۱۴۰۰۹۶
۱۷۵۲
۱۷۵۲

مراحل رشد نوزاد، بدو تولد تا هجده ماهگی

اگر کودکتان چالش برانگیز است (مانند گریه مداوم، ایرادگیر یا منفعل) که به طریقی نوعی ارتباط هیجانی است.

اگر کودکتان چالش برانگیز است (مانند گریه مداوم، ایرادگیر یا منفعل) که به طریقی نوعی ارتباط هیجانی است در این صورت به زحمت می توان هر گونه پیوند و دلبستگی برقرار کرد. دنبال کردن مراحل مهم دلبستگی می تواند در تشخیص پیشرفت دلبستگی کودکتان کمک کننده باشد. اگر این مراحل درست در یک چارچوب زمانی رخ نمی دهند به دنبال جستجوی کمک باشید. ترس یا استرس ممکن است موجب احساس بی میلی کودکتان به ارزیابی در این مسیر باشد، اما مشکلات دلبستگی که در ابتدا بازشناسی شده اند معمولا برای اصلاح تثبیت آسان‌تر می باشند.

اولین مرحله دلبستگی: توجه و تعدیل (تولد تا ۳ ماهگی)
این تکنیک توجه و تنظیم دست به دست می چرخد و توصیه می شود، زیرا کودکی که نمی تواند آرام شود (و همینطور سیستم عصبی اش را تعدیل کند) قادر به توجه کردن و تعامل با شما نخواهد بود.
زمان های خاصی برای آرام شدن یا گریه کردن، توجه و نشان دادن علاقه به چهره ها وجود دارد اما لزوماً با شما در این موارد هماهنگ نیست. اجازه دهید کودکتان رهبر شود. وقتی که کودکتان به شما توجه می کند شما با یک نوازش ملایم، تن صدای آرام، چهره ی شاد و خندان به او واکنش نشان دهید. وقتی که کودکتان به جایی خیره می شود شما نیز به آنجا بنگرید.

دومین مرحله دلبستگی: اشتراک لذت ها (۳تا۶ ماهگی)
به اشتراک گذاشتن لذت ها با کودکتان به تحقق رابطه بین تجارب حسی (چیزهایی که کودکتان می بیند، می شنود یا حس می کند) و تعامل از روی عشق و امنیت با افراد دیگری کمک می کند. کودکان در پی همراهی با شما و مشارکت در تبادل استدلال های موجود در اشارات، لبخندها، صداها و حرکات است. کودکتان احتمالاً نیازمند تعامل با وقفه های مکرر می باشد. به کودکتان اجازه دهید تا رهبری تبادل را برعهده بگیرد. زمانی که کودکتان می خواهد تعامل کند شما با یک فعالیت مفرح به او واکنش نشان دهید. اگر کودکتان نیاز به وقت آزاد دارد سرعت بازی را کند کنید.

سومین مرحله دلبستگی: رد و بدل ارتباط (۴تا ۱۰ماهگی)
در سومین مرحله مهم از رشد، سطح اشتغال و درگیری کودکتان در مقابل شما پیچیده تر می شود. کودکتان از هر طیف فزاینده ای از صداها، بیانات چهره ای و اشارات؛ چشمانی باز، سخنان و زمزمه های نامفهوم، خنده های استهزا آمیز، رفتار جهت دار استفاده می کند تا شما را به بازی فراخواند و نیازها و خواسته هایش را نشان دهد. شما پیوسته سیگنال ها، اشارات و بیانات چهره ای کودکتان را دنبال کنید و واکنش هایتان به این سرنخ ها را تعدیل کنید. باید بیشتر به پس و پیش شدن رابطه توجه داشته باشید.

چهارمین مرحله دلبستگی: ژست ها و حل مسئله (۱۰ تا ۱۸ ماهگی)
مهارت های حرکتی جدید کودکتان مانند جست و خیزهای ناگهانی، سینه خیز رفتن، دنبال کردن اشیاء و شاید راه رفتن باید منجر به برقراری رابطه بهتر و ارتباط با شما شوند. کودکتان شروع به ترکیب مهارت های غیرکلامی و حرکتی در راستای نیازش برای حل مسئله می کند. برای مثال، کودکتان ممکن است به چیزی دور از دسترس اشاره کند یا هنگامی که گرسنه است به حالت خزیده به سمت صندلی مخصوص کودک برود. به علائم کودکتان توجه کنید و از عبارات، بیانات چهره ای و اشارات خاص خودتان استفاده کنید تا به کودکتان بفهمانید که پیام او درک شده است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.