حفظ باروری در بیماران سرطانی، چگونه؟
یک جراح و متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه امروزه برای حفظ باروری زنان مبتلا به سرطان میتوان اقدامات پیشگیرانهای را پیش از شروع کموتراپی و رادیوتراپی آغاز کرده است.
یک جراح و متخصص زنان و زایمان با بیان اینکه امروزه برای حفظ باروری زنان مبتلا به سرطان میتوان اقدامات پیشگیرانهای را پیش از شروع کموتراپی و رادیوتراپی آغاز کرد، گفت: میزان آسیب به قدرت باروری در مبتلایان به تومورهای سر به میزان و محل دوز اشعه بستگی دارد.
به گزارش خبرنگار" بهداشت و درمان" خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر افسانه محمدزاده امروز در نشست خبری کنگره حفظ باروری با بیان اینکه رادیوتراپی برای سرطانهای لگن، به تخمدانها آسیب میرساند، اظهار کرد: از این رو تخمدانها باید از فیلد رادیوتراپی خارج شوند.
وی در شیمی درمانی سرطانها، حفظ رحم را حائزاهمیت برشمرد و افزود: در باروری طبیعی و لقاح آزمایشگاهی و انتقال آن به داخل رحم، حفظ تخمدان و رحم مهم است؛ از این رو استفاده از داروهایی نظیر آنالوگهای GNRH ، خطر نارسایی تخمدان را در نتیجه کموتراپی کاهش میدهد.
این عضو هیات علمی پژوهشکده ابن سینا جهاد دانشگاهی در ادامه توضیح داد: چنانچه زنان مبتلا به سرطان ازدواج کرده باشند با تحریک تخمک گذاری تخمک از بیمار گرفته با اسپرم همسر لقاح داده میشود و سپس جنین فریز شده را برای سالهای بعدی نگهداری میکنند.
دکتر محمدزاده درباره زنان ازدواج نکرده هم توضیح داد: در این افراد با تحریک تخمک گذاری، تخمکهای آزاد شده را فریز و نگهداری میکنند تا پس از ازدواج با لقاح خارج رحمی، بارداری را امکانپذیر کنند.
وی با بیان اینکه در آن دسته از بیمارانی که تحریک تخمک گذاری مضر است از فریز تخمدان حاوی تخمک نابالغ استفاده میشود، گفت: تخمک در مراحل آزمایشگاهی بالغ میشود.
این عضو هیات علمی پژوهشکده ابن سینا برداشت تخمدان طی عمل جراحی، ذوب آن و پیوند مجدد تخمدان را از دیگر شیوههای حفظ قدرت باروری برشمرد و افزود: پروتکل درمانی بیماران سرطانی به نحوی است که سیستم تولیدمثل زنان را دچار آسیب میکند؛ از این رو برای حفظ باروری باید برنامه و استراتژیهای خاصی را مدنظر قرار داد.
دکتر محمدزاده با بیان اینکه تخمدان جنین دختر در ماه پنجم بارداری حاوی ۵ میلیون، در بدو تولد ۲ میلیون و در سنین بلوغ ۳۰۰ هزار فولیکول است، افزود: بنابراین با افزایش سن، قدرت باروری در زنان کاهش مییابد و این در حالی است که مردان تا پایان عمر قدرت باروری و اسپرم سازی را دارند.
به گزارش ایسنا، دکتر عظیم مهرور فوق تخصص خون و انکولوژی موسسه خیریه محک با اشاره به تغییر چهره سرطان نسبت به ۳۰ سال گذشته گفت: پیش از این از سرطان به مرگ تعبیر میشد ولی امروز از آن به عنوان یک شوک تلقی میشود.
وی افزود: امروزه با پیدایش شیوههای نوین تشخیص و داروهای جدید به مرحلهای رسیدهایم که درمان سرطان از سادهترین بیماریها سادهتر شده است و میتوان با قاطعیت گفت که میزان مرگ و میر هوچکینگ و لوکمیا در کودکان مبتلا به سرطان به ۱۰ درصد رسیده است.
دکتر مهرور با بیان اینکه دغدغه بیماران مبتلا به سرطان علاوه برهزینههای درمانی حفظ قدرت باروری و امکان ازدواج و تشکیل زندگی است، افزود: این که هیچ کودک سرطانی نباید به علت نداشتن پول از دست برود از منشور موسسه خیریه محک است.
وی لوکمیا (لوسمی) را شایعترین نوع سرطان در اطفال برشمرد و افزود: در تعدادی از سرطانها نظیر هوچکینگ به لحاظ حفظ گنادها از مصرف برخی از داروها پرهیز میشد اما امروزه با به کارگیری شیوههای نوین امکان حفظ باروری وجود دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼