۱۰۶۸۱۰
۷۷۴۱
۷۷۴۱

مشکلات پوست نوزاد، اهمیت رسیدگی سریع

اگر نوزاد دچار قرمزی پوست در ناحیه پوشک شود، دچار بثورات پوستی پوشک شده است.

پوست نوزاد بسیار نرم و لطیف است و نیاز به مراقبت خاص و توجه ویژه والدین دارد.

گاهی این پوست لطیف دچار مشکلاتی می شود که باید سریعا به آنها رسیدگی کرد تا نوزاد در معرض ناراحتی های پوستی مزمن قرار نگیرد. در این مقاله ۱۲ مشکل پوستی را در نوزادان بررسی می کنیم.

۱- جوش های سرسفید صورت
در رحم مادر، نوزاد در معرض هورمون های بدن مادر قرار می گیرد. این هورمون ها، تولید چربی را افزایش می دهند و غدد چربی نوزاد را می بندند. در نتیجه جوش های نوزاد از رحم مادر شروع می شوند. معمولا در طی چند هفته، جوش های بینی و گونه نوزاد بهبود می یابند و نیازی به لوسیون و یا کرم خاص برای درمان ندارند.

2- بثورات پوستی پوشک
اگر نوزاد دچار قرمزی پوست در ناحیه پوشک شود، دچار بثورات پوستی پوشک شده است. اگر برای مدت طولانی پوشک خیس بماند و یا سفت بسته شده باشد، موجب بروز بثورات پوستی می شود. لذا پوشک نوزاد را زود به زود عوض کنید. نوزاد را تا حد امکان با آب ولرم بشویید (خصوصا موقع مدفوع کردن) و پماد مخصوص سوختگی پای نوزاد (با تجویز پزشک اطفال) را بمالید مثل ان ان، زینک اکسید، پناتن و ... .

۳- خال مادرزادی
این خال ها ارثی نیستند. این خال ها ممکن است هنگام تولد نوزاد و یا چند ماه بعد از تولد بروز کنند. این خال ها نیاز به درمان ندارند و نباید نگران باشید.

4- اگزما
اگزما عبارت است از بثورات قرمزرنگ پوست که خارش دارند. در نوزادانی که سابقه خانوادگی ابتلا به آسم، آلرژی و یا درماتیت آتوپیک دارند، اگزما شایع است. اگزما، خارش زیادی دارد و با گذشت زمان ضخیم، خشک و پوسته پوسته می شود. عوامل تحریک کننده اگزما را شناسایی کرده و از آنها دوری کنید. استفاده از صابون و مواد شوینده ملایم و مقدار کمی کرم مرطوب کننده برای بهبود اگزما مفید است.

۵- پوست خشک نوزاد
اگر نوزاد شما کمی دیر به دنیا بیاید، دارای پوستی خشک می باشد. لایه های زیرین پوست کاملا سالم، نرم و مرطوب می باشند. اگر نوزاد شما همچنان داری پوستی خشک می باشد، با پزشک نوزاد خود صحبت کنید.

6- بیماری پوستی Cradle Cap
Cradle Cap نوعی بیماری پوستی می باشد که فلس های زرد و یا قهوه ای روی پوست سر نوزاد تشکیل می شود. این بیماری پوستی در طی ماه اول و یا دوم زندگی خود را نشان می دهد و معمولا در سال اول زندگی از بین می رود.

Cradle Cap را به نام درماتیت سبورئیک نیز می نامند و به دلیل افزایش چربی پوست می باشد و ظاهر پوست را فلس‌مانند (پوسته پوسته) و مومی‌شکل می کند و بثورات قرمزرنگ روی پوست سر، ابرو، پلک، دو طرف بینی و یا پشت گوش ها تشکیل می دهد.

پزشک اطفال استفاده از شامپوهای مخصوص، روغن بچه، کرم ها و لوسیون های مخصوص را توصیه می کند.

۷- عرق سوز شدن
برجستگی های صورتی- قرمزی پوست که در گردن، اطراف پوشک، زیربغل و چین های پوست بدن نوزاد نمایان می شود به علت عرق کردن نوزاد می باشد. محیط خنک و خشک و لباس های گشاد و نخی برای درمان عرق سوز به کار می رود. اگر شما لباس زیادی تن نوزاد کنید، حتی این عرق سوز شدن در زمستان نیز بوجود خواهد آمد.

8- برجستگی های سفید پوست (میلیا)
معمولا این برجستگی ها روی بینی و صورت ظاهر می شوند. میلیا به علت مسدود شدن غدد چربی پوست بوجود می آید. میلیا در برخی مواقع به نام آکنه نوزاد نیز نامیده می شود، اما آکنه مربوط به تغییرات هورمونی است. غدد چربی نوزاد بعد از چند روز و یا چند هفته باز می شوند و برآمدگی ها ناپدید می شوند و درمانی نیاز ندارند.

۹- عفونت قارچی نوزاد
بعد از مصرف آنتی بیوتیک، عفونت های قارچی تشکیل می شود و بنابر نوع عفونت، در جاهای مختلف بدن نوزاد تشکیل می شود. برفک در زبان و دهان نوزاد ظاهر می شود و ظاهری مانند شیر خشکیده دارد. قارچ های بثورات پوشک، قرمز روشن هستند و غالبا در لبه این بثورات، جوش های قرمزرنگ کوچک بوجود می آید. برفک دهان با شربت ضد قارچ درمان می شود و کرم های ضد قارچ نیز برای درمان قارچ های بثورات پوشک استفاده می گردند.

10- رنگ زرد پوست یعنی یرقان
معمولا طی ۲ تا ۳ روز اول بعد از تولد، رنگ پوست و چشم نوزاد زرد می باشد. این زرد شدن در نوزادان نارس معمولا دیده می شود. زرد شدن بعلت زیادی بیلی روبین خون می باشد. بیلی روبین از شکستن گلبول های قرمز خون بوجود می آید.
معمولا این زردی طی 1 تا 2 هفته اول بعد از تولد ناپدید می گردد. اما بهتر است این زردی تحت نظر پزشک و با بستری کردن نوزاد در بیمارستان درمان گردد تا عوارض خطرناکی در پی نداشته باشد. برای درمان این نوزادان در بیمارستان، از نوردرمانی (فتوتراپی) استفاده می کنند.

11- نیش لک لک (Stork bites)
رگ های خونی نابالغ می تواند تکه های کوچک قرمز رنگی را به نام نیش لک لک بوجود آورد. این تکه ها بر روی صورت و پشت گردن نوزاد دیده می شود. گریه کردن ممکن است آنها را روشنتر کند، اما معمولا در یک سالگی از بین می روند.

۱۲- آفتاب سوختگی نوزاد
اگر کودک مدت زیادی در معرض نور خورشید قرار بگیرد، دچار آفتاب سوختگی خواهد شد. پس بهتر است در شش ماه اول زندگی، نوزاد را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. پس از شش ماهگی می توانید از کرم های ضدآفتاب مخصوص کودک، کلاه و چتر استفاده کنید. برای آفتاب سوختگی خفیف نوزاد، هر روز به مدت 10 تا 15 دقیقه با یک پارچه خنک، بدن نوزاد را بمالید. برای آفتاب سوختگی شدید نوزاد به پزشک اطفال مراجعه کنید.
منبع: آتیسام

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.