۱۴۴۷۰۸
۳۲۴۴
۳۲۴۴

انواع بیماری مادرزادی قلب، راه پیشگیری

قلب جزو اندام هایی از بدن است که علیرغم تپش و فعالیت مداوم و بی‌وقفه‌اش، وجودش در بدن احساس نمی‌شود.

قلب جزو اندام هایی از بدن است که علیرغم تپش و فعالیت مداوم و بی‌وقفه‌اش، وجودش در بدن احساس نمی‌شود، به عبارت دیگر انسانها در ۹۹درصد مواقع اصلاً متوجه وجود این عضو در بدن خود نیستند.
با توجه به اینکه تشکیل قلب جنین مراحل بسیار پیچیده ای دارد لذا بیماریهای مادرزادی قلب بسیار شایع بوده و علیرغم پیشرفت های چشمگیر در درمان این بیماریها هنوز هم متاسفانه بیشترین میزان مرگ و میر را در بین بیماریهای مادرزادی دارد.
برآورد می شود که در کشور ما سالانه حدود ۱۰ هزار نوزاد با بیماری نارسایی قلب متولد می شوند و البته نوزادی که بیماری قلبی مادرزادی دارد، ممکن است تا بزرگسالی هم بدون هیچگونه علامت خاصی این بیماری را به صورت خاموش در بدن خود داشته باشد اما بعد با مشکل مواجه شود.

چه تعریفی از بیماری مادرزادی قلبی دارید؟
بیماری مادرزادی قلبی به بیماری های قلبی گفته می شود که نوزاد با آن متولد می شود، یعنی بیماری در رحم مادر اتفاق افتاده است و ارتباطی با مادر ندارد.
ممکن است این بیماری در بدو تولد علایم خود را نشان دهد یا اینکه مدت ها بگذرد و در بزرگسالی نمایان شود.
چنانچه نوزاد با سیاهی رنگ پوست، تنفس سخت و ناتوانی در شیر خوردن متولد شود، پزشکان متوجه این بیماری در بدن نوزاد می شوند.

علایم بارز این بیماری چیست؟
به صورت معمول نوزادان و کودکانی که به این بیماری مبتلا هستند، مشخصه اصلی آنها کبودی صورت، ناخن ها و لب است و به خصوص ناتوانی در خوردن غذا به دلیل کمبود اکسیژن،خستگی زود رس، پُف کردن همه اعضای بدن می باشد و حتی در مواردی به قدری این بیماری گرفتگی وسیعی دارد که باعث مرگ نوزاد می شود.
مواردی وجود داشته که نوزاد به دلیل شدت بیماری قلبی جان خود را از دست داده است و در مقابل مواردی هم وجود دارد که فرد در بزرگسالی متوجه بیماری مادرزادی قلبی در بدن خود شده است.

بروز بیماری های قلبی مادرزادی علت های مشخصی دارد؟
هنوز نمی توان علت های مشخصی را بیان کرد اما ژنتیک بسیار مؤثراست.
برخی از بیماری های ژنتیکی مثل سندرون داون می تواند با بیماری مادرزادی قلبی همراه باشد، البته عوامل محیطی در دوران بارداری مادر اعم از آلودگی هوا تا مصرف برخی از داروها در دوران بارداری می تواند جنین را مستعد بیماری های قلبی کند.
سیگار کشیدن مادر یا در معرض دود سیگار بودن مادر باردار نیز می تواند باعث بروز این بیماری شود.

روش های درمان برای این بیماری کدامند؟
درمان ها بستگی به شدت و علایم بیماری دارد؛ گاهی بیماری با عمل بسته نوزاد درمان می شود، گاهی علایم کم است و به مادر توصیه می شود که برای درمان عجله نکند و گاهی به قدری بیماری شدت دارد که باید حتماً عمل جراحی باز انجام شود.
مادران باید بدانند که وقتی عمل جراحی بر روی نوزاد انجام شود، جای آن می ماند و ممکن است نتوان همه مشکلات را با عمل جراحی حل کرد.
دلیل نمی شود فکر کنیم نوزادی که عمل قلب انجام داده، مشکل او برطرف شده و باید به صورت مستمر با پزشک او مشورت کرد و مراقبت های ویژه از نوزاد به عمل آید، زیرا این افراد آمادگی ابتلا به عفونت قلبی و بیماری های آریتمی را دارند.

برای پیشگیری از بیماری های مادرزادی قلبی چه باید کرد؟
مهمترین عامل مادر است!
مادر باید مراقب باشد در معرض خطر قرار نگیرد؛ مادری که دیابت دارد باید قند خون خود را کنترل کند.
زنان قبل از بارداری تست هایی را می دهند که سرخچه مهمترین آنها است تا چنانچه فرد به این بیماری مبتلا نشده، حتماً واکسن آن را تزریق کند.
دارو در دوران بارداری باید با مشورت پزشک مصرف شود و مادران باردار در روزهایی که آلودگی هوا وجود دارد، تا حد امکان نباید از منزل خارج شوند.
منبع: ایمنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.