۱۶۷۸۶۱
۹۲۷
۹۲۷

ذخیره سازی شیر مادر، جواب سوال‌هایتان اینجاست

چه به تازگی مادر شده و چه در این امر تجربه داشته باشید، شیردهی به نوزاد معمولا مشکلات و هم‌چنین سؤالات خاص خود را به‌همراه دارد.

چه به تازگی مادر شده و چه در این امر تجربه داشته باشید، شیردهی به نوزاد معمولا مشکلات و هم‌چنین سؤالات خاص خود را به‌همراه دارد. در این‌جا به برخی از رایج‌ترین آن‌ها پاسخ خواهیم داد:

چگونه می‌توانم شیرم را برای نوزادم ذخیره سازی کنم؟
شما می‌توانید شیری را که از خودتان دوشیده‌اید فریز کنید و یا در یخچال قرار دهید. شما باید شیرتان را در شیشه‌های تمیز با درهای ایمن، فنجان‌های پلاستیکی با درهای محکم، و یا کیسه‌های مخصوص ذخیره شیر (یعنی کیسه‌هایی که به‌منظور ذخیره‌سازی شیر مادر استریل شده‌اند) ذخیره و نگه‌داری کنید. خوب است که بر روی این ظروف و یا شیشه‌ها یک برچسب بزنید و روی آن اسم نوزادتان و تاریخ دوشیده شدن شیر را یادداشت کنید. هم‌چنین می‌توانید شیری را که تازه دوشیده‌اید و در یخچال خنک شده است را به شیری که قبلا فریز کرده‌اید اضافه کنید. نکته مهم این است که مقدار شیری که اضافه می‌کنید بیش از شیری که قبلا فریز شده نباشد. برای مثال اگر 50 میلی‌لیتر شیر فریز شده دارید، نباید بیش از 50 میلی‌لیتر شیر تازه دوشیده شده خنک به آن اضافه کنید.

چه مدت می‌توانم شیرم را را ذخیره سازی و نگه‌داری کنم؟
برای نوزادان سالم و کامل (و نه نارس):
-می‌توانید شیرتان را در دمای اتاقی که گرم‌تر از ۲۵ درجه سانتی‌گراد نمی‌باشد به‌مدت ۴ تا ۱۰ ساعت نگه‌داری کنید.
-می‌توانید شیرتان را در یخچال با دمای ۰ تا ۹.۳ درجه سانتی‌گراد به‌مدت حداکثر ۸ روز نگه‌داری کنید.
-هم‌چنین می‌توانید شیرتان را در فریزر نگه‌داری کنید. فقط از این‌که تا چند سانتی‌متر فضای خالی باقی گذاشته‌اید اطمینان حاصل کنید تا در صورت انبساط بر اثر انجماد، شیر فضای کافی داشته باشد.

نکته:
1. شیر را در فریزر یخچال می‌توانید تا دو هفته نگه‌داری کنید.
2. شیر را در فریزر جدا از یخچال، که در بالای یخچال یا کنار آن وجود دارد، می‌توانید به‌مدت 6 تا 12 ماه در دمای 18- درجه سانتی‌گراد نگه‌داری نمایید. شیرتان را در انتهای فریزر و در عمق قرار دهید و نه در جلویدربِ آن، زیرا دما در این نقاط پایین‌تر بوده و تا 20- درجه سانتی‌گراد نیز می‌رسد.
برای ذوب کردن یخ شیر فریز شده می‌توانید آن‌را به یخچال منتقل کنید (در این‌صورت آب شدن آن 24 ساعت طول می‌کشد)، سپس بطری یا کیسه آن‌را با قرار دادن زیر جریان آب گرم، گرم نموده و در ظرف 24 ساعت مورد استفاده قرار دهید. اگر سریعا به شیر نیاز دارید می‌توانید آن‌را از فریزر خارج کرده و مستقیما زیر جریان آب گرم نگه دارید تا دمای آن با دمای اتاق یکی شود، سپس از آن استفاده کنید. شیری که یخآن باز شده است را مجددا فریز نکنید.
هنگامی‌که کودک‌تان از طریق بطری شیر نوشیدن را آغاز کرد، باید شیر را ظرف یک‌ساعت مورد استفاده کودک قرار دهید. اگر کودک‌تان همه شیر موجود در شیشه‌اش را تمام نکرد، آن‌را مجددا در یخچال بگذارید، و دفعه بعد دوباره آن‌را گرم کرده و به نوزاد بدهید.
البته منابع مختلف در مورد میزان زمانی‌که می‌توان شیر را در یخچال یا فریزر نگه‌داری کرد، نظرات متفاوتی را ارائه می‌دهند. در صورتی‌که نگرانی یا پرسشی دارید می‌توانید به پزشک کودک‌تان مراجعه کنید.

چه مقدار از شیرم را می‌توانم در فریزر نگه‌داری کنم؟
هرچند برخی از زنان تصمیم می‌گیرند حجم زیادی از شیر خود را فریز کنند، اما بهتر است شیر را در حجم‌های ۶۰ تا ۱۲۰ میلی‌لیتری فریز کنید، به این ترتیب شیرتان به‌هدر نمی‌رود. روی شیشه‌ها، فنجان‌ها و یا کیسه‌ها نام کودک و تاریخ دوشیده شدن شیر را بنویسید و سپس فریز کنید.
شما هم‌چنین می‌توانید جایخی با فضاهای کوچک مکعبی خود را به‌خوبی با آب داغ شسته، شیرتان را داخل آن بریزید و فریز کنید تا کاملا جامد شود. سپس مکعب‌ها را از قالب درآورده و داخل کیسه‌های استریل و تمیز بریزید و داخل فریزر نگه‌داری کنید؛ هر بار تعداد مکعبی که برای پر کردن شیشه کودک لازم است را از کیسه خارج کرده و مورد استفاده قرار دهید؛ به این ترتیب شیرتان به‌هدر نمی‌رود.

شیرِ فریز شده‌ تغییرِ رنگ داده است، آیا این امر ایرادی ندارد؟
ظاهر شیری که فریز شده است ممکن است اندکی با شیر تازه تفاوت داشته باشد، اما این بدین معنی نیست که فاسد شده یا مشکلی وجود دارد؛ طبیعی است که شیر تازه شما در صورت فریز شدن کمی نارنجی، زرد و یا قهوه‌ای به‌نظر برسد. هم‌چنین ممکن است شیر به دو لایه کرم رنگ و سبک‌تر در بالا و لایه شیری رنگ در پایین تقسیم شود.

چگونه می‌توانم بطری‌ها و پمپ‌های شیر دوشی را تمیز کنم؟
شما باید قبل از استفاده، بطری‌ها و پمپ‌های قابل شستشو را استریل کنید، به این ترتیب که آن‌ها را به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه می‌جوشانید. البته در مورد طول مدت جوشاندن، توصیه‌های ارائه شده بر روی برچسب راهنمای وسایل را نیز مورد توجه قرار دهید.
هم‌چنین می‌توانید پس از هر بار استفاده، وسایل را با آب داغ و صابون بشویید. شیشه‌ها و سر شیشه‌ها نیز در طول سه ماه اول زندگی نوزادتان باید هر بار قبل از استفاده به‌خوبی شسته و استریل شوند، در غیر این‌صورت ممکن است موجب انتقال باکتری‌ها به بدن نوزادتان شوند.

آیا می‌توانم شیشه شیرِ کودکم را داخلِ ماکروفر گرم کنم؟
ماکروفر می‌تواند «نقاط داغ شده خطرناکی» را بر روی شیشه شیر خشک یا شیر طبیعی نوزادتان ایجاد کند، بنابراین هیچ‌گاه از ماکروفر برای گرم کردن شیشه شیر نوزادتان استفاده نکنید. در عوض شیشه یا کیسه شیر را زیر جریانِ آب گرم بگیرید و یا آن‌را در ظرف آب گرم قرار دهید تا شیر آن گرم شود. شما هم‌چنین می‌توانید شیشه شیر را داخل تابه‌ای از آب که از روی گاز برداشته‌اید قرار دهید، و قبل از غذا دادن به نوزاد چند قطره از شیر را بر روی مچ دست‌تان بچکانید تا از مناسب بودن دمای آن اطمینان حاصل کنید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.