۱۲۱۶۴۴
۱۴۵۷۰
۱۴۵۷۰

بهترین وضعیت خواباندن نوزاد، بدانید

خوابیدن برای رشد مغزی نوزاد نیز بسیار مهم است.

نه تنها خواب نوزاد به بدن او کمک می کند تا انرژی هایش را نگهداری و ذخیره کند، بلکه خوابیدن برای رشد مغزی نوزاد نیز بسیار مهم است. نوزادان به طور متوسط بیشتر طول شب و روز را در خواب سپری می کنند و هر چند ساعت یکبار برای شیرخوردن بیدار می شوند. معمولاً برای پدران و مادران تازه بسیار مشکل است که بدانند خواب نوزادان چه میزان است.

میانگین زمان خواب نوزاد:
به طور متوسط نوزادان در حدود 8 تا 9 ساعت در روز و حدود 8 ساعت در شب می خوابند. البته اکثر نوزادان در ابتدا نمی توانند در طول شب بطور پیوسته در حدود 6 تا 8 ساعت بخوابند و معمولاً تا سن 3 ماهگی چندین بار در طول شب بیدار می شوند. در اغلب نوزادان آنها هر 3 تا 4 ساعت برای شیر خوردن بیدار می شوند. اگر نوزاد شما خود برای شیر خوردن در طول شب بیدار نمی شود، لازم نیست که برای شیر خوردن نوزاد بیدار کنید مگر آنکه پزشک او به شما این را توصیه کرده باشد. البته تا هفته پنجم و ششم اجازه ندهید نوزادتان بیش از 5 ساعت بدون شیر بخوابد.

انواع خواب نوزاد:
خواب نوزاد در مرحله REM یا حرکت سریع چشم ها :
این مرحله از خواب نوزاد، خواب سبک است که در این مرحله نوزاد خواب نیز می بیند و چشم های او با سرعت به جلو و عقب حرکت می کنند. با اینکه نوزادان حدود 16 ساعت در شبانه روز می خوابند، حدوداً نیمی از این زمان خواب rem می باشند. کودکان بزرگتر و بزرگسالان بسیار کمتر از این زمان می خوابند و تنها چند ساعت را در خواب rem سپری می کنند.

خواب نوزاد در مرحله غیر REM:
مرحله اول خواب نوزاد:
چرت زدن- چشم ها بر روی هم می افتند، ممکن است باز و بسته شوند.
دومین مرحله خواب نوزاد:
خواب سبک- نوزاد دست و پایش را حرکت می دهد و ممکن است با صدا از جا پریده و تکان بخورد.

مرحله سوم خواب نوزاد:
خواب سنگین- در این مرحله نوزاد آرام و بدون حرکت است.
چهارمین مرحله از خواب نوزاد:
خواب بسیار سنگین- در این مرحله نوزاد کاملاً آرام و بدون حرکت است و حتی با سر وصدا نیز تکان نمی خورد.نوزاد در هر بار خوابیدن ابتدا وارد مرحله اول و سپس مرحله 2 و 3 و 4 می شود پس آن به مرحله 3 بازگشته و بعد مجدداً وارد مرحله 2 شده و پس از آن وارد خواب rem می گردد. این سیکل ممکن است چندین بار در طول خواب او رخ دهد. بعضی از نوزادان هنگامی که از مرحله خواب بسیار عمیق وارد خواب سبک می شوند ممکن است به طور کامل بیدار شده و در چند ماه اول برایشان مشکل باشد که دوباره به خواب برگردند.نوزادان معمولاً بلافاصله پس از بیدار شدن، بسیار هوشیار هستند و به اطراف نگاه کرده و متوجه پیرامون خود می باشند. در صورت شنیدن صدا به آن پاسخ نیز می دهند. اما بلافاصله پس از این زمان آرام ولی هوشیار، زمان گریه نوزاد فرا می رسد که او دست و پای خود را به شدت تکان داده و شروع به گریه می کند. بنابراین اگر بلافاصله پس از بیدار شدن نوزاد به او شیر بدهید می توانید از وارد شدن او به فاز گریه جلوگیری کنید.

علایم آمادگی برای خوابیدن نوزاد :
*مالیدن چشم ها
*خمیازه کشیدن
*به یک نقطه خیره شدن
*بی قراری و گریه نوزاد

بهتر است هنگامی که هر کدام از این علایم را در نوزادتان مشاهده می کنید، به او مقداری شیر داده، در آغوش بگیرید تا آرام گیرد. ولی پیش از آنکه خوابش ببرد او را در تخت خودش گذاشته تا یاد بگیرد به تنهایی به خواب برود.اینکه یک روتینی را برای پیش از خواب نوزاد درست کنید فکر بسیار خوبی است. به عنوان مثال می توانید برای او یک موسیقی ملایم پیش از خواب پخش کنید ولی به یاد داشته باشید که اجازه ندهید او در آغوش شما به خواب برود زیرا که این می تواند برای او براحتی به یک عادت تبدیل شود. اگر پیش از تاریک شدن هوا نوزادتان را برای خواب در تختش می گذارید، اطمینان حاصل نمایید که پرده های اتاق، اتاق او را کاملاً تاریک کرده اند. بدین ترتیب ساعت بیولوژیکی او کم کم به رابطه خواب و شب و روز عادت کرده، یاد می گیرد که شبها خوابیده و روزها بیدار باشد.

درجه حرارت مناسب اتاق برای خوابیدن نوزاد
- در اتاق نوزاد یک دماسنج روی دیوار نصب کنید. حرارت اتاق باید بین ۲۴ تا ۲۵ درجه سانتیگراد باشد.
- هوای سرد موجب می شود تا کودک انرژی خود را صرف گرم نگه داشتن بدنش کند، در حالی که این انرژی باید برای رشد او صرف شود.
- نوزاد نمی تواند گرمای بدن خود را نگه دارد. وقتی کودکی سردش باشد بی قراری می کند و سریع تر از معمول نفس می کشد. سرمای بیش از حد حتی می تواند موجب مرگ نوزاد شود.
- از پوشاندن لباس زیاد به تن نوزاد خودداری کنید و به جای آن دمای هوای اتاق را تنظیم کنید.
- در گرمای زیاد کودک خیلی عرق می کند و آب بدنش کم می شود. در این حالت باید شیر بیشتری به نوزاد داد تا دچار کم آبی نشود.

نکات مهم در حفظ ایمنی خواب نوزاد:
· همیشه نوزاد را به پشت بخوابانید.
· نوزاد را به پهلو نخوابانید.
· نوزاد بهتر است با پستانک چرت بزند یا بخوابد. دادن پستانک به نوزاد (در صورتیکه شما آگاهانه تشخیص می دهید که به نفع اوست نه به نفع خودتان!) اشکالی ندارد ولی پستانک نباید جایگزین شیر دادن و نوازش کردن نوزاد شود.
· هنگام خواب نوزاد وسایل نرم مانند ضربه گیر، متکا، کوسن و پتوهای اضافی را از داخل تخت کودک خارج کنید.
· در هنگام خواب نوزاد زیر او باید سفت، صاف و بدون حرکت باشد. بنابراین تخت هایی که تشت آنها از آب پر می شود هرگز برای خواب کودک مناسب نیستند.
· همواره کودک خود را در هنگام چرت های روزانه یا خواب شب، به پشت بخوابانید. اما اگر کودک شما آنقدر بزرگ شده که خودش بچرخد به روی شکم، نگرانی لازم نیست. چون کودک دیگر می تواند موقعیت خود را تنظیم کند.
· کودک باید تخت خواب مخصوص کودک یا در سبد کودک بخوابد. امن ترین جا برای خواب نوزاد در داخل تخت محافظ دار خودش است. و بهتر است تخت را در اتاق خواب خودتان قرار دهید تا در صورت گریه کودک، سریع به کنارش بروید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.