۲۱۰۱۵۶
۱۲۶۹
۱۲۶۹

درمان بیماری آندومتریوز، مشکل ناباروری را حل می کند؟

درمان اندومتریوز می‌تواند برای کمک به کاهش درد و ناباروری باشد. درمان بستگی به شدت علائم و تصمیم شما برای باردار شدن دارد.

اندومتریوز قابل پیشگیری نیست چرا که دلایل ایجاد آن هنوز به خوبی مشخص نشده است. اما موارد زیر می‌تواند از بدتر شدن اوضاع جلوگیری کند:
- بارداری‌های زود هنگام و بارداری‌های مکرر
- استفاده از قرص‌های ضد بارداری
- ورزش روزانه

درمان اندومتریوز
درمان اندومتریوز می‌تواند برای کمک به کاهش درد و ناباروری باشد. درمان بستگی به شدت علائم و تصمیم شما برای باردار شدن دارد. در صورتیکه فقط درد دارید، هورمون درمانی برای کاهش سطح استروژن بدن انجام می‌گیرد که موجب کوچک شدن ایمپلنت‌ها و کاهش درد می‌شود. در صورتیکه بخواهید باردار باشید، جراحی، روش‌های درمان ناباروری یا هر دو می‌تواند کمک کننده باشد.
همه زن‌هایی که اندومتریوز دارند درد ندارند و همیشه این گونه نیست که اندومتریوز با گذشت زمان بدتر شود. معمولا طی دوران بارداری و بعد از یائسگی، اندومتریوز بهبود می‌یابد. در صورتیکه درد خفیفی دارید و هیچ برنامه‌ای برای باردار شدن در آینده ندارید یا نزدیک سن یائسگی هستید (حدود ۵۰ سال) ممکن است نیازی به درمان نداشته باشید. این بستگی به تصمیم خودتان دارد.

داروها
در صورتی که درد یا خونریزی دارید ولی برنامه‌ای برای باردار شدن در آینده نزدیک ندارید، استفاده از داروها برای کنترل دردتان کافی است.
داروهای ضد درد
پزشک شما داروهای ضد درد مثل داروهای ضد التهابی (NSAID ها)، ایبوپروفن (Advil، Motrin IB) یا ناپروکسن را برای کمک به کاهش درد و گرفتگی‌های دردناک قاعدگی تجویز می‌کند.
هورمون درمانی
افزایش و کاهش هورمون‌ها در طول چرخه قاعدگی باعث ضخیم‌تر شدن ایمپلنت‌های اندومتر، ریختن آنها و خونریزی می‌شود. داروهای هورمونی سرعت رشد ایمپلنت‌ها را کمتر می‌کنند و مانع از بدتر شدن اندومتریوز می‌شوند. بعضی از این درمان‌های هورمونی عبارتند از:
- هورمون‌های پیشگیری از بارداری که به صورت قرص، حلقه یا انواع دیگر استفاده می‌شود. استفاده از این هورمون‌ها موجب کاهش دردهای خفیف تا متوسط اندومتریوز می‌شود.
- هم‌اثرهای هورمون گنادوتروپین (GnRH) باعث جلوگیری از قاعدگی و کوچک شدن ایمپلنت‌های ناشی اندومتریوز می‌شود.
- دانازول که مانع قاعدگی و بروز علائم اندومتریوز می‌شود.
- علاوه بر دارو، ایجاد حرارت در اطراف شکم یا ورزش منظم برای کمک به کاهش درد موثر هستند.

جراحی
در صورتی که هورمون درمانی موثر نبود یا رشد اندومتریوز سایر اندام‌ها را تحت تاثیر قرار داده بود، جراحی راه حل بعدی است. جراحی معمولا از طریق یک یا تعداد بیشتری برش کوچک به کمک روش لاپاراسکوپی، بافت اندومتر و چسبندگی‌ها را برمی‌دارد.
انجام لاپاراسکوپی باعث بهبود درد و افزایش شانس بارداری می‌شود.
در موارد شدید اندومتریوز، برداشت رحم و تخمدان‌ها (هیستروکتومی و اوفورکتومی) گزینه درمانی دیگری است. این روش درمانی باعث یائسگی زودرس می‌شود. این حالت فقط در صورتی انجام می‌شود که تصمیمی به بارداری نداشته باشید و از سایر روش‌های درمانی نتیجه‌ای نگرفته‌اید.

درمان ناباروری
در صورتیکه حتی بعد از جراحی اندومتریوز در باردار شدن مشکل داشتید، می‌توانید از داروهای باروری همراه با روش تلقیح یا لقاح خارج رحمی (IVF) استفاده کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.