۱۷۷۰۵۱
۱۶۶۵
۱۶۶۵

روند رشد نوزاد، هفته بیست و یکم

اکنون در پایان دوره چهار ماهگی کودک خود قرارگرفته‌اید . زمانی که کودک شما دیگر نام خود را می‌شناسد.

اکنون در پایان دوره چهار ماهگی کودک خود قرارگرفته‌اید . زمانی که کودک شما دیگر نام خود را می‌شناسد و اگر او را با اسم خود صدا بزنید به سمت شما برمی‌گردد. اکنون نوزاد شما خوش‌خنده تر از قبل برای شما دلربایی می‌کند. او می‌تواند از خود آواهایی مانند "د د د" یا "ب ب ب" را دربیاورد . او اکنون در حال تمرین سخن گفتن است و تارهای صوتی خود را برای آینده نزدیک آماده می‌کند.
او ممکن است با دیدن شما دست‌های خود را باز کند تا سریع‌تر به آغوش شما بیاید.

رشد مغزی - هفته بیست و یکم رشد نوزاد
نوزادان در این سن متوجه صدا و حرکت همزمان باهم می‌گردند . آن‌ها می‌توانند دور شدن یا نزدیک شدن اشیا که با صدا همراه است را تشخیص دهند . همچنین نوزاد کوچک شما هم به"آواهایی که ادا می‌کنید توجه می‌کند بلکه دقت می‌کند ببیند که در حین صحبت کردن در کجا قرار دارید. او همواره کنجکاوانه به سوی صداهای مورد علاقه‌اش می‌چرخد و دوست دارد بداند که این صداها از کجا می‌آید .
در صورتی که تمایل دارید دربارهٔ اینکه نوزادتان در هفته بیست و یکم چطور صدا‌ها و حرکات را با هم ترکیب می‌کند
صدای بسته شدن در صدای به زمین گذاشتن فنجان اکنون نوزادتان چیزهایی را که حرکت می‌کنند با صداهایی که ایجاد می‌کنند ارتباط می‌دهد. با این کار بهتر می‌تواند مدیریت کرده پیش‌بینی کند و دربارهٔ آنچه که در دنیای کوچکش می‌گذرد تعقل کند.

تقویت مغز- هفته بیست و یکم رشد نوزاد
برای تقویت مغز نوزاد خود در هفته بیست و یکم از رشد او رو به روی او قرار بگیرید و شروع به حرف زدن با او بنمایید . تحقیقات نشان داده که نوزادان نه تنها به صدای شخصی که مقابل آن‌ها قرارگرفته گوش می‌دهند بلکه به حرکت لب و چهره آن‌ها نیز دقت می‌کند. حرف زدن شما با نوزاد به گونه‌ای با حرکات آهسته صورت گیرد و شما در حین صحبت کردن تن صدای خود را زیر و بم کنید. برایش شعر بخوانید و حرکات دستتان را نیز به آن اضافه کنید.
همچنین زمانی که در کنار او نیستید به حرف زدن خود با او ادامه دهید . به این شکل هم مهارت‌های گفتاری او را تقویت می‌کنید و هم تشخیص دوری و نزدیکی صدا و حرکات را به او می‌آموزید و هم اینکه می‌توانید از این طریق با او ارتباط چشمی بیشتری برقرار کنید.
یادگیری الگوهای صوتی-حرکتی در این سن به نوزادتان در آینده کمک خواهد کرد. او یاد می‌گیرد که صدای اتومبیل دوچرخه و قطار چگونه با نزدیک شدن آن‌ها بلند‌تر می‌گردد و به موقع می‌آموزد که با توجه به این صدا‌ها برای حفظ جانش خود را کنار بکشد.
شما همین طور می‌توانید صداهای حیوانات را تقلید کنید این کار باعث می‌شود او نیز بخواهد این صداها را تولید نماید .

تغذیه تکمیلی نوزاد - هفته بیست و یکم
اگر پزشک کودک شما مجوز شروع غذای کمکی را صادر کرده است پس شما می‌توانید ابتدا از حریره و فرنی یا سرلاک آرد برنج با غلظت کمی بیشتر از شیر مادر و به میزان یک یا دو قاشق چای‌خوری در روز شروع کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر مطالب تغذیه تکمیلی را مطالعه نمایید . سعی کنید تغذیه نوزاد بر اساس برنامه پیشنهادی او صورت گیرد و از دادن غذای خانواده به نوزاد جدا خودداری نمایید .
اگر چنانچه در خودتان سابقه آسم یا آلرژی را داشته‌اید حتماً با پزشک او در میان بگذارید زیرا برخی از بیماری‌های آلرژیک نوزادان می‌تواند سابقه ژنتیکی داشته باشد.

بازی‌های مناسب هفته بیست و یکم رشد نوزاد (پنج ماهگی)
ضبط کردن صداها
نوزادانی که تنها ۴ روز از عمرشان می‌گذرد می‌توانند زبانی را از زبان دیگر تشخیص دهند و خیلی زود به صداها (کلمه‌هایی) که مهم باشند توجه نشان می‌دهند.
- یکی از روش‌های عالی برای تقویت مهارت‌های زبانی کودک این هست که با انجام بازی‌های مختلف حس کنجکاوی او را تحریک کنید و وادارش کنید واکنش نشان بدهد. هر چه کودک را بیشتر تشویق به حرف زدن کنید در آینده بهتر صحبت می‌کند.
نوع بازی :
- ضبط‌صوتی را کنار نوزادتان بگذارید. بعد شروع به حرف زدن با او کنید و او را تشویق کنید به صحبت‌های شما جواب بدهد.
- صداهایی را که نوزاد در جواب شما از خودش درمی‌آورد ضبط کنید.
- بعد آن صداها را برایش پخش‌کنید و ببینید چه واکنشی نشان می‌دهد.
* آیا نوزادتان با شنیدن این صداها هیجان‌زده می‌شود؟ آیا به آن‌ها جواب می‌دهد؟
- اگر می‌بینید نوزادتان از گوش دادن به صداهای ضبط‌شده خوشش می‌آید صداهای دیگری را امتحان کنید. مثلاً صداهایی که در طبیعت به گوش می‌رسند مانند صدای پرندگان صدای آب صدای حیوانات.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.