۱۲۳۷۱۹
۴۵۰۵
۴۵۰۵

درمان رفلاکس در نوزادان، نکات طلایی

بالا آوردن و استفراغ، نشانه‌های اصلی رفلاکس معده در نوزاد است.

رفلاکس معده در نوزادان (که گاهی رفلاکس اسید معده نیز نامیده می‌شود) واکنشی است که طی آن محتویات معده‌ از دهان خارج می‌شود و این مسئله معمولا پس از خوردن غذا پیش می‌آید. رفلاکس معده (یا بالا آوردن) همزمان با رشد سنی و جسمی کودک، کم و کمتر می‌شود؛ و اما پس از هجده ماهگی نیز همچنان رخ دهد تبدیل به امری غیرطبیعی خواهد شد.رفلاکس در برخی موارد، می‌تواند نشانه‌ی مسئله‌ی جدی‌تری همچون بیماری رفلاکس معده به مری (GERD)، نوعی آلرژی یا انسداد در مسیر هضم باشد.

علائم
بالا آوردن و استفراغ، نشانه‌های اصلی رفلاکس معده در نوزاد است. تا زمانی که فرزند شما سالم است و رشد مناسبی دارد، رفلاکس معده مسئله‌ی مهمی به شمار نمی‌رود. در اکثر موارد، کودک رفته رفته بهتر خواهد شد. اگر فرزندتان احساس ناراحتی داشته باشد، اسیدی بودن محتویات معده به حدی که مری یا گلو را اذیت کند یکی از احتمالات خواهد بود.

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟
- وزن نمی‌گیرد
- با نیروی زیادی بالا می‌آورد، که باعث می‌شود محتویات معده با شتاب زیادی از دهان خارج شود
- مایع سبز یا زرد بالا می‌آورد
- خون یا موادی همچون تفاله‌‌ی قهوه بالا می‌آورد
- میلی به غذا ندارد
- در مدفوعش خون دیده شود
- مشکل در تنفس دارد
- از 6 ماهگی یا بیشتر شروع به استفراغ کند

برخی از این نشانه‌ها ممکن‌ است گویای شرایط جدی‌تری همچون بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) یا تنگی پیلور باشد. در بیماری GERD، رفلاکس حاوی اسید معده است که به مری آسیب می‌زند. تنگی پیلور نیز بیماری نادری است که در آن لوله‌ی باریک میان معده و روده‌ی کوچک، محتویات معده را از ریخته شدن به روده‌ی کوچک بازمی‌دارد.

دلایل رفلاکس معده
رفلاکس معده در نوزادان به عوامل بسیاری بستگی دارد که معمولا هر کدام به دیگری مربوط است. در نوزادان، حلقه‌ی ماهیچه‌ای میان مری و معده (اسفنکتر تحتانی مری) هنوز رشد کاملی ندارد و همین موضوع، محتویات معده را بازمی‌گرداند. در واقع، اسفنکتر تحتانی مری تنها در زمان بلع نوزاد باز می‌شود و در سایر مواقع بسته می‌ماند و محتویات معده را سر جای خود نگه می‌دارد.

نوزادان بیشتر اوقات خود را به شکل صاف، دراز می‌کشند که همین حالت می‌تواند احتمال بروز رفلاکس را ایجاد کند. همچنین، رژیم غذایی آن‌ها کاملا مایع است که مایعات نیز یکی از دلایل ایجاد رفلاکس هستند. گاهی حباب هوا در معده، مایعات را برمی‌گرداند. در موارد دیگر، ممکن است کودک بیش از حد شیر بنوشد و یا با سرعت زیادی به نوشیدن بپردازد. اگرچه معمولا رفلاکس معده پس از غذا خوردن اتفاق می‌‌افتد، اما ممکن است نوزاد در هنگام سرفه‌، گریه یا کشیدن عضلات نیز چنین مسئله‌ای را تجربه کند.در تعداد کمی از موارد، علائم رفلاکس در نوازادان به واسطه‌ی مسائل دیگری ایجاد می‌شود:

- اسهال و استفراغ (گاستروآنتریت) آلرژیک عدم تحمل برخی از مواد غذایی است که معمولا می‌تواند پروتئین موجود در شیر گاو باشد.

- بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) مشکل جدی‌تری است که طی آن، رفلاکس به حدی اسیدی است که در واقع مسیر مری را اذیت می‌کند و به آن آسیب می‌زند.
- التهاب مری ائوزینوفیلی مشکلی است که طی آن نوع خاصی از گلبول‌های سفید خونی (ائوزینوفیل‌ها) ساخته می‌شوند و به مسیر مری آسیب می‌رسانند.
- انسداد، نوعی بسته شدن یا تنگی در مری (تنگی مری) یا میان معده و روده‌ی کوچک (تنگی پیلور) است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.