جنین هچینگ شده، یعنی چی؟
در مورد زنانی که حداقل یک دورهی ناموفق IVF داشتهاند، ممکن است متخصص باروری، انجام شیوهی هچینگ (Hatching) را برای کمک به لانهگزینی رویان پیشنهاد کند.
ناموفق بودن لقاح خارج از رحم یا IVF میتواند مایوسکننده باشد که معمولاً به خاطر ناتوانی رویان در لانهگزینی رحم رخ میدهد. در مورد زنانی که حداقل یک دورهی ناموفق IVF داشتهاند، ممکن است متخصص باروری، انجام شیوهی هچینگ (Hatching) را برای کمک به لانهگزینی رویان پیشنهاد کند. در این مطلب میتوانید با تکنیک هچینگ و بهبود لانهگزینی در روشIVF آشنا شوید.
چگونگی انجام هچینگ
در روش درمان IVF، پس از بارور کردن تخمک در آزمایشگاه، تقسیم سلولی شروع میشود. در مراحل اولیهی رشد، رویان توسط یک پوشش پروتئینی به نام زوناپلوسیدا احاطه شده است. رویان برای ادامهی رشد و لانهگزینی در دیوارهی رحم باید از پوشش پروتئینی زوناپلوسیدا خارج شود. در یک باروری عادی، این لایه به کمک آنزیمهایی که از رویان و رحم ترشح میشود نازک و امکان چسبیدن جنین به دیوارهی رحم فراهم میشود. در روش IVF، برخی از عوامل مانند سن مادر و سطح بالای FSH در خون مادر ممکن است مانع نازک شدن این پوسته شود و شانس لانهگزینی کاهش پیدا میکند. تحقیقات دانشمندان در رابطه با IVF، نشان داده است که رویانهایی با پوستهی زوناپلوسیدای نازکتر در لانهگزینی موفقتر بودهاند. به همین دلیل، متخصصان برای بهبود شانس لانهگزینی جنین در روش IVF، تکنیک جدیدی را برای نازک کردن مصنوعی این لایه ابداع کردهاند. هچینگ، یک روش آزمایشگاهی است که در آن متخصص رویانشناسی در زیر میکروسکوپ با استفاده از لیزر یا مواد شیمیایی، پوستهی زوناپلوسیدای رویان را نازک میکند تا به لانهگزینی او در رحم بعد از انتقال کمک شود. عمل هچینگ معمولاً در روز چهارم
رشد رویان انجام میشود که به طور متوسط به شش تا هشت سلول تقسیم شده است. انجام فرایند هچینگ در آزمایشگاه و پیش از انتقال جنین انجام میشود و نیازی به حضور مادر نیست.
موارد تجویز و میزان موفقیت هچینگ
تکنیک هچینگ میتواند به زوجهایی کمک کند که احتمال دارد رویانهای آنها انرژی کافی برای پاره کردن پوسته و لانهگزینی را نداشته باشد. تکنیک هچینگ معمولاً در شرایط زیر به زنان توصیه میشود:
- سن بالاتر از ۳۷ سال
- دو دورهی ناموفق IVF یا بیشتر
- در موارد انتقال رویان منجمد
- پایین بودن کیفیت رویان و رشد آهسته و نامناسب بودن آن
این تکنیک در افرادی که دو دورهی ناموفق IVF داشتهاند باعث افزایش شانس موفقیت میشود. نتایج یک پژوهش نشان داده است که با انجام هچینگ در تمامی زنان شرکتکننده در این پژوهش، درصد چسبندگی رویان به دیوارهی رحم، به خصوص در زنان بالای ۳۷ سال یا زنانی که سطح هورمون FSH آنها بیشتر از حد طبیعی بود، افزایش یافته است. از آنجا که تکنیک هچینگ یا لیزر هچینگ، یک روش مدرن و مشکل است، میزان موفقیت آن به تجربه و مهارت متخصص رویانشناسی بستگی دارد. به همین دلیل، توصیه میشود در صورت پیشنهاد پزشک برای هچینگ، در مورد میزان موفقیت و توانایی کلینیک از پزشک خود سوال کنید.
منبع: مادرشو
منبع:
مادر شو
نظر کاربران
علائم انتقال جنین موفق چیه؟؟
پاسخ ها
همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
https://clinic.niniban.com