۱۱۵۴۲۶
۲۴۳۲
۲۴۳۲

از شیر گرفتن نوزاد، بهترین راهکار

در کشورهای مختلف زمان از شیر گرفتن متفاوت است و آخرین اطلاعات و توصیه‌ها ۲ سالگی و بیشتر را پیشنهاد می‌کنند.

در کشورهای مختلف زمان از شیر گرفتن متفاوت است و آخرین اطلاعات و توصیه‌ها ۲ سالگی و بیشتر را پیشنهاد می‌کنند (توصیه قرآن کریم ۲ سال است اما بیش از ۲ سال را منع نکرده است).تصمیم در مورد از شیر گرفتن به شرایط جسمی و ‌روانی مادر و کودک و ویژگی‌های خانواده بستگی دارد. جزییات عملی از شیر گرفتن به سن کودک و رویکردی که مادر در پیش می‌گیرد، بستگی دارد.بهترین روش از شیر گرفتن، روش تدریجی است که همراه با عشق و علاقه و هم برای مادر و هم برای کودک بسیار راحت‌تر است و بدون مشکل و در طی چند ماه اتفاق می‌افتد،بنابراین بعد از ۲ سال کامل که کودک از شیر مادر بهره‌مند شده و ۵ وعده در روز (۳ وعده غذای اصلی و ۲ میان‌وعده) غذا می‌خورد و مایعات را هم با لیوان می‌نوشد، می‌توان ۲-۱ وعده شیر پاستوریزه یا آبمیوه را جایگزین شیر مادر کرد (با لیوان یا فنجان بنوشد). در این روش بهتر است هر ۳-۲ روز یک بار بیش از یک وعده شیردهی حذف نشود. در این زمان نقش مادر آن است که خود پیشنهاد شیر دادن نکند و اگر زمانی هم کودک تمایل به شیر خوردن داشت، از او دریغ نکند، به ویژه وقتی کودک بیمار است که فقط اشتها به خوردن شیر دارد و غذای دیگری را نمی‌خورد (از شیر گرفتن نباید در زمان بیماری و استرس باشد).

در این روش چون از شیر گرفتن به‌تدریج انجام می‌شود مشکلات عصبی روانی و تغییرات هورمونی مادر که در یکباره از شیر گرفتن اتفاق می‌افتد، به وجود نمی‌آید و کودک نیز دچار ضربه روانی نمی‌شود. به این ترتیب کودک کم‌کم علاقه به شیر خوردن را از دست می‌دهد و ممکن است خودش یک‌باره آن را کنار بگذارد.
روش‌های عملی که کمک می‌کند، عبارتند از:
جهت شیردهی نه پستان را ارائه کنید و نه پس بکشید، تغییراتی در روند معمول شیردهی ایجاد کنید، حواس شیرخوار را از شیر خوردن پرت کنید، شیر خوردن را با چیز دیگری جایگزین نکنید، شیر خوردن را به تأخیر بیندازید و جایزه بدهید.
منبع: راسخون

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.