۱۴۶۲۴۳
۲۹۰۶
۲۹۰۶

چگونه با نوزاد خود ارتباط برقرار کنیم؟

برای برخی از والدین ارتباط عاطفی در عرض چند روز یا حتی چند دقیقه بعد از تولد به وجود می‌آید اما برای برخی دیگر شاید زمان زیادتری نیاز باشد.

وقتی که صحبت از ایجاد ارتباط عاطفی با فرزند به میان می‌آید منظور رابطه عمیقی است که میان پدر و مادر و فرزند وجود دارد. این علاقه، در واقع رگباری از احساسات و عواطفی است که نثار فرزند می‌شود. همین احساس است که باعث می‌شود والدین در زمان خطر حتی حاضر باشند جان خود را نیز برای حفظ سلامتی کودک فدا نمایند. برای برخی از والدین ارتباط عاطفی در عرض چند روز یا حتی چند دقیقه بعد از تولد به وجود می‌آید اما برای برخی دیگر شاید زمان زیادتری نیاز باشد. در گذشته محققان تصور می‌کردند والدین باید زمان زیادی را با نوزاد خود در روزهای اول سپری نمایند تا این رابطه محکم شود. امروزه، این نظریه اعتبار خود را از دست داده است. زیرا والدینی که بنا به هر دلیل مجبور هستند بلافاصله بعد از زایمان از فرزند خود دور شوند نیز ممکن است رابطه عمیقی با کودک خود برقرار نمایند.

اگر بلافاصله بعد از تولد میان والدین و کودک رابطه عاطفی برقرار نشود چه باید کرد؟
نکران نباشید؛ رابطه والدین با فرزند برای استحکام، اغلب نیازمند زمان طولانی است. تا زمانی که شما مراقب نیازهای اولیه نوزاد هستید و هر از چندی او را در آغوش می گیرید کودک شما اگر حتی هنوز با او ارتباط عاطفی برقرار نکرده باشید ناراحت نمی‌شود. اغلب والدین وقتی که بعد از گذشته چند روز یا چند هفته هنوز نتوانسته‌اند با فرزند خود ارتباط عاطفی داشته باشند احساس گناه می‌کنند. اما ایجاد ارتباط یک تجربه فردی زمانبر است. به خصوص اگر زایمان سختی داشته‌اید باید قبل از آنکه خیلی به فکر ایجاد ارتباط با فرزند خود باشید، کمی به خود استراحت بدهید.

بهترین راه برای ایجاد ارتباط با فرزند چیست؟
شاید کودک شما خیلی دلربا و دوست‌داشتنی باشد اما به هر حال فرد جدیدی است. ارتباط میان والدین و فرزند نتیجه توجهات و مراقبت‌های روزمره شما است. هیچ نسخه جادویی برای این موضوع وجود ندارد اما با انجام برخی اقدامات می‌توانید فرایند ایجاد علاقه را بهتر به پیش ببرید:
- زمانی که کودک را در آغوش می‌گیرید پوست او را لمس کرده و حتما نوازش نمایید. نوازش کودک، برای هر دوی شما دلچسب و آرامش‌بخش است.
- به چشمان کودک نگاه کنید. گاهی با او صحبت نموده و برای او آواز بخوانید.
- از پزشک و ماماها بخواهید بعد از زایمان کودک را روی سینه شما قرار دهند. این کار برای ایجاد رابطه عاطفی خیلی مفید است.
- اگر نوزاد پس از تولد وارد بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان (NICU) شده، حتما از پرسنل یخش بخواهید به شما اجازه دهند کودک را لمس نمایید.
به مرور زمان می‌بینید که علاقه شما به نوزاد بیشتر شده است. حالا از مصاحبت با او لذت می‌برید. می‌توانید بفهمید چگونه او احساس آرامش پیدا می‌کند و احساس شما به او عمیق‌تر می‌شود. شاید زمانی که اولین لبخند او را مشاهده می‌کنید قلب شما مملو از احساسات نسبت به او گردد.

چه زمانی باید احساس نگرانی کرد؟
اگر بعد از گذشت چند هفته هنوز احساس دلبستگی به کودک نمی‌کنید یا اگر حس می‌کنید تعلق خاطری به او ندارید و یا حتی از دیدن او اکراه دارید، با همسر، بستگان،‌ دوستان و آشنایان صحبت کنید. آنها می‌توانند به شما کمک کنند. با پزشک کودکان نیز مشورت نمایید. مساله دیگری که وجود دارد افسردگی بعد از زایمان است که می‌توانند به روابط آسیب بزند. باید در اولین فرصت به دنبال درمان آن باشید. نباید بگذارید خیلی دیر شود. هر چه که دیرتر شود کار شما برای ایجاد رابطه عاطفی با فرزند مشکل‌تر می‌شود.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.