۱۶۷۷۰۴
۲ نظر
۲۴۷۴
۲ نظر
۲۴۷۴

عوارض واکسیناسیون نوزاد، چیکار باید بکنید؟

اگر فکر می‌کنید که کودک شما به واکسیناسیون واکنش بسیار شدیدی خواهد داد، چه باید انجام دهید؟

قبل از ویزیت پزشک خود، با او تماس بگیرید و بپرسید که آیا می‌توانید قبل از انجام واکسیناسیون از دوز پایین استامینوفن برای به حداقل رساندن درد ناشی از تزریق برای کودک خود استفاده کنید؟ یا بپرسید که بعد از انجام تزریق می‌توانید از استامینوفن یا مسکن برای کودک خود استفاده کنید؟ اگر تغذیه کودک‌تان شیر مادر است، می‌توانید قبل و بعد از انجام واکسیناسیون، آرام و به راحتی از او پرستاری کنید. تغذیه با شیر مادر یک مسکن بسیار قوی است؛ چرا که ترکیبی از نوازش کردن، تماس با پوست مادر، مکیدن و مزه کردن است و می‌تواند پادزهر مناسبی در برابر شوک یا درد‌های نوزاد‌تان باشد.
تنها روش، شیر مادر نیست. می‌توانید کودک خود را با تکان دادن، خواندن شعر، صحبت کردن یا رقصیدن با او در سراسر اتاق سرگرم کنید.
در واقع ما، پدر و مادرها را به داشتن برنامه‌های منظم برای واکسیناسیون تشویق می‌کنیم و به آنان آگاهی می‌دهیم که بعد ار تزریق، کودک نیاز به مراقبت دارد. باید برنامه‌ای سرگرم کننده برای کودک خود داشته باشید. با این حال کودکان می‌توانند ۷ تا ۱۰ روز بعد شروع به تب کنند یا برخی از کودکان ۱ تا ۲ روز بعد از تزریق به صورت جزیی بیمار می‌شوند.
برای به حداقل رساندن ناراحتی کودک‌تان، می‌توانید با پزشک خود در مورد کرمی به نام املا (EMLA) صحبت کنید. املا، یک بی‌حس کننده موضعی است که شما ۱ ساعت قبل از انجام تزریق می‌توانید آن را استفاده کنید. پژوهش‌های متعدد نشان می‌دهد که املا، قبل و بعد از تزریق، در به حداقل رساندن درد بسیار مؤثر است.
همچنین شما می‌توانید برای به حداقل رساندن تزریق‌ها، با پزشک خود در مورد واکسن‌های ترکیبی مشورت کنید. یکی از واکسن‌ها به نام PENTACEL ترکیبی از دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و فلج اطفال است. بنابراین کودک شما می‌تواند به جای سه تزریق، یک تزریق داشته باشد.

واکسیناسیون نوزاد
اگر فکر می‌کنید که کودک شما به واکسیناسیون واکنش بسیار شدیدی خواهد داد، چه باید انجام دهید؟
-واکنش شدید کودکان به واکسن بسیار نادر است، اما به هر حال اتفاق می‌افتد. اگر کودک شما شروع به کهیر زدن کرد یا با اشکال در تنفس، رنگ پریدگی و ضعف مواجه شد، باید با پزشک تماس بگیرید. این علایم ممکن است یک واکنش آلرژیک شدید باشد که می‌تواند به شوک آنافیلاکتیک منجر شود. واکنش‌ آنافیلاکتیک به واکسیناسیون بسیار نادر است؛ با این حال، عاقلانه است که این مورد جدی گرفته شود. به ندرت، نوزادان یا کودکان به واکسیناسیون واکنش نشان می‌دهند و کودک با پلاکت کم در خون مواجه می‌شود (پلاکت، سلول‌های خون است که از خونریزی جلوگیری می‌کند).
-این اتفاق می‌تواند منجر به مشکلاتی مانند کبودی، خونریزی، خون در مدفوع یا ادرار و... شود. اگر شما این علایم را مشاهده کردید، سریع با پزشک خود تماس بگیرید.
-اگر نوزاد شما تب بالای 104 درجه‌ی فار‌‌نهایت (39 درجه‌ی سانتی‌گراد) داشت، سریع به پزشک خود یا نزدیک‌ترین اورژانس مراجعه کنید و شرح حال تزریق را به اورژانس بگویید و همه علایمی را که مشاهده کرده‌اید توضیح دهید.
-اگر در محدوده محل تزریق واکسن درد، قرمزی و تورم مشاهده کردید یا کودک شما تب خفیف داشت و ناراحت به نظر می‌رسید، می‌توانید از استامینوفن یا ایبوپروفن (اگر او حداقل 6 ماه داشت) استفاده کنید.
-دیگر نشانه‌ها می‌تواند استفراغ، تورم غدد لنفاوی و گریه‌های طولانی مدت باشد که می‌توانید در این خصوص با پزشک خود تماس بگیرید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

نظر کاربران

  • امیرمحمد
    درباره عوارض واکسیناسیون نوزاد، چیکار باید بکنید؟

    سلام پنج روزه واکسن چهار ماهگی پسرم رو زدم جای واکسن خیلی سفت شده دست میزنم بچم گریه میکنه واذیته باید چیکارکنم

    پاسخ ها

    • مدیر پایگاه

      همراه عزیز نی نی بان، اگر سئوالی دارید با متخصصان کلینیک نی نی بان مطرح کنید
      https://clinic.niniban.com

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.