۲۴۳۹۴۱
۴۸
۴۸

گرانی پوشک سرسام‌آور شد! به تکنیک دهه ۶۰ بازگردید

این روز‌ها تورم بر همه ابعاد زندگی مردم تاثیر گذاشته است. هر روز ارزش پول پایین‌تر می‌آید و در مقابل آن قیمت اغلب کالا‌ها چه ضروری و چه غیرضروری چندین برابر می‌شود.

نی نی بان: این روز‌ها تورم بر همه ابعاد زندگی مردم تاثیر گذاشته است. هر روز ارزش پول پایین‌تر می‌آید و در مقابل آن قیمت اغلب کالا‌ها چه ضروری و چه غیرضروری چندین برابر می‌شود.

شاید در روز‌های پرتلاطم بازار ارز و سکه، می‌توانستیم خودمان را دلداری دهیم که ایرادی ندارد، ما که طلا و سکه نمی‌خواهیم، ارز هم به کارمان نمی‌آید.

گرانی پوشک سرسام‌آور شد! به تکنیک دهه 60 بازگردید

هرچند ته ذهنمان می‌دانستیم که اثرش کم کم بر زندگی مان آشکار خواهد شد! آرام آرام دامنه نوسان و گرانی به بازار موبایل، لوازم خانگی، مسکن، دارو و کمی بعد به مواد خوراکی نیز رسید.

اما امروز دیگر تورم و گرانی از جیب مردم فرسنگ‌ها جلوتر زده طوری که با دیدن قیمت‌ها روزی چندبار این جمله را یا می‌گوییم یا می‌شنویم که بیچاره آنکه می‌خواهد جهیزیه بگیرد، بیچاره آنکه می‌خواهد عروسی کند، بیچاره آنکه بیمار دارد، بیچاره آنکه خانه ندارد .

اما گرانی‌ها حالا بازار کودک و نوزاد را نیز بی نصیب نگذاشته و بازاری مانند پوشک بچه حتی افزایش دو برابری قیمت را هم به خود دیده است.

گرانی پوشک سرسام‌آور شد! به تکنیک دهه 60 بازگردید

از طرفی سایه کمبود اجناس مختص کودکان نیز بر بازار افتاده است، کمبودی که از کاهش تولید ناشی نشده و به احتکار و سوداگری در بازار مربوط می‌شود. بنا‌بر گفته فعالان بازار، پوشک‌هایی که در بازار کمیاب شدند، محصولاتی هستند که با کمی جست و جو می‌توان پیدایشان کرد، اما نه با قیمت مصوب و این به معنای سودجویی عده‌ای در این حوزه است.

آقای پزشکیان شخصا ورود کنید!

حسین صمصامی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس می‌گوید: ستاد تنظیم بازار مصوب کرده قیمت پوشک بچه از ۶۰ هزار تومان بشود ۲۴۰ هزار تومان. با ۴ برابر شدن قیمت پوشک بچه، ملت چگونه بچه‌دار شوند؟ بخدا تیم اقتصادی این دولت فقط:داره ضربه می زنند به حکومت و نتیجه اش نارضایتی است.

آن چه طی ماه‌های گذشته بر قیمت پوشک گذشت

البته باید گفت این میراث از وزارت صمت پیشین به یادگار مانده و وزیر فعلی نیز گویا چندان اعتقادی به تغییر در وضعیت بد گذشته را ندارد.در سوی دیگر گوش مردم نیز از وعده‌های مدیران نساجی و صنایع سلولزی این وزارتخانه برای مدیریت تولید و کاهش قیمت‌ها پر شده است.

در این آشفته بازار، طبیعی است که نه تنها قیمت پوشک کاهش پیدا نکند، بلکه شاهد ورود پوشک‌های احتکار شده به بازار و عرضه با نرخ‌های جدید نیز باشیم.به طوری که تاریخ تولید و قیمت درج شده بر روی این پوشک‌ها مربوط به ماه‌های قبل است، اما با قیمت جدید (تقریباً ٢ برابر) به مشتریان عرضه می‌شوند.

به عنوان مثال یک بسته پوشک ٢۴ عددی سایز ۶ و قیمت ٧٢ هزار تومان حالا با نرخ ۱٢۰ تا ۱٣٢ هزار تومان به مشتریان عرضه می‌شود. بماند که در بخش دیگر این بازار، از پوشک پمپرز ۴۰۰ هزار تومانی تا پریمای ۴۴۰ تومانی و پوشک بارلی ۴ عددیِ ۵٣۰ هزار تومانی هم می‌توان پیدا کرد!

قیمت یک میلیونی پوشک هر کودک در یک ماه

متاسفانه شیب رشد قیمت پوشک طی یکی، دو سال اخیر آنقدر تند بوده که به دلیل مشکلات اقتصادی، بسیاری خانواده‌ها مجبور به گرفتن زودهنگام پوشک از کودکانشان شده‌اند.

به گفته روانشناسان، این موضوع می‌تواند آثار روانی منفی قابل ملاحظه‌ای بر کودکان داشته باشد. در عین حال، بالارفتن هزینه بچه داری از ابتدای تولد نوزاد، عاملی برای کاهش انگیزه زوج‌ها به فرزندآوری محسوب شده و بر نرخ جمعیت اثرگذار است.

از همین رو شاید بتوان گفت نظارت بر عملکرد و قیمت گذاری کارخانه‌های تولیدکننده پوشک اهمیتی کمتر از کنترل بازار کالا‌های اساسی ندارد.

قیمت بالای پوشک کودک ماهانه هزینه بالایی را به خانوار‌های دارای کودک زیر ٣ سال تحمیل کرده است. به عنوان مثال قیمت درج شده بر روی یک بسته ٢۰ عددی پوشک سایز ۴ کودک ۵٣۰ هزار تومان است و به عبارتی خانوار‌ها بابت هر عدد پوشک حدود ٢۶ هزار و پانصد تومان هزینه می‌کنند.

اگر هر کودک به طور متوسط روزانه ۵ تا ۶ عدد پوشک مصرف کند، هزینه خرید روزانه پوشک خانوار دارای یک فرزند زیر ٣ سال ماهانه ۴ میلیون و ۶٨۰ هزار تومان می‌شود؛ روندی که با سیاست گذاری و تاکید مسئولان بر لزوم رشد جمعیت کشور منافاتی گسترده دارد!

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.