۱۶۷۸۰۳
۶۹۲۹
۶۹۲۹

درمان سرماخوردگی نوزاد، سه تا شش ماهگی

بسیاری از نوزادان در طی چند ماه اول زندگی خود برای یک بار هم که شده دچار سرماخوردگی می‌شوند.

بسیاری از نوزادان در طی چند ماه اول زندگی خود برای یک بار هم که شده دچار سرماخوردگی می‌شوند. سرماخوردگی بر روی دستگاه تنفسی نوزادان تاثیر بسیار زیادی دارد و در بسیاری از موارد باعث ایجاد گلو درد، گرفتگی بینی و سرفه خواهد شد. این سرماخوردگی به طور معمول ۷ تا ۱۰ روز طول می‌کشد و در این مدت خواب آن‌ها دچار تغییر خواهد شد. نوزادان تا سن ۶ ماهگی دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند و به همین دلیل به مراقبت و توجه بیشتری نیاز دارند.
ما در این قسمت به چند روش موثر و خانگی برای درمان سرماخوردگی نوزاد در سن ۳ تا ۶ ماهگی پرداخته‌ایم. توجه داشته باشید توصیه‌هایی که در این قسمت آورده شده است برای کودکان ۳ تا ۶ ماهه بوده و برای رفع سرماخوردگی نوزاد زیر ۳ ماه بهتر است به پزشک متخصص اطفال مراجعه شود. با ما همراه باشید.

علائم سرماخوردگی در نوزادان و کودکان
-آبریزش بینی
-عطسه کردن
-سرفه کردن
-تب
-گلو درد
-مسدود شدن و گرفتگی بینی
-از دست دادن اشتها
-بی قراری

درمان سرماخوردگی نوزاد ( ۳ تا ۶ ماهه )
تغذیه نوزاد با شیر مادر
تغذیه نوزاد با شیر مادر یکی از مهم‌ترین و بهترین روش‌ها برای درمان سرماخوردگی نوزاد است. شیر مادر تا سن ۶ ماهگی یکی از بهترین تغذیه‌ها برای نوزاد بوده و بهترین روش برای برطرف کردن هرگونه مشکل برای نوزاد است. شیر مادر سیستم ایمنی کودک را در برابر باکتری‌ها و میکروب‌هل تقویت می‌کند و در نتیجه مانع از بروز بسیاری از مشکلات و بیماری‌ها خواهد شد.
برای رفع گرفتگی بینی نوزاد می‌توانید چند قطره از شیر مادر را درون سوراخ بینی او بچکانید. این کار در بهبود سرماخوردگی و سرفه نوزاد بسیار موثر خواهد بود.
استفاده از قطره‌های شور برای درمان گرفتگی بینی
قطره‌های نمکی یا شور یک راه سریع و آسان برای درمان گرفتگی بینی نوزاد هستند. این محلول شور یک درمان ساده و بی‌خطر است و تنها با چکاندن یک یا دو قطره از آن درون سوراخ بینی می‌تواند به سادگی گرفتگی بینی را برطرف نماید. استفاده از این قطره‌ها کمک می‌کند تا تغذیه نوزاد نیز بهتر شود.
البته باید دقت داشته باشید که در زمان استفاده از این قطره سر نوزاد را به سمت بالا نگه دارید تا قطره به خوبی درون بینی جریان پیدا کند.
استفاده از چند حبه سیر و روغن خردل
چند حبه سیر را درون ظرف مناسبی قرار داده و مقداری روغن خردل روی آن بریزید. این ظرف را روی حرارت قرار دهید و اجازه دهید تا حبه‌های سیر درون روغن خردل کمی بجوشد. بعد از اینکه حرارت روغن از بین رفت سیر را بر روی گردن، کف دست، زیر پا نوزاد ماساژ دهید.
این روش در درمان سرفه نوزاد بسیار موثر خواهد بود. روغن خردل باعث گرم شدن بدن می‌شود و سیر نیز دارای خاصیت ضدباکتریایی است و می‌تواند در بهبود سرماخوردگی نوزاد بسیار مفید باشد.
ماساژ با روغن نارگیل
مقداری روغن نارگیل ارگانیک و طبیعی را تهیه کنید و بعد از اینکه کمی آن را گرم کردید با استفاده از آن سینه، پشت و پاهای نوزاد را ماساژ دهید. این کار باعث افزایش گردش خون در بدن نوزاد شده و کمک می‌کند تا خواب بهتر و راحت‌تری داشته باشد. توجه داشته باشید که روغن خیلی گرم نباشد.
بالاتر قرار دادن سر نوزاد
انسداد و گرفتگی بینی یکی از دلایل اصلی برهم خوردن خواب نوزاد در زمان سرماخوردگی است. در این زمان بهتر است با استفاده از یک بالش نرم سر نوزاد را کمی بالاتر قرار دهید تا مشکل تنفسی در هنگام خواب نداشته باشند. این کار نقش بسیار موثری در تنفس و خواب نوزاد خواهد داشت.
استفاده از بخار ملایم
استفاده از بخار در محیط خواب نوزاد یک راه بسیار موثر برای کاهش گرفتگی بینی و بهبود سرماخوردگی نوزاد است. علاوه‌براین بخار آب با مرطوب کردن هوا کمک می‌کند تا تنفس بهتر شده و نوزاد خواب بهتری را تجربه کند.
نیازی به استفاده مداوم از بخار آب وجود ندارد. تنها ۱۰ تا ۱۵ دقیقه دستگاه مخصوص بخور را روشن کنید و یا اینکه یک ظرف آب در حال جوش را در اتاق قرار دهید و اجازه دهید تا بخار آن در فضا پخش شود.
همیشه دست‌های خود را بشویید
قبل از اینکه با نوزاد خود تماس داشته باشید دست‌های خود را شسته و ضدعفونی نمایید. باکتری‌های موجود بر روی دست شما می‌توانند باعث انتقال میکروب‌ها و تشدید سرماخوردگی در نوزاد شوند.
زعفران
زعفران یک محرک قوی و درمان موثر برای سرماخوردگی است. مقدداری زعفران را با آب مخلوط کنید و با استفاده از آن قفسه سینه، پیشانی، دست و پاهای نوزاد را ماساژ دهید. استفاده مداوم و هر روزه از این روش می‌تواند باعث تسریع درمان سرماخوردگی نوزاد شود.

نکات تکمیلی درباره درمان سرماخوردگی نوزاد
1. به هیچ عنوان تا قبل از 1 سالگی از عسل برای درمان سرماخوردگی کودکان استفاده نکنید!
2. اگر کودک یا نوزاد شما سرماخورده است مطابق با فصل برای آن‌ها لباس بپوشانید. لباس نوزاد باید به اندازه‌ای باشد که قفسه سینه را از گرما و یا سرما حفظ نماید.
3. تا جایی که ممکن است از شیر مادر برای تغذیه نوزاد استفاده نمایید. این شیر می‌تواند به طور موثری بدن نوزاد را در برابر میکروب‌ها و ویروس‌های مختلف مقاوم نگه دارد.
4. کودک خود را همواره در آغوش نگه دارید. محبت و نوازش کردن کودک کمک می‌کند تا هرچه سریعتر بهبود پیدا کنند.
5. در زمان سرماخوردگی کودک و یا نوزاد اشتهای خود را از دست خواهد داد پس بنابراین به اجبار او را تغذیه نکنید.
6. در صورتی که علائم سرماخوردگی تشدید پیدا کرد حتما به پزشک متخصص اطفال مراجعه نمایید.
7. از مصرف خودسرانه دارو برای نوزاد جدا خودداری کنید و این کار را تنها با تجویز پزشک انجام دهید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.