۱۵۲۶۶۸
۱۶۰۰
۱۶۰۰

دلایل ناباروری در زنان، این کارها ممنوع!

امروزه خیلی از خانم‌های جوان قبل از بچه‌دار شدن سال‌های زیادی از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند

امروزه خیلی از خانم‌های جوان قبل از بچه‌دار شدن سال‌های زیادی از قرص‌های ضدبارداری استفاده می‌کنند و بیشتر آنها بلافاصله پس از قطع مصرف قرص باردار می‌شوند اما بعضی‌ها هم مدت طولانی‌تری را در انتظار بچه‌دار شدن می‌مانند.
حتی ممکن است شروع چرخه قاعدگی آنها با تاخیر همراه باشد. خیلی از خانم‌های جوان نگرانند که این قرص‌ها توانایی باروری‌شان را کم کند؛ در حالی‌که همین قرص‌ها جلوی خیلی از قاعدگی‌های دردناک، بیماری‌های لگنی و بارداری‌های ناخواسته را می‌گیرد. تا به حال هیچ نشانه‌ای از اینکه قرص‌های ضدبارداری باعث ناباروری شوند، پیدا نشده ‌است...
بیشتر خانم‌هایی که پیش از مصرف قرص قاعدگی منظمی داشته‌اند چرخه تخمک‌گذاری‌شان حداکثر تا ۶ ماه پس از قطع قرص برمی‌گردد. دوره‌های تخمک‌گذاری نامنظم هم ممکن است به دلیل نشانگان تخمدانی پلی‌کیستیک (‌PCO) باشد که با مصرف قرص‌های ضدبارداری منظم می‌شوند. موارد دیگری مانند وزن، سلامت، استرس و تمرین‌های ورزشی هم می‌توانند بر الگوی قاعدگی تاثیرگذار باشند.
خانم‌هایی که مبتلا به نشانگان ‌PCO هستند یک ناهماهنگی هورمونی دارند که باعث پریودهای نامنظم و افزایش وزن می‌شود. افزایش سطح تستوسترون هم می‌تواند باعث ایجاد جوش و پرمویی در بدن شود. زنان مبتلا به این عارضه می‌توانند با پیروی از یک رژیم غذایی کم‌چرب و انجام تمرین‌های ورزشی به وزن مطلوب برسد و عوارض نشانگان ‌PCO را کمتر کنند. برای منظم کردن چرخه تخمک‌گذاری هم دکتر ممکن است استفاده از قرص‌ها یا آمپول‌های مختلفی را توصیه کند. یک علت دیگر تمرین‌های سنگین ورزشی و استرس زیاد است که باعث پایین آمدن وزن زن شده و می‌تواند باعث اخلال در تخمک‌گذاری شود.
برای حل این مشکل با توصیه پزشک باید برنامه ورزشی را کم کرد و شروع به خوردن غذاهای پرکالری کرد. پس از اینکه زن توانست به یک وزن مناسب برسد پریودش باز می‌گردد و باردار می‌شود. وقتی که شاخص توده بدنی (BMI)یک خانم بین ۲۰ تا ۲۵ باشد، امکان باروری هم بیشتر است.
اگر بچه می‌خواهید...
مراقبت‌های پیش از بارداری به اندازه مراقبت‌های پیش از زایمان مهم هستند. با رعایت نکات زیر می‌توانید شانس بارداری‌تان را بالا ببرید:
• سیگار نکشید: زمان باردار شدن سیگاری‌ها نسبت به افراد غیرسیگاری دو برابر طولانی‌تر و نسبت سقط جنین نیز در آنها بیشتر است.
• فولیک اسید را شروع کنید: اگر قاعدگی‌های سنگین دارید قرص آهن هم بخورید و در صورتی که اهل مصرف میوه‌ها و سبزیجات تازه نیستید ویتامین C فراوان مصرف کنید. از خوردن ویتامین A وD زیاد پرهیز کنید چون برای جنین مضر است.
• در هوای تازه قدم بزنید و ورزش کنید: محیط‌های کاری بسته و ترافیک شلوغ شهری مقدار اکسیژن خون را کاهش می‌دهد و قدرت باروری‌تان را کم می‌کند.
• استرس‌تان را مدیریت کنید: فنونی مثل یوگا و مدیتیشن را به کار ببرید. استرس زیاد می‌تواند بر جریان تخمک‌گذاری موثر باشد و باردارشدن را سخت‌تر کند.
• سونا نروید: اگر احتمال می‌دهید باردارید این توصیه را جدی بگیرید. محققان می‌گویند دمای بالا ضمن اینکه بارداری را با مشکل مواجه می‌کند، می‌تواند باعث سقط جنین شود.
• روابط زناشویی‌تان را بیشتر کنید: خیلی از زوج‌هایی که از جداول زمانی استفاده می‌کنند شانس بچه‌دار شدنشان کم می‌شود. بهترین روش برای بچه‌دار شدن این است که از پایان یک قاعدگی تا شروع قاعدگی بعدی 3 بار در هفته رابطه زناشویی داشته باشید.
• بدن شوهرتان باید خنک باشد: اگر همسر شما توی وان داغ نشسته باشد، مسافتی طولانی را بدون توقف رانندگی کرده باشد یا لباس زیر تنگ پوشیده باشد نمی‌تواند به خوبی اسپرم تولید کند.
• سعی کنید وزن‌تان را در اندازه مناسبی نگه دارید: رژیم‌ گرفتن‌های غیراصولی برای سلامت‌ خطرناکند مخصوصا اگر بخواهید باردار شوید.
• وحشت نکنید: نود درصد زوج‌های بارور تا یک سال پس از اینکه اقدام به بچه‌دار شدن کردند باردار می‌شوند. اگر احتمال می‌دهید که مشکل باروری دارید (مثل پریودهای نامنظم، بیماری‌های لگنی و عفونت‌های ناشی از جراحی یا عفونت‌های دیگر) به پزشک خود مراجعه کنید.
منبع: آریا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.