راه های مبارزه با ناباروری، تاثیر روش پی جی دی
برخی از زوجها به دلیل وجود بیماریهای ژنتیکی در خانواده، عطای بچه دار شدن را به لقایش میبخشند.
مبارزه با ناباروری تا به امروز مسیری طولانی طی کرده است. اما با وجود ارتقای علمی قابل توجه در خصوص مبارزه با نازایی، ما همچنان شاهد مراجعه زوجهای فراوانی برای فرزندآوری به مراکز درمان نازایی هستیم. بر اساس آمارها بین حدود ۳ میلیون و پانصد هزار تا ۵ میلیون زوج نابارور در کشور وجود دارد.
دکترمحمد مهدی آخوندی، رئیس انجمن جنین شناسی ایران، با اشاره به اینکه امروزه روش «IVF» یعنی لقاح خارج رحمی، بهترین روش برای باروری افرادی است که با مشکل نازایی دست و پنجه نرم میکنند، میگوید: خوشبختانه با پیشرفت تدریجی علم، امکان تزریق اسپرم حتی در صورت بیحرکت بودن، فریز اسپرم، فریز جنین و تخمک و نگهداری از آنها وجود دارد، البته بافتهای تولیدمثلی مانند بیضه و تخمدان هم برای حفظ باروری فریز میشوند.
«PGD» تضمینی برای سلامت جنین
برخی از زوجها به دلیل وجود بیماریهای ژنتیکی در خانواده، عطای بچه دار شدن را به لقایش میبخشند اما روش «پی جی دی» این نگرانی را کاملاً برطرف میکند.
رئیس انجمن جنین شناسی درباره این روش توضیح میدهد: با روش مذکور سلامت جنین قبل از انتقال مشخص میشود و دیگر جای هیچ نگرانی برای ابتلای احتمالی جنین به بیماریهای ژنتیکی وجود ندارد و حتی با «PGD» خانوادهها میتوانند قبل از انتقال جنین از جنسیت جنین نیز مطلع شوند.
به گفته رئیس فراخوان حمایت از زوجهای نابارور با توجه به کیفیت بالای فریز، سیکل انتقال از سیکل درمان جداشده و با ارتقای فناوری دستگاههای انکوباتور، جنین در محیط آزمایشگاه تشکیل میشود. در این روش در روز سوم، یک تا دو سلول از سلولهای جنینی خارج و جنین بر اساس آن سلول ارزیابی میشود؛ چنانچه در خانوادهای بیماری ژنتیکی خاصی مانند تالاسمی، هموفیلی، آتروفی عضلات، نابینایی، ناشنوایی و هر بیماری که امکان تشخیص ژنتیکی آن وجود داشته باشد، با این روش میتوان از سلامت جنین مطلع شد.
گفتنی است در حالی که این روش در برخی کشورهای پیشرفته مانند آلمان نتوانسته مجوزهای لازم را دریافت کند، اما روش مذکور از سال 1379 در کشور ما انجام گرفته و مورد استقبال قرار گرفته است.
دکترآخوندی با اعلام اینکه امروز در بسیاری از شهرستانها از تکنیک «PGD» استفاده میشود، میافزاید: ممکن است در برخی از مراکز هنوز توانایی تشخیص بعضی از بیماریهای ژنتیکی وجود نداشته باشد، ولی در تمامی این مراکز تعیین جنسیت جنین قابل انجام است.
چه زمانی باید نگران ناباروری شد؟
بر اساس آمارها از هر ۵ زوج یک زوج مشکل ناباروری دارد یعنی ۲۰ درصد زوجین احتمال ناباروری دارند، این تحقیق در زمینه زوجهایی است که پس از یک سال تلاش نتوانستهاند صاحب فرزند شوند.
دکترآخوندی در این باره میگوید: رقم مذکور در زمینه زوجهایی که دو سال تلاش مداوم داشتهاند به میزان 8 درصد کاهش یافته است؛ یعنی پس از 2 سال حدود 12 درصد از زوجها مشکل نازایی داشتهاند و پس از 5 سال این رقم به یک درصد هم نمیرسد.
او به زوجهای جوان توصیه میکند: چنانچه زیر ۳۵ سال دارید حتماً تا ۲ سال برای فرزندآوری صبر کنید اگر پس از ۲ سال تلاش نتوانستید موفق شوید، به مراکز نازایی مراجعه کنید ولی اگر که بالای ۳۵ سال دارید نباید ۲ سال منتظر بمانید و پس از یک سال باید مراجعه کنید؛ با اینکه تأخیر در فرزندآوری خود به تنهایی ایجاد ناباروری نمیکند ولی سن زن روی تخمکها تأثیر میگذارد. افرادی که بیش از ۳۵ سال دارند حتماً باید تست غربالگری انجام دهند.
دکترآخوندی با اشاره به اینکه در مردان تولید گامت نر (اسپرم) ارتباطی با بالارفتن سن ندارد و به طور مرتب تولید میشود، میافزاید: در زنان اینگونه نیست، توان باروری تخمک در یک زن 38 ساله 15درصد نسبت به یک زن 30 ساله کمتر است در نتیجه بهتر است خانمها تا 35سالگی باردار شوند و در غیر این صورت بعد از یک سال تلاش در صورت باردار نشدن هرچه سریعتر به مراکز درمان ناباروری مراجعه کنند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼