۲۴۹۰۰۲

تنبلی تخمدان درمان نشود باعث ناباروری می‌شود

تنبلی تخمدان درمان نشود باعث ناباروری می‌شود

یک متخصص زنان و زایمان گفت: پلی کیستیک(تنبلی تخمدان) یک مسئله خیلی شایع است، به خصوص که قسمت اعظم ناباروری بانوان را نیز شامل می‌شود؛ تنبلی تخمدان اگر درمان نشود به ناباروری تبدیل خواهد شد.

فرناز مشیری، متخصص زنان و زایمان اذعان کرد: درمان تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) یک فرآیند بلندمدت است که حداقل به ۶ ماه درمان مداوم دارویی نیاز دارد. برخلاف تصور برخی بیماران که پس از دو ماه احساس بهبودی می‌کنند، قطع زودهنگام دارو می‌تواند به بازگشت علائم منجر شود. بنابراین ادامه درمان تا پایان دوره تعیین‌شده بسیار حیاتی است.

وی ادامه داد: در بسیاری از شبکه‌های اجتماعی، اطلاعاتی مبنی بر درمان سریع و تک‌دارویی این بیماری منتشر می‌شود؛ اما واقعیت این است که درمان این اختلال معمولاً چند دارویی بوده و به ندرت نیاز به تکرار درمان پس از یک تا دو سال وجود دارد.

مشیری تصریح کرد: از مهم‌ترین نگرانی‌های مرتبط با تخمدان پلی‌کیستیک، مسئله ناباروری است، این شرایط به دلیل پایین بودن کیفیت تخمک‌ها، تلاش برای باروری با مشکلاتی مانند تشکیل نشدن جنین یا تشکیل جنین بی‌کیفیت مواجه می‌شود؛ این وضعیت ممکن است به برداشت‌های متعدد تخمک و تکرار ناموفق سیکل‌های درمانی منجر شود که در نهایت ذخیره تخمدانی فرد را به شدت کاهش داده و فرصت باروری طبیعی را از بین می‌برد.

وی تاکید کرد: در بسیاری از موارد با بهبود کیفیت تخمک و تنظیم تخمک‌گذاری، بیمار می‌تواند به‌صورت طبیعی باردار شود و حتی نیازی به مراجعه به مراکز ناباروری نداشته باشد. تنها بیمارانی باید به مراکز درمان ناباروری مراجعه کنند که واقعاً به مداخلات پیشرفته نیاز دارند؛ مانند زوج‌هایی که به دنبال تعیین جنسیت هستند یا سابقه بیماری‌های ژنتیکی در فرزندانشان دارند. در این موارد، بررسی ژنتیکی جنین و استفاده از روش‌های انتخابی می‌تواند از تکرار بیماری در جنین جلوگیری کند.

مشیری بیان کرد: درمان صحیح و اصولی تخمدان پلی‌کیستیک نه‌تنها مانع از ناباروری می‌شود، بلکه از بسیاری از آسیب‌های جسمی، روانی و اجتماعی مانند طلاق و فشارهای خانوادگی نیز جلوگیری خواهد کرد.

file(5)

اصلاح سبک زندگی از ابتلاء به سندروم پلی کیستیک جلوگیری می‌کند

مشیری تاکید کرد: برخی از عوامل محیطی از جمله استرس، آلودگی‌های صوتی، مصرف مواد غذایی فرآوری‌شده، هورمون‌های افزوده‌شده به مرغ و دام و همچنین باقی‌مانده سموم در میوه‌ها و سبزیجات می‌توانند در بروز تنبلی تخمدان نقش داشته باشند؛ همچنین سبک زندگی ناسالم یعنی استفاده از مواد غذایی پرچرب، مصرف زیاد فست‌فود، کم‌تحرکی و اضافه‌وزن نیز از عوامل ایجاد تنبلی تخمدان به شمار می‌رود.

وی متذکر شد: هر ۵ کیلوگرم کاهش وزن در افراد مبتلا می‌تواند تا ۲۰ درصد وضعیت تخمدان‌های پلی‌کیستیک را بهبود ببخشد، این مسئله در کنار افزایش ناباروری، زنگ خطر جدی‌تری نظیر کاهش نرخ زاد و ولد و پیر شدن جمعیت کشور، به صدا درآمده است.

مشیری خاطر نشان کرد: همچنین آموزش عمومی برای اصلاح سبک زندگی، حذف یا کاهش مصرف غذاهای فرآوری‌شده مانند سوسیس، کالباس و کنسروها، افزایش فعالیت بدنی روزانه و اصلاح تغذیه نقش مهمی در پیشگیری و درمان این بیماری ایفا می‌کند.

منبع: مهر

لینک هدیه

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند