علائم گرسنگی در نوزاد، نه نشانه اصلی
معمولا تمام نوزادان از نخستین لحظات زندگی خود با نشان دادن علائم خاصی، وضعیت بدن خود را به مادرشان...
معمولا تمام نوزادان از نخستین لحظات زندگی خود با نشان دادن علائم خاصی، وضعیت بدن خود را به مادرشان اعلام می کنند. بروز این نشانه ها برای آگاهی مادر از گرسنگی فرزند خود و تلاش برای تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن او بسیار مفید خواهد بود.
مادران می توانند از روزهای اول زندگی نوزاد خود با دقت کردن در رفتار و حرکات او، وضعیت بدنی فرزندشان را دریابند، چون این نشانه ها کمک بزرگی به شناسایی وضعیت گرسنگی و یا سیری هر نوزادی خواهد کرد. مهم ترین این علائم عبارتند از:
1. گریه کردن بیش از حد نوزادان نشان از گرسنگی اوست:
گریه کردن هر نوزادی شایع ترین نشانه برای نشان دادن حالت گرسنگی در او است. در واقع، می توان ادعا کرد که اگر نوزادی گرسنه شود، در نهایت با گریه کردن نیاز خود را به مادرش ابراز خواهد کرد، که معمولا این گریه کردن در ابتدای کار آرام بوده و اگر مادر با سرعت به نیاز فرزند خود پاسخ ندهد، کم کم تن صدای او افزایش یافته و نوزاد با صدای بلند و شدیدتر گریه خواهد کرد. در نهایت، یادتان باشد که گریه کردن تنها نشانه ای است که همه نوزادان از آن برای نشان دادن حالت گرسنگی خود استفاده می کنند.
۲. اعلام گرسنگی با لیس زدن لب ها توسط خود نوزاد:
جالب است بدانید که لیس زدن لب ها توسط خود نوزادان هم از نشانه های اولیه بروز حالت گرسنگی است. اگر مادر نتواند به نیاز گرسنگی نوزاد خود، مخصوصا در چند ماه اول زندگی پاسخ درست دهد، این نشانه در نوزاد او به وفور مشاهده خواهد شد. اما، شما به عنوان مادر یک نوزاد کوچک در همه حال باید برای از بین بردن احساس گرسنگی نوزاد خود به فکر تغذیه او در زمان مناسبی بوده بوده و منتظر بروز نشانه های گرسنگی نباشید. با این حال، یادتان باشد که اگر نوزادتان لب های خود را لیس می زند، او بسیار گرسنه است.
3. چرخاندن سر نوزاد به اطراف خود و تلاش برای یافتن چیزی برای گفتن من گرسنه ام:
معمولا اگر نوزادی سر خود را به سمت قفسه سینه و اطراف می چرخاند، این حالت می تواند نشانه دیگری از بروز حالت گرسنگی در او باشد. پس، به عنوان یک مادر جوان و بی تجربه به خاطر داشته باشید که شما هم می توانید با دقت کردن در حرکات فرزند خود بفهمید که او سر خود را از یک سمت به سمت دیگر حرکت داده و دنبال چیزی برای خوردن می گردد. این حالت "جنبش رفلکس ریشه" در نوزدان نامیده می شود. همچنین، یادتان باشد که اگر فرزند کوچک شما سر خود را به یک طرف برگردانده و با لمس کردن اشیای اطراف خود، به دنبال چیزی برای خوردن می گردد، احتمالا گرسنه است.
۴. نشانه دیگر گرسنگی، مکیدن دست ها توسط خود نوزاد:
علاوه بر این موارد، به یاد داشته باشید هنگامی که نوزادی گرسنه باشد، معمولا دست های خود را در دهانش قرار داده و شروع به مکیدن آن ها می کند. اما وقتی که متوجه شد، هیچ شیری در آن ها وجود ندارد، انگشتان دست خود رها کرده و به جستجوی خود در اطراف بدنش ادامه می دهد. یادتان باشد که برخی از نوزادان، حتی ممکن است شروع به مکیدن چیزهای دیگر اطراف خود مانند لباس و اسباب بازی هم بکنند.
5. درآوردن صداهای مختلف از نوزادان در هنگام گرسنگی:
اگر مادری متوجه گرسنگی نوزاد خود نشده و به نیازهای او پاسخ ندهد، فریادهای نوزاد برای نشان دادن حالت گرسنگی شروع می شود. این نشانه های در ابتدا با سرفه و یا ناله کردن آغاز شده و کم کم شدت می یابد. جالب است بدانید که اگر مادری برای مدتی، به گریه های نوزاد خود با دقت گوش دهد، می تواند صدای گریه فرزند خود برای نشان دادن حالت گرسنگی را از صدای گریه او در شرایط دیگر تشخیص دهد.
۶. حرکت بدن نوزادان به عقب و جلو به معنی اعلام گرسنگی:
هنگامی که نوزادی گرسنه می شود، شروع به حرکت دادن بدن خود به عقب و جلو خواهد کرد، که حالت حرکت او بیشتر شبیه حالت حرکت "زنجیر آویزان" خواهد بود. فراموش نکنید که این حالت یکی از نشانه-های بارز بروز گرسنگی در نوزادان است. در نهایت، یادتان باشد که حرکات بدن نوزاد در حالت هوشیاری که همزمان با جنبش چشم ها در زیر پلک های بسته او و حرکت دیوانه وار سر از یک طرف به طرفی دیگر می باشد، هم می تواند نشان دهد که نوزاد شما گرسنه است.
7. حرکت سریع چشم نوزادان:
حرکت سریع چشم نوزادان در حالی که خواب است، می تواند یکی دیگر از نشانه گرسنگی او باشد. یادتان باشد که اگر نوزادی قبل از خوابیدن توسط مادر خود تغذیه نشود، این حالت بزرگ ترین علامت جهت نشان دادن نیاز او به تغذیه در حالت خواب آلودگی خواهد بود.
۸. ایجاد تغییر در حالت صورت نوزاد زمانی که گرسنه است:
تغییر در حالت صورت نوزادان، نشانه دیگری برای بیان حالت گرسنگی آن ها است . فراموش نکنید که اگر نوزاد شما گرسنه باشد، زبان خود را پشت سر هم به داخل و خارج دهان حرکت می دهد. همچنین، اگر نیاز نوزاد به شیر خوردن برای مدت طولانی بر آورده نشود، او با باز و بسته کردن دهان خود در جستجوی شیری برای تغذیه خواهد بود.
9. ضربه زدن مداوم نوزاد بر روی بازوها و یا قفسه سینه خود:
اگر نوزادتان بارها و بارها با دستان کوچک خود ضربات متعددی به بازوها و فقسه سینه خود وارد کند، باید بدانید که وقت تغذیه او فرا رسیده است. یادتان باشد که در چنین مواردی، بلافاصله بعد از شیر دادن و برآوردن نیازهای نوزاد، او باید احساس آرامش نماید. پس، مادران باید همیشه در نظر داشته باشند که فرزند کوچک آن ها نیاز به مراقبت کردن و نوازش شدن توسط والدین خود دارد.
اگر بعد از زدن واکسن نوزادتان بی تابی میکند 6 نکته ساده برای کاهش درد واکسن نوزاد به شما کمک خواهد کرد که درد فرزندتان را تسکین دهید.
منبع:
پزشکان بدون مرز
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼