۱۴۴۷۷۳
۲۳۱۴
۲۳۱۴

فقر آهن در نوزادان، نشانه ها را میشناسید؟

آهن نقش مهمی در فعالیت‌های عصبی دارد.

اهمیت ریز مغذی‌ها در تنظیم اعمال متابولیکی بدن به طور مستقیم و یا به صورت واسطه‌ی در دوره‌های مختلف زندگی انسان بر همه مشخص شده و آهن یکی از این موارد مهم است، که نقش مهمی در فعالیت‌های عصبی دارد. آهن در ساختمان هموگلوبین، میوگلوبین برای انتقال O۲، CO۲ و نیز در سیستم‌های اکسیداتیو مثل پرواکسیداز، کاتلازور سیتوکروم C اکسیداز و به ویژه MAO (مونوآمینواکسیداز) موجود است.
سیستم مونوآمینواکسیدازها واسطه شیمیایی مهمی هستند، که در اکسیداسیون مونوآمین‌ها مثل آدرنالین، سروتونین، نورآدرنالین (واسطه شیمیایی مهم در سیستم اعصاب محیطی و مرکزی) نقش مهمی دارند.
در چند مرحله از زندگی نیاز انسان به آهن تشدید می‌شود، که شامل؛ دوره‌ی شیرخوارگی تا حدود ۲ سالگی، در هنگام بلوغ و بعد از آن به خصوص در زمان قاعدگی، نیاز در دوران بارداری، زایمان و شیردهی، اگر تصور کنیم که حدود ۵۰ درصد زنان دنیا به شکلی از فقر آهن رنج می‌برند و آنمی باعث افزایش سقط، زایمان زودرس، افزایش تعداد نوزادان LBW، مرگ و میر بیشتر زنان در زمان زایمان می‌شود، این مساله اهمیت بیشتری می‌یابد، و در هنگام خونریزی به هر علت مخفی و غیر مخفی علایم بالینی فقر‌ آهن نیز شامل؛ کاهش توان کلی بدن، کاهش سطح ایمنی سلولی T-CELL و تقابل با اعمال دیگر عناصر مثل سرب و ید، نوع خیلی شدید فقر‌ آهن باعث نارسایی دستگاه‌ها به خصوص قلب به علت هیپوکسی می‌گردد.
- علایم عصبی فقر آهن در دوران شیرخوارگی: بی‌قراری، تحریک پذیری، عدم پیشرفت مناسب تکاملی، کاهش اشتها، هیپوتونی
-دوره کودکی و دبستان: بی‌قراری، کاهش تمرکز، کاهش یادگیری، افت تحصیلی، ADHD
-دوره‌ نوجوانی و بلوغ: بی‌قراری، زود رنجی، افسردگی، افت تحصیلی که ADHD ، اختلال یادگیری و ریسه صحبت بیشتر خواهد شد.
روش‌های درمان: بهبود تغذیه از طریق آموزش نحوه‌ی تغذیه، تعدیل فرهنگی - منطقه‌ای تغذیه و درمان دارویی است؛ راهکارهای آموزش همگانی نیز شامل؛ اصلاح فرهنگ تغذیه، استفاده اختصاصی از منابع غذایی و افزایش کیفیت منابع غذایی می‌باشد.
منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.