۱۵۴۱۳۳
۲ نظر
۶۹۰۰
۲ نظر
۶۹۰۰

خوب خوابیدن نوزاد، ترفندها

نوزادان تازه متولد شده خیلی می خوابند. در هفته های اول نوزاد در ۲۴ ساعت ۱۸ ساعت می خوابد.

نوزادان تازه متولد شده خیلی می خوابند. در هفته های اول نوزاد در ۲۴ ساعت ۱۸ ساعت می خوابد. اما نوزاد از یک تا سه ساعت بیشتر نمی توانند پشت سر هم بخوابند. در واقع در ابتدا شب ها نمی توانید راحت بخوابید.
چرخه خواب کودک شما بسیار کمتر از شماست. او بیشتر زمان در حالت خواب (REM) است که خوابی سبک و منظم است. این برای تغییراتی که در مغز اتفاق می افتد ضروری است.
هنگامی که نوزاد بین هفته ۶ تا ۸ است در طول روز کمتر و در طول شب بیشتر می خوابد. اما او برای شیر خوردن در طول شب بیدار می شود.
ممکن است نوزاد در اوایل هفته هشتم در طول شب بخوابد. نوزادان مختلف متفاوت هستند و احتمال دارد چند ماه اول خواب شما به هم بریزد.
چگونه می توان خواب خوب را بین تولد و سه ماهگی نوزاد تشویق کنم؟
عادت خوب خواب نوزاد
کودک شما می تواند از شش هفتگی به بعد از خواب خوب بهره مند شود. این نقطه ای است که او در حال پیشرفت ریتم های روزانه طبیعی خود است، که این فرایندی است که به تنظیم چرخه خواب او می پردازد. برای شش هفته اول تا هشت هفته کودک شما احتمالا قادر خواهد بود بیش از دو ساعت در یک زمان بیدار بماند. اگر بیشتر طول بکشد نوزاد خسته می شود. در طول سه ماه اول علائم خواب آلودگی نوزاد خود را یاد بگیرید، این علائم عبارتند از:
مالیدن چشمها
دست زدن به گوش خود
دایره های تیره زیر چشمان نوزاد
ناله و گریه
به فضای خالی خیره شدن
چرت زدن و کشیدن خود
از دست دادن علاقه به افراد و اسباب بازی های خود
آرام بودن
- او همچنین می تواند صورتش را از اشخاص برگرداند یا صورتش را به سینه شما بچسباند.
- اگر این نشانه های خواب آلودگی را مشاهده کردید، کودک را پایین بگذارید تا بخوابد. نگران نباشید، به زودی می توانید ریتم و الگوهای روزانه کودکتان را تشخیص دهید و نشانه های آمادگی او را برای خوابیدن متوجه شوید.
- هنگامی که نوزاد دو هفته است می توانید تفاوت بین شب و روز را به او نشان دهید.

در روز، زمانی که او هشیار است:
هنگامی که از خواب بیدار می شود، لباس های او را عوض کنید تا او را درک کنید که شروع یک روز جدید است.
تا آنجا که می توانید بازی کنید، صحبت کنید و با او ارتباط برقرار کنید.
تغذیه های روزانه اجتماعی را ایجاد کنید. در هنگام تغذیه با او حرف بزنید و برایش آواز بخوانید.
خانه و اتاق را روشن نگه دارید.
اجازه دهید صداهایی روزمره مانند رادیو یا ماشین لباسشویی را بشنود.
اگر در طول شیرخوردن خسته می شود، او را به آرامی بیدار کنید.
در شب:
لباس خواب تن نوزاد کنید تا به او نشان دهید پایان روز است.
در هنگام شیردهی با او حرف نزنید.
چراغ ها و صداها را کم نگهدارید
همه این ها باید انجام شود تا به نوزاد بفهماند شب شروع شده است.
به کودک این شانش را بدهید که خود به خود به خواب رود
- هنگامی که نوزاد سه ماه است، می تواند خود به خود به خواب رود. البته این بدان معنا نیست که او حتما خواهد خوابید! برای تشویق نوزاد به خواب، او را زمانی که خواب آلود است، در رختخواب قرار دهید. می توانید تا زمانی که نوزاد بیدار است در کنارش بمانید. اما هر زمانی در شب که بیدار شد آماده باشید.
- روش خواباندن و آرام کردن نوزاد مهم است. اگر در هشت هفته اول نوزاد را در هنگام خواباندن شیر بدهید یا تکان دهید به همین روش عادت می کند. بعضی از کارشناسان شیردهی یا تکان دادن را در حین خواب توصیه می کنند اما تصمیم در این خصوص به خودتان و نوزاد برمی گردد. اگر میخواهید روال معمول خواب را برقرار کنید، ایده خوبی است که هر شب یک استراتژی اتخاذ کنید.

چه مشکلات خواب در این سن نوزاد اتفاق می افتد؟
ممکن است تشخیص مشکلات خواب در این سن دشوار باشد. زیرا شما و نوزاد در هنگام خواب ریتم و الگوهای خود را دارید. در چند ماه اول نوزاد به تغذیه شبانه نیاز دارد. بنابراین سعی کنید هنگامی که نوزاد خوابیده است بخوابید.
اگر نوزاد شیر خشک می خورد همسر شما می تواند در این امر به شما کمک کند. در چند هفته اول قنداق کردن نوزاد به راحت تر خوابیدن او کمک می کند.

الگوهای خواب معمولی برای نوزادان
نوزادان زیادی می خوابند - معمولا ۱۶ تا ۱۷ ساعت در روز. اما بیشتر نوزادان در طول چند هفته اول بیش از دو تا چهار ساعت پشت سر هم نمی خوابند. نتیجه؟ خواب زیاد برای نوزاد و خواب نامنظم و خستگی برای مادر. به عنوان یک پدر و مادر جدید، احتمالا چندین بار در طول شب برای تعویض پوشک، تغذیه و راحتی نوزاد بیدار خواهید شد.

چرا الگوهای خواب نوزادان غیر قابل پیش بینی است؟
- چرخه خواب نوزادان از بزرگسالان کوتاه تر است و نوزادان بیشتر در خواب(REM) به سر می برند که برای پیشرفت فوق العاده در مغز آنها ضروری است. همه این ها گام های غیر قابل پیش بینی ضروری برای نوزاد شما است.

چه زمانی خواب طولانی نوزاد شما شروع می شود؟
- در سن ۶ تا ۸ هفتگی، اکثر نوزادان برای مدت کوتاهی در طول روز و دوره های طولانی تر در شب شروع به خواب می کنند، اما بیشتر در طول شب از خواب بیدار می شوند. آنها همچنین دوره های کوتاهتر خواب REM و دوره های طولانی تر خواب عمیق و غیر REM را تجربه می کنند.
- کارشناسان می گویند در 4 تا 6 ماهگی، اکثر نوزادان قادر به خواب در طول شب از 8 تا 12 ساعت هستند. بعضی از نوزادان در 6 هفتگی به مدت طولانی تر در شب می خوابند اما بسیاری از نوزادان تا 5 یا 6 ماهگی به این نقطه نمی رسند و بعضی از آنها تا نوپایگی در طول شب از خواب بیدار می شوند. می توانید به نوزادتان عادت خواب خوب را آموزش دهید.

در اینجا چند نکته برای کمک به نوزاد برای خوابیدن وجود دارد:
۱- به کودک خود فرصت بدهید تا خود به خواب رود. برای شش تا هشت هفتگی، اکثر نوزادان قادر نیستند بیش از دو ساعت بیدار بمانند. اگر بیشتر از این زمان کودک را نگه دارید خسته می شود و در هنگام خواب به مشکل می خورید.
2- تفاوت روز و شب را به نوزاد آموزش دهید. بعضی از نوزادان جغد شب هستند و زمانی که شما می خواهید بخوابید بیدار می شوند. برای چند روز اول نمی توانید کاری در این مورد انجام دهید. اما هنگامی که کودک شما 2 هفته است، می توانید او را آموزش دهید تا شب را از روز تشخیص دهد.
۳- هنگامی که در طول روز هشیار و بیدار می شود، با او ارتباط برقرار کنید و با او بازی کنید، خانه و اتاق خود را نور و روشن نگه دارید و بگذارید صداهای روزمره مانند گوشی، موسیقی یا ماشین ظرفشویی را بشنود. اگر در طول شیر خوردن می خوابد او را به آرامی بیدار کنید.
4- در شب، وقتی او از خواب بیدار می شود با او بازی نکنید. چراغ و صدا را پایین نگه دارید و زمان زیادی را صرف صحبت کردن با او نکنید.
۵- به دنبال علائم خستگی کودک باشید. آیا کودک چشمانش را میپوشاند، یا بیشتر از حالت عادی بهانه گیر شده است؟ اگر نشانه های خواب آلودگی را تشخیص می دهید، سعی کنید کودک را در رختخواب قرار دهید. شما به زودی حس ششم در مورد ریتم و الگوهای روزانه کودک خود را خواهید گرفت و زمانی که او آماده خوابیدن می شود، به طور غریزی متوجه می شوید.
6- الگوی خواب برای نوزاد. الگوی خواب برای نوزاد مشخص کنید. می توانید او را آماده خواب کنید، برایش آواز بخوانید و او را ببوسید.
۷- هنگامی که نوزاد خواب آلود، اما بیدار است او را در رختخواب بگذارید. در سن ۶ تا ۸ هفتگی، می توانید به نوزاد این فرصت را بدهید که خودش به خواب برود. چگونه؟ هنگامی که خواب آلود اما بیدار است او را در رختخواب قرار دهید.
8- توصیه می شود از تاب دادن یا شیردهی نوزاد برای خوابیدن اجتناب کنید. "والدین فکر می کنند کاری که در ابتدا انجام می دهند تاثیری نمی گذارد ". اما تاثیر دارد. نوزاد در حال یادگیری عادات خواب است. اگر هر شب برای خوابیدن نوزاد را تکان بدهید بعدها نیز همین انتظار را خواهد داشت درست است؟ "
۹- با این وجود، همه با این استراتژی موافق نیستند. بعضی از والدین تصمیم می گیرند که نوزادان خود را تکان دهند یا شیر بدهند تا نوزاد بخوابد زیرا معتقدند این کار طبیعی است و نوزاد راحت تر می خوابد. این والدین انتظار دارند که چندین بار در طول شب بیدار شوند و به نوزاد رسیدگی کنند.

توصیه های کاربردی برای خواب نوزاد در شب
نوزادان شب ها چندین بار پدر و مادر خود را از خواب بیدار می کنند. این روند ممکن است مدت ها ادامه داشته باشد و حسرت یک خواب خوب را به دل پدر و مادر بگذارد. به خصوص که این بی خوابی ها می تواند زمینه ساز یا تشدید کننده افسردگی پس از زایمان مادر باشد. بنابراین بهتر است با دانستن چند روش ساده هم به نوزاد خود و هم به خواب خود و همسرتان کمک کنید.
هر چه نوزاد شما خواب شب بهتری داشته باشد در طول روز نیز سر حال تر و خوشرو تر است و هم امکان یادگیری بهتر و تعامل بیشتر با محیط برایش ایجاد می شود. در اینجا به چند راهکار ساده اما در عین حال کاربردی اشاره می کنیم.
دلایل متعددی برای بی خوابی، بدخوابی، و کم خوابی و گریه نوزادان نظیر دل درد، تب، اسهال، کثیف بودن پوشک، ابتلا به بیماری خاص، و ... وجود دارد. بنابراین پیش از اصرار به خواباندن نوزاد بی تاب و کلافه خود همه این موارد را بررسی کنید.

حمام کردن نوزاد قبل از خواب
نوزاد در حین استحمام خسته می شود و سریع تر به خواب عمیقی فرو می رود. آب گرم نوزاد را آرام می کند و باعث ریلکس شدن و آرامش عضلات او می شود. اگر بتوانید حین استحمام با آب گرم بدن نوزاد خود را ماساژ هم بدهید برای آرامش نوزاد بسیار مفید خواهد بود.

روغن و اسانس اسطوخودوس
پس از استحمام می توانید به بدن نوزاد خود روغن اسطوخودوس نیز بمالید. این روغن یک شل کننده و ریلکس کننده طبیعی است و باعث القای حس خواب به نوزاد می شود. جالب است بدانید شامپویی که از قدیم و تا به حال برای نوزادان مورد استفاده قرار می گیرد حاوی روغن اسطوخودوس است.
اگر می ترسید نوزادتان بر اثر استحمام پیش از خواب سرما بخورد یا هر شب امکان حمام کردن وجود ندارد می توانید قبل از خواب بالش نوزادتان را به اسانس اسطوخودوس آغشته کنید اما از تماس مستقیم پوست نوزاد با آن جلوگیری کنید و ملحفه ای تمیز روی آن پهن کنید و سپس نوزاد خود را روی آن بخوابانید.
لازم به ذکر است که برخی نوزادان ممکن است به اسطوخودوس حساسیت داشته باشند. بنابراین ابتدا مقدار بسیار اندکی از روغن یا اسانس این گیاه استفاده کنید و اگر حساسیتی ایجاد نکرد می توانید مقدار بیشتری از آن استفاده کنید.

ماساژ دادن نوزاد
در این مورد بهتر است در ابتدا روش های صحیح ماساژ نزاد را یاد بگیرید تا خطری او را تهدید نکند. ماساژ دادن بدن نوزاد، انجام حرکات کششی و بازی کردن با دست و پای او می تواند او را خسته کند و در نتیجه زودتر به خواب برود. برای ماساژ دادن بدن او می توان از روغن کودک نیز استفاده کرد.

خواباندن نوزاد در یک زمان مشخص
اگر سعی کنید یک برنامه خواب منظم برای نوزاد خود مشخص کنید، او عادت می کند که در این ساعات بخوابد. چند شب متوالی نوزاد را در یک ساعت مشخص بخوابانید تا ساعت خوابش منظم شود و به این روند عادت کند. با گذر زمان خود به خود نوزادتان با رسیدن به آن زمان مشخص احساس خواب آلودگی خواهد کرد.

ایجاد محیطی ساکت
ممکن است نوزاد شما به صدای بلند حساس باشد، لذا سعی کنید زمانی که او خواب است محیط خانه را آرام نگه دارید. صدای زنگ تلفن، آیفون، تلویزیون و ... را کم کنید چون در غیر اینصورت نوزادتان از خواب می پرد و ممکن است ساعت ها بی تابی و گریه کند. اگر نوزاد به دلیل سر و صدا از خواب پرید و بی تاب شد، او را در آغوش بگیرید و با محبت با وی صحبت کنید. طوری رفتار کنید که نوزادتان احساس امنیت کند. حتی برایش لالایی بخوانید تا دوباره آرام شود و به خواب رود.

از بابونه استفاده کنید
گل بابونه در طب سنتی به عنوان تسکین دهنده گریه نوزاد معرفی شده است. از بابونه همچنین می توان برای تسکین دردهایی نظیر درد دندان درآوردن، گوش درد، قولنج، و اضطراب و اسهال استفاده کرد.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • بدون نام
    درباره خوب خوابیدن نوزاد، ترفندها

    پسر هفت ماهه ای دارم که شب وروز بد می خوابه این قدر باید تکونش بدم چه روی پا چه گهواره چه کار کنم تا خودش بخوابه، روز ها وقتی می خوابه دو ساعت کامل تکونش میدم بعد بیدار می شه لطفا راهنمایی

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      سلام و ممنون از توجهتون

      برای طرح سوال و گرفتن پاسخ فقط از لینک
      زیر استفاده کنید

      https://ninisoal.com/

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.