۲۶۱۹۹
۲۴۰۰
۲۴۰۰

واگذاری فرزند به زنان مجرد، شرایط سرپرستی کودکان

کلیه کودکان مقیم خانه‌های کودکان، خانه موقت و دیگر واحدهای شبانه‌روزی بهزیستی، با بررسی کارشناس با رعایت ضوابط سازمان و موازین حقوقی و تایید کمیته شبه خانواده استان.

ایسنا : کلیه کودکان مقیم خانه‌های کودکان، خانه موقت و دیگر واحدهای شبانه‌روزی بهزیستی، با بررسی کارشناس با رعایت ضوابط سازمان و موازین حقوقی و تایید کمیته شبه خانواده استان، جهت مراقبت و زندگی در شبه خانواده (خانواده امین) با صلاحیت، انتقال یابند که در این میان، خواهران و برادران در اولویت تحویل به شبه خانواده هستند .

با تشریح نحوه واگذاری کودکان به شبه خانواده افزود: شبه خانواده به خانواده‌ای گفته می‌شود که ضمن حفظ بافت خانوادگی، مراقبت و پرورش یک الی سه نفر از کودکان تحت سرپرستی سازمان بهزیستی را به طور موقت و با نظارت کارشناسی سازمان عهده‌دار می‌شود .

به گفته وی در صورتی که کودکان، مجموعه‌ای از خواهران و برادران یک خانواده را تشکیل دهند، به پیشنهاد کارشناس و تایید کمیته شبه خانواده استان، تعداد بیشتر از سه نفر از فرزندان می‌توانند به یک خانواده واگذار شوند .

مدیرکل دفتر امور شبه خانواده سازمان بهزیستی کشور همچنین درباره شرایط خانواده متقاضی کودک اظهار کرد: ایرانی، مسلمان، متعهد و معتقد به مبانی اعتقادی و اسلامی، فاقد سوء پیشینه کیفری، مشهور به حسن اخلاق و دارای انسجام و توانایی و مهارت کافی در پرورش کودکان از جمله شرایط خانواده‌های متقاضی کودک بشمار می‌رود .

نصر تاکید کرد: این در حالیست که برای فرزندان اقلیت‌های دینی و مذهبی، خانواده متقاضی باید از همان اقلیت باشد .

وی با بیان این که با توجه به سن و جنس فرزند و مدت نگهداری، خانواده متقاضی باید نسبت به ایجاد زمینه‌های محرمیت اقدام کرده و به اصول دقیق موازین شرعی متعهد باشد، عنوان کرد: برخورداری اعضاء خانواده از سلامت روان و سلامت جسمانی در حد ایفای نقش مسوولیت نسبت به فرزندان و حفظ حقوق آن‌ها ضروری است .

بستگان سببی و نسبی کودک در صورت واجد شرایط بودن در اولویت تحویل کودک قرار می‌گیرند .

نصر با اشاره بر این که متقاضیان داوطلب سرپرستی غیر از بستگان، باید حداقل دارای مدارک تحصیلی دیپلم باشند، تاکید کرد: بر اساس تبصره موجود، متقاضیان سرپرستی دارای تحصیلات کارشناسی مرتبط (علوم تربیتی، روان شناسی، جامعه شناسی و مددکاری ) با حفظ سایر شرایط، نسبت به دیگر متقاضیان در اولویت هستند .

وی ضمن بیان این که پس از پذیرش فرزندان در خانواده، تعداد اعضای خانواده متقاضی سرپرستی نباید از هفت نفر تجاوز کند، سن زن و شوهر متقاضی سرپرستی را حداقل ۲۵ و حداکثر ۵۰ سال اعلام کرد و گفت :

این در حالیست که در موارد استثنایی و تنها در مورد بستگان و با رعایت موازین کارشناسی و تایید کمیته شبه خانواده، تغییر در محدودیت سنی و محدودیت در تعداد اعضای خانواده متقاضی امکان‌پذیر است .

مدیرکل دفتر امور شبه خانواده سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: تمکن مالی مناسب و درآمد مستمر خانواده متقاضیان سرپرستی نیز از دیگر شرایط پیش روی پذیرش فرزند توسط متقاضیان است .

نصر با اعلام این که زنان فاقد همسر، در صورت دارا بودن سایر شرایط سرپرستی با تایید کمیته شبه خانواده استان، می‌توانند سرپرستی از یک تا سه کودک دختر را عهده دار شوند، خاطرنشان کرد: در صورتی که کودک تحویلی به خانواده، دارای معلولیت و نیازهای ویژه باشد (معلولیت جسمی، ذهنی، یا اختلالات رفتاری) خانواده متقاضی باید دارای تخصص بوده و یا دوره‌های آموزشی متناسب با نیازهای کودک را گذرانده باشند .

به گفته وی این در حالیست که ارائه خدمات توانبخشی مورد نیاز به کودک معلول با هماهنگی معاونت امور توانبخشی بر عهده سازمان بهزیستی است .

مدیرکل دفتر امور شبه خانواده سازمان بهزیستی کشور در ادامه این گفت‌وگو درباره فرآیند انتقال کودکان به شبه خانواده اظهار کرد: فرزندان واجد شرایط تحویل به شبه خانواده، با مطالعه کارشناسی، نظر فرزند، نظر سرپرست شبه خانواده و با در نظر گرفتن مصالح تربیتی و حقوقی کودک انتخاب می‌شوند. همچنین گزینش خانواده داوطلب باید از طریق کمیته امور شبه خانواده در استان صورت گیرد .

ایجاد زمینه‌های مناسب آشنایی اعضای شبه خانواده با فرزندان و شناخت محیط جدید زندگی قبل از تحویل فرزندان باید مورد توجه باشد .

به گفته وی بهزیستی استان موظف است تا گزارش‌های مربوط به تحویل و نظارت بر زندگی کودکان در شبه خانواده را به دفتر امور شبه خانواده بهزیستی کشور منعکس کند .

مدیرکل دفتر امور شبه خانواده سازمان بهزیستی کشور با اشاره به این که بهزیستی استان باید پس از موافقت با تحویل کودک به خانواده، اقدامات لازم را جهت صدور معرفی‌نامه به مراجع قضایی برای دریافت حکم امین موقت کودکان انجام دهد، تصریح کرد: کلیه هزینه‌های مورد نیاز کودک پس از تحویل کودک به خانواده به عهده سرپرست خانواده است .

با ارزیابی مناسب از ویژگی‌های خانواده متقاضی و نیازها و ویژگی‌های کودکان واگذار شده، زمینه زندگی موفق کودک با خانواده و ثبات نسبی در روابط عاطفی کودک فراهم و از تغییرات مکرر در محیط زندگی او حتی‌الامکان اجتناب می‌شود .

درصورت فقدان توانمندی خانواده در حمایت مناسب از کودک و یا وجود سوءرفتار نسبت به کودک و در صورت رضایت نداشتن از کیفیت حمایت و مراقبت از وی، اقدامات لازم به منظور جداسازی کودک از خانواده با نظر کارشناسی و تایید امور شبه خانواده استان صورت می‌گیرد

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.