۲۰۷۲۶۱
۱۰۷۹
۱۰۷۹

دلایل ناباروری مردان، نشانه های آن چیست؟

طبق آخرین آمار به دست آمده حدود ۱۵ درصد از زوجین نابارور هستند. اما دلایل ناباروری مردان چه می تواند باشد؟

طبق آخرین آمار به دست آمده حدود ۱۵ درصد از زوجین نابارور هستند. اما دلایل ناباروری مردان چه می تواند باشد؟ اگر زوجی بیش از یک سال رابطۀ جنسی محافظت نشده داشته باشند و بارداری اتفاق نیفتد، ناباروری روی داده است. در بیش از یک سوم ازدواج هایی که باروری وجود ندارد، ناباروری مردان عامل بچه دار نشدن است. بنابراین بررسی دلایل ناباروری مردان و راه های درمان این مشکل، امری ضروری است.

ناباروری مردان چه دلایلی می تواند داشته باشد؟
دلایل ناباروری مردان متعدد است و از مهم ترین آن ها که در ادامه بیشتر به توضیحشان خواهیم پرداخت، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- تولید میزان کمی از اسپرم
۲- عملکرد غیر طبیعی اسپرم
3- وجود انواع مختلف بیماری ها
۴- صدمه رسیدن به ناحیۀ تناسلی
5- مشکلات مزمن بهداشتی
۶- سبک زندگی
7- مصرف دخانیات و مواد الکلی

ناباروری مردان چه علائمی دارد؟
برای بررسی دلایل ناباروری مردان ابتدا باید ناباروری مردان و علائم آن را به صورت کامل شناسایی کرد. مهم ترین علائم ناباروری مردان عبارت است از:
1- مشکلاتی در عملکرد جنسی، مانند دیر انزالی یا زود انزالی، کاهش میل جنسی، کم شدن حجم مایع منی و ایجاد شدن مشکلاتی در نعوظ از علائم و دلایل ناباروری مردان است.
۲- وجود درد یا تورم در بیضه ها و اطرف آن
3- بروز پی در پی عفونت ها و مشکلات تنفسی
۴- ایجاد شدن مشکلاتی در قوۀ بویایی
5- رشد غیر طبیعی پستان ها که در مردان به آن ژنیکوماستی گفته می شود و از نشانه ها و دلایل ناباروری مردان است.
۶- کاهش میزان رشد موهای صورت و سایر نقاط بدن
7- ایجاد ناهنجاری های هورمونی یا کروموزومی که ریشۀ ناباروری مردان به حساب می آید.
۸- کم بودن بیش از حد معمول تعداد اسپرم ها

چه زمانی لازم است که فرد به دلایل ناباروری مردان به پزشک مراجعه کند؟
بعد از داشتن جراحی هایی در ناحیۀ کشالۀ ران، بیضه ها یا خود آلت تناسلی
در صورت بروز ناگهانی مشکلات نعوظ و کم شدن میزان فعالیت و تمایل جنسی که می تواند نشانۀ بروز ناباروری مردان باشد.
اگر بعد از گذشت حدود یک سال رابطۀ جنسی محافظت نشده، همسر همچنان باردار نشود.

نقش کیفیت اسپرم ها در دلایل ناباروری مردان و ایجاد آن چقدر است؟
باروری و ناباروری مردان فرایند پیچیده ای است. فرایند باروری به شرح زیر انجام می شود:
مرد باید بتواند اسپرم سالم تولید کند که لازمۀ آن رشد و شکل گیری کامل اندام تولید مثل در دورۀ بلوغ است. حداقل یکی از بیضه های فرد باید فعالیت منظم و کامل داشته باشد و با تولید تستوسترون و سایر هورمون ها کیفیت اسپرم ها را تقویت کند و جلوی ناباروری مردان را بگیرد. یکی از اصلی ترین دلایل ناباروری مردان شکل نگرفتن کامل اندام تناسلی در دورۀ نوجوانی است.
اسپرم پس از تولید باید به مایع منی منتقل شود. پس از تولید شدن اسپرم در درون بیضه ها، لوله های ظریفی آن ها را به سمت مایع منی هدایت می کند.
برای باروری باید به میزان لازم در درون مایع منی اسپرم وجود داشته باشد تا ناباروری مردان رخ ندهد. اگر تعداد اسپرم ها کم باشد، احتمال اینکه بتواند تخمکی را باردار کند به شدت کاهش پیدا می کند و این یکی از دلایل ناباروری مردان است.
اسپرم باید عملکرد سریع و پر قدرت داشته باشد و بتواند به خوبی حرکت کند تا به تخمک برسد. اگر میزان تحرک اسپرم ها غیر طبیعی باشد، باروری اتفاق نخواهد افتاد.

دلایل ناباروری مردان از نظر پزشکی چیست؟
مشکلات ناباروری مردان می تواند از چند مسئلۀ پزشکی و بهداشتی به قرار زیر ناشی شده باشد:
واریکوسل
این مشکل در واقع متورم شدن رگ هایی است که مسئول تخلیه کردن مواد از داخل بیضه ها هستند. وجود این مشکل از شایع ترین دلایل ناباروری مردان و برگشت و تکرار آن پس از درمان است. واریکوسل کیفیت اسپرم ها را تا میزان قابل توجهی کاهش خواهد داد.
عفونت ها
وجود برخی از انواع عفونت ها می تواند ناباروری مردان را تشدید کند و در کیفیت و کمیت اسپرم ها اختلال ایجاد کند و یا با ایجاد زخم هایی در مسیر عبور اسپرم ها، مانع از فعالیت درست آن ها بشود. از جملۀ این عفونت ها که از دلایل ناباروری مردان است می توان به التهاب اپیدیدیمیت، التهاب بیضه ها، عفونت های مقاربتی از جمله سوزاک و... اشاره کرد.
وجود مشکلاتی در انزال
مشکلات انزال رتروگزاد زمانی اتفاق می افتد که مایع منی به جای بیرون آمدن از نوک آلت تناسلی در هنگام ارگاسم در مثانه تخلیه شود. از عوامل ایجاد کنندۀ مشکل انزال رتروگزاد می توان به دیابت، صدمه های ناحیۀ نخاع، جراحی مثانه، وجود پروستات و یا مصرف برخی از انواع داروها اشاره کرد که منجر به ناباروری مردان می شود.
حملۀ آنتی بادی ها به اسپرم
در بعضی مواقع آنتی بادی های موجود در سیستم ایمنی بدن به اشتباه اسپرم ها را نوعی مهاجم تشخیص می دهند و به آن ها حمله می کنند و سعی می کنند که نابودشان کنند. این هم یکی از دلایل ناباروری مردان از لحاظ پزشکی به حساب می آید.
تومور ها و سرطان های غیر خوش خیم
این تومورها با اثر گذاری مستقیم بر روی عملکرد اندام های تولید مثل مردان و ایجاد غده های هورمونی موجب ناباروری مردان می شود. انجام شیمی درمانی یا پرتو درمانی بر روی غده ها می تواند مسئلۀ ناباروری را نیز برطرف کند.

دلایل ناباروری مردان
بیضه های نامتعارف
اگر در دورۀ جنینی و رشد، بیضه ها نتوانند از داخل شکم به سمت کیسۀ مخصوص خود حرکت کنند و در داخل آن قرار بگیرند، موجب ناباروری مردان در آینده خواهد شد.
عدم تعادل های هورمونی
یکی از دلایل ناباروری مردان در کنار اختلالاتی که در خود بیضه ها وجود دارد، وجود ناهنجاری هایی در سیستم های هورمونی از جمله هیپوتالاموس، هیپوفیز، تیروئید و غده های آدرنال است که می تواند منجر به ناباروری مردان بشود.
نقص لوله های انتقال اسپرم
اگر آسیب هایی مثل آسیب ناخواسته در عمل های جراحی، عفونت ها، تروما یا فیبروز کیستیک به لوله هایی که وظیفۀ انتقال اسپرم را به عهده دارند برسد و یا این لوله ها به صورت وراثتی نقص داشته باشد، ناباروری مردان رخ خواهد داد و این مسئله جزو اصلی ترین و مهم ترین دلایل ناباروری مردان به حساب می آید.
بیماری سلیاک
این بیماری ناشی از هضم نشدن گلوتن بر اثر حساسیت به آن در بدن است که موجب ناباروری مردان می شود. ممکن است بعد از اصلاح رژیم غذایی مردان، باروری نیز بازگردد.

منبع: راسخون

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.