۱۲۱۱۵۳
۲۱۷۴
۲۱۷۴

هفته های اول تولد نوزاد، مراقبت‌های لازم!

ما در سلسله مقالاتی نکات کاربردی در باره ی چگونگی برخورد با فرزندتان از نوزادی تا دو سالگی را به شما آموزش می دهیم.

ما در سلسله مقالاتی نکات کاربردی در باره ی چگونگی برخورد با فرزندتان از نوزادی تا دو سالگی را به شما آموزش می دهیم.نوزاد یک ماهه ی شما می گوید :

- من نگاه کردن به رنگ های سیاه و سفید را به دیگر رنگ ها ترجیح می دهم.
- اغلب دست و انگشتان خود را کمی باز نگه می دارم.
- گاهی با این که گرسنه نیستم. دهان خود را به اطراف حرکت داده و قصد مکیدن چیزی را دارم.
- از خود صدای آغون در می آورم.
- برای مراقبت از ناحیه ی نرم و آبکی فرق سر خود به شما نیاز دارم.
- هنگامی که خود را خیس کرده ام، گرسنه یا خسته هستم، آغوش شما را می خواهم و گریه می کنم.
- وقتی شما را می بینم یا صدایتان را می شنوم، لبخند می زنم.
- با نگاه کردن، با شما ارتباط برقرار می کنم.
- از صداهای بلند، نورهای خیره کننده و آغوش گرفتن محکم می ترسم.
- اغلب هنگام شب، حساس و عصبی هستم.
- وقتی که بر روی شکم خوابیده ام، سر خود را به پهلو قرار می دهم.
- نمی توانم سرم را راست نگه دارم و شما باید دست خود را پشت سر و گردن من قرار دهید.
- می دانم وقتی گرسنه ام به من شیر می دهید.

نگه داری سابقه ی رشد و معاینه ی نوزاد
نگه داری سوابق مربوط به رشد فرزندتان بسیار اهمیت دارد. این سوابق باید مکتوب باشد و معاینات دوره ای او را نیز در بر گیرد.

پزشک، هنگام معاینه، قد و وزن شیرخوار را اندازه گیری می کند و برنامه ی انجام واکسیناسیون او را یادداشت خواهد کرد. او همچنین سوابق بیماری نوزاد را ذکر می کند. شما نیز لازم است چنین سوابقی را نزد خود نگه دارید؛ این سوابق به شما و پزشک کمک می کند تا نحوه ی رشد فرزندتان را کنترل کنید.

شما می توانید دفترچه ای برای درج سوابق پزشکی نوزاد تهیه نمائید. برخی درمانگاه ها و مراکز بهداشتی کتابچه هایی برای این منظور در اختیار شما قرار می دهند. در این کتابچه، مواردی را که پزشک هنگام معاینه فرزندتان انجام می دهد یادداشت نمائید. همچنین اقداماتی را که هنگام بیماری فرزندتان در منزل انجام داده اید، در آن وارد نمائید.

پزشک نوزاد در مورد سلامت نوزاد و واکسیناسیون او سوابق خوب تهیه خواهد کرد. این سوابق برای مراقبت از او مفید است. پزشک باید بداند چه موقع فرزند شما بیمار بوده است. همچنین باید از روند رشد او آگاهی داشته باشد. این اطلاعات به پزشک در تجویز داروی مورد نیاز با تشخیص نوع غذای مناسب نوزاد کمک شایانی خواهد کرد.

برخی نوزادان شب ها خواب کمی دارند و سپس بیدار می شوند به او اجازه دهید خود برنامه خوابش را تنظیم کند. اگر نوزاد کم می خوابد و زود به زود بیدار می شود، با پزشک مشورت کنید
رهنمودهایی برای کمک به نوزاد
تشویق به کنجکاوی: فرزند شما با دیدن افراد و اشیاء و لمس آن ها، دنیای پیرامون خود را می شناسد. با این سو و آن سو رفتن یاد می گیرد. برای درک بهتر مکان های آشنا و جدید به او کمک کنید. نحوه ی نگاه کردن، گوش کردن، لمس کردن، بوئیدن یا حمل اشیاء را به او نشان دهید.

ارتباط برقرار کردن با نوزاد: برای فرزند خود شعر بخوانید و با او صحبت کنید او از لحظه ی تولد در حال یادگیری است و سخن گفتن شما در این یادگیری به او کمک می کند لبخند او را با لبخند پاسخ دهید. لبخند زدن نوعی ارتباط برقرار کردن است.

از سلامت و امنیت فرزند خود اطمینان حاصل نمائید: در طول مدتی که بیدار است در کنار او بمانید و مراقبش باشید. این امر موجب آرامش بیشتر نوزادتان می شود. خیلی از او دور نشوید تا در صورت نیاز بتوانید سریع در کنار او باشید، نوزاد نیز باید بتوانید بدون آن که به خود آسیب رساند کمی جابه جا شود.

برنامه ی خواب
نوزاد یک ماهه، ۲ الی ۳ ساعت بین هر فاصله ی شیرخوردن می خوابد. گاهی اوقات نوزادان یک ماهه در طول شب تا ۵ ساعت به طور مداوم می خوابند. بعضی نوزادان خوابیدن در شب را از همان ماه های اول آغاز می کنند. بعضی نیز تا ۱ الی ۲ سالگی یا حتی بیشتر، در طول شب نمی خوابند. برخی نوزادان شب ها خواب کمی دارند و سپس بیدار می شوند به او اجازه دهید خود برنامه خوابش را تنظیم کند. اگر نوزاد کم می خوابد و زود به زود بیدار می شود، با پزشک مشورت کنید. بعضی نوزادان در طول روز بیشتر می خوابند و این امر باعث می شود.

از جمله کارهایی که والدین برای تغییر برنامه ی خواب نوزاد می توانند انجام دهند، بیدار نگه داشتن کودک در طول روز است. با او صحبت کنید؛ برایش کتاب بخوانید؛ به آرامی با او بازی کنید؛ اجازه دهید که انگشت شما یا یک اسباب بازی را در دست خود بگیرد.
بیدار نگه داشتن طولانی مدت نوزاد در طول روز می تواند در بیشتر خوابیدن او در ب موثر باشد.با بزرگ تر شدن نوزاد مدت خواب او در شب بیشتر می شود. و زمان بیشتری را در طول روز بیدار می ماند. هم زمان با رشد نوزاد متوجه تغییر برنامه خواب او خواهید شد.

بی شک دوست دارید نوزادتان در سلامت کامل بخوابد. تحقیقات نشان می دهد نوزادانی که به پشت خوابانده می شوند کم تر در معرض خطر «مرگ ناگهانی نوزاد» یا «سیدز» قرار می گیرند. اگر نوزادتان را در به پشت خوابیدن مشکلی ندارد، همواره او را به پشت بخوابانید.
منبع: تبیان

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.