۱۰۲۶۳۳
۴۷۰۸
۴۷۰۸

رفع یبوست در نوزادان، ماساژ را امتحان کنید

ممکن است کودک شما در طول مدت زمانی معین و یا در فواصل زمانی از یبوست رنج ببرد.

ممکن است کودک شما در طول مدت زمانی معین و یا در فواصل زمانی از یبوست رنج ببرد. ماساژ ناحیه شکم او می‌تواند راهی موثر باشد هم برای آرام کردن و تسکین دادن به نوزاد و هم برای جلوگیری از یبوست او.

این ماساژ وقتی که او لباس پوشیده است می‌تواند انجام شود ولی اگر برهنه باشد موثر تر است. دست کم یک ساعت بعد از‌هر بار شیر داد برای انجام این ماساژ ها صبر کنید.

نشانه‌ها و علائم

• مدفوع نکردن
کودک مبتلا به یبوست مکرراً برای بیرون دادن مدفوع به خود فشار می‌آورد ولی هیچ‌گاه با این فشارها موفق به دفع مدفوع نمی‌شود.

• مدفوع سفت
مدفوع دفع شده سفت است و اغلب به گلوله‌های سفت شباهت دارد.

• گریه کردن
دفع مدفوع سفت ممکن است دردناک باش. در نتیجه نوزادان اغلب درست قبل از خروج مدفوع یا هنگام خروج آن گریه می‌کنند.

• وقفه زمانی و فاصله بین دو مدفوع
اگر کودکتان به مدت سه روز دفع مدفوع نداشت امکان دارد که به یبوست دچار شده باشد. برای نوزادان و کودکان کوچک هم سه بار در روز مدفوع کردن و هم مدفوع نکردن به مدت سه روز امری عادی می‌باشد و اگر شیر مادر می‌خورند گاهی حتی بیشتر از این مدت هم طبیعی است.

• قرمز شدن در اثر فشار
قرمز شدن یکی از نشانه‌های یبوست است ولی همیشه یک نشان قابل‌اعتماد نیست زیرا نوزادان اغلب وقتی مدفوع می‌کنند صورتشان قرمز می‌شود. اگر کودک شما وقتی مدفوع می‌کند به خود فشار می‌آورد ولی مدفوع او نرم است و شکل طبیعی دارد او دچار یبوست نیست.

کارهایی که باید کرد

• دادن مقدار کافی مایعات
کودکتان باید به اندازه کافی مایعات بنوشد. آب پرتقال طبیعی می‌تواند به حرکت روده‌ای کمک کند. هر روز به کودکتان ۷۵ تا ۱۵۰ گرم آب پرتقال رقیق‌شده بدهید. آب چند عدد پرتقال را بگیرید و از صافی رد کنید و یک استکان آب پرتقال را با چهار استکان آب جوشیده سرد شده مخلوط و رقیق کنید.

• رژیم غذایی سالم
بعد از چهار ماهگی نوزاد می‌تواند همراه با شیر مادر یا شیر خشک از آب میوه هم استفاده کند. از چهار ماهگی به کودکتان برنج ، آرد گندم و ذرت ، پوره میوه و سبزیجات و آلوی خیس کرده بدهید. از شش ماهگی نیز به آرامی غلات لپه و دیگر حبوبات را نیز به کودکتان بخورانید. رژیم فیبردار (سبزیجات پخته‌شده) و مایعات در پیشگیری از یبوست به او کمک می‌کند. ولی چربی را از‌ رژیم غذایی‌اش حذف نکنید. در صورت لزوم با پزشک خود مشورت کنید.

ماساژ برای رفع یبوست
کودکتان را درحالی‌که پاهایش به طرف شماست به پشت بخوابانید.

۱. حرکات چرخشی کوچک در اطراف ناف: در انگشت اول یکی از دست‌هایتان را نزدیک ناف قرار دهید آن‌ها را به آرامی فشار دهید و یک حرکت چرخشی ایجاد کنید و سپس فشار را‌ رها سازید. انگشتانتان را به آرامی دور ناف بکشید و این کار را تکرار کنید. دست را به شکل فنری در جهت حرکت عقربه‌ای ساعت تا زمانی که به ران سمت راست برسد حرکت دهید. این کار باعث تحریک روده کوچک می‌شود و همچنین باعث می‌شود محتویات روده در طول آن به حرکت درآید.

۲. در اطراف شکم: از قسمت داخلی ران سمت راست شروع کنید. سطح انگشت و کف دستتان را به طرف بالا و سمت راست قفسه سینه حرکت دهید و سپس به سوی نقطه مشابه در سمت چپ این کار را انجام دهید. حرکات ماساژ را به طرف پایین یعنی درست تا قسمت داخلی کشاله ران سمت چپ ادامه دهید. سپس طول قسمت زیر شکم حرکت را ادامه دهید تا به ران سمت راست برسید. این کار را چندین بار تکرار کنید. این عمل باعث جابجا شدن و حرکت محتویات روده بزرگ می‌شود.

۳. حرکات پا دوچرخه: مچ پاهای کودکتان را بگیرید و یک زانوی او را خم کنید. زانو را به طرف شکم نوزاد بالا بیاورید. حالا پا را آرام بکشید تا صاف شود و زانوی دیگر را درست قبل از اینکه پای دیگر کاملاً صاف شود روی شکم خم کنید. این حرکت دوچرخه‌ای را آرام و به طور موزون چندین بار تکرار کنید. این‌کار حرکت روده‌ای را افزایش خواهد داد.

۴. خم کردن همزمان زانوها: مچ‌ پاهای کودکتان را بگیرید و هر دو زانوی او را در یک زمان خم کنید. آنگاه آن‌ها را تا روی شکم بالا بیاورید و چند لحظه او را در این حالت نگه‌دارید. سپس پاها را به آرامی تا زمانی که صاف شود به پایین بکشید. این‌کار را به آرامی چند بار تکرار کنید. این روش می‌تواند به باز شدن روده کودک کمک کند.

نکات:
• کودکتان را درحالی‌که پاهایش به طرف شماست به پشت بخوابانید.

• یبوست برای نوزادان و کودکان مشکلی معمول است. اگر فرزندتان دچار یبوست شد دوباره این پدیده تکرار خواهد شد. پزشکتان قادر است در این زمینه به شما مشاوره مفیدی بدهد و به شما در مقابله با مسئله یبوست کودکتان کمک کنند.


محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.