.

فواید خوردن بستنی در دوران بارداری

عوارض خوردن بستنی در دوران بارداری

در روزهای گرم سال، بستنی برای خنک شدن یک دسر ایده‌آل به نظر می‌رسد. هم‌چنین، می‌تواند در لحظاتی که حال روحیتان خوب نیست یا به انرژی نیاز دارید، به شما کمک کند. با این حال، بستنی کالری و افزودنی‌های زیادی دارد و مصرف زیاد آن می‌تواند برای سلامت مضر باشد. در ادامه، به برخی از خطرات و عوارض احتمالی خوردن بستنی در بارداری اشاره می‌کنیم:

بستنی می‌تواند منجر به افزایش وزن شود!

خوردن گهگاه خوراکی‌های شیرین در دوران بارداری ایرادی ندارد، اما دریافت کالری بیش از حد می‌تواند باعث بروز عوارض بارداری، اضافه‌ وزن غیرمنتظره و بیماری شود. این وضعیت ممکن است بر روند سالم بارداری و رشد جنین اثر منفی بگذارد. مخصوصا چون بستنی سرشار از کالری، شکر و چربی است، بهتر است زنانی که باید مراقب وزن خود باشند، از خوردن آن خودداری کنند.

بستنی ممکن است نوسانات خلقی را تشدید کند!

خوراکی‌هایی مانند بستنی که هم چربی بالا دارند و هم قند زیاد، برای مغز مفید نیستند. مطالعات متعددی نشان داده‌اند که رژیم غذایی پرقند می‌تواند عملکرد مغز را مختل کرده و به بروز یا تشدید اختلالات خلقی مانند افسردگی منجر شود. از طرفی، نوسانات خلقی در دوران بارداری به ‌طور طبیعی بیشتر رخ می‌دهند. به همین دلیل، مصرف زیاد بستنی می‌تواند این مشکل را تشدید کند.

عوارض خوردن بستنی در دوران بارداری

بستنی ممکن است خواب را مختل کند!

کم‌خوابی یکی از مشکلات شایع دوران بارداری است. یکی از معایب کمتر شناخته‌شده‌ بستنی این است که می‌تواند بر کیفیت خواب تاثیر منفی بگذارد، مخصوصا اگر به‌ عنوان دسر پیش از خواب مصرف شود. غذاهای پرکربوهیدرات و شیرین می‌توانند ریتم شبانه‌روزی بدن (ساعت زیستی) را مختل کرده و در نتیجه، خواب را دچار مشکل کنند.
بستنی‌های شکلاتی نیز ممکن است حاوی کافئین و تئوبرومین (دو آنتی‌اکسیدان طبیعی با خاصیت محرک) باشند و زنانی که نسبت به کافئین حساس هستند، ممکن است با مصرف این نوع بستنی‌ها در دوران بارداری، دچار اختلال خواب شوند.

بستنی احتمال ابتلا به لیستریوز را بالا می‌برد!

یکی دیگر از عوارض خوردن بستنی در بارداری، خطر بیماری است. برخی باکتری‌ها، از جمله عامل بیماری لیستریا می‌توانند در دمای پایین زنده بمانند و اگر شیری که برای تهیه بستنی استفاده شده، پاستوریزه نباشد یا بستنی در شرایط غیربهداشتی تولید شده باشد، احتمال ابتلا به عفونت‌هایی مانند لیستریوز افزایش می‌یابد.
اگر زن باردار به لیستریوز مبتلا شود، این عفونت می‌تواند بر عملکرد جفت و مایع آمنیوتیک تاثیر بگذارد و حتی منجر به بروز عفونت‌های مادرزادی در جنین شود. در موارد شدید، این بیماری‌ها حتی ممکن است خطر زایمان زودرس یا مرگ جنین را نیز همراه خود داشته باشند.

عوارض خوردن بستنی در بارداری

نکات خوردن بستنی در دوران بارداری

اگر در دوران بارداری هوس بستنی کرده‌اید، بد نیست به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • اگر در طول روز نوشیدنی کافئین‌دار مثل قهوه مصرف کردید، دیگر بستنی قهوه‌ای یا شکلاتی نخورید.
  • بهتر است بستنی‌های کم‌چرب یا بدون چربی مصرف کنید تا از دریافت چربی‌های اشباع که کلسترول بد را بالا می‌برند، جلوگیری کنید.
  • بستنی‌هایی که پایه آن‌ها روغن گیاهی است، مناسب دوران بارداری نیستند و باید از آن‌ها پرهیز کنید.
  • بستنی‌هایی که رنگ‌های مصنوعی دارند را نیز از رژیم غذایی خود حذف کنید.

حد مجاز بستنی خوردن در دوران بارداری چقدر است؟

مقدار مجاز بستنی در دوران بارداری بسته به وضعیت بدنی هر زن متفاوت است. برخی زنان می‌توانند بدون هیچ مشکلی، یک یا دو اسکوپ بستنی بخورند، اما برخی دیگر ممکن است حتی با نصف اسکوپ دچار گلودرد، آبریزش بینی یا احساس سرما شوند. به طور کلی، بستنی باید به ‌عنوان یک خوراکی خاص و مناسبتی در نظر گرفته شود، نه یک عادت روزانه، حتی اگر کم‌چرب باشد.
در واقع، بهتر است هر روز بستنی نخورید و در صورت تمایل به بستنی، خود را به مقدار کم محدود کنید تا فقط میل‌تان برطرف شود. مصرف مقدار کمی بستنی، مثلاً نصف فنجان در چند روز متوالی، معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما در صورتی که بیماری‌هایی مانند دیابت، آسم یا عفونت‌های تنفسی دارید، بهتر است فقط مقدار بسیار کم مصرف کنید.

حد مجاز بستنی خوردن در دوران بارداری

کلام آخر

در دوران بارداری باید یک رژیم سرشار از غذاهای مغذی داشته باشید تا از سلامت جنین خود مطمئن شوید، اما این به معنای حذف کامل خوراکی‌های خوشمزه مثل بستنی نیست. به عبارت دیگر، خوردن بستنی در دوران بارداری، با رعایت تعادل و انتخاب آگاهانه، خطری برای شما یا جنین‌تان ندارد. با این حال، گزینه‌های سالم‌تر مانند ژلاتو یا کاستارد یخ‌زده نیز می‌توانند جایگزین مناسبی باشند.

به کلینیک نی نی بان سر بزنید.

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند