خطرات بوسیدن نوزاد، والدین بخوانند
بسیاری از والدین تنها راه ابراز عشق و علاقه به کودکان و نوزادان را بوسیدن آنها می دانند اما این کار نظر بهداشتی بسیار نادرست و خطرناک است.
بسیاری از والدین تنها راه ابراز عشق و علاقه به کودکان و نوزادان را بوسیدن آنها می دانند اما این کار نظر بهداشتی بسیار نادرست و خطرناک است. چون ابراز علاقه از این روش احتمال انتقال میکروب به وسیله تماس آب دهان به بدن کودک و قرار دادن او در معرض ابتلا به بیماری وجود دارد.
نوزادان و کودکان نیاز به محبت و توجه توسط والدینشان دارند و از همان لحظه اول تولد منعی برای بوسیدن وجود ندارد اما با توجه به بیماریهای فصلی و زمینههای آلرژی که ممکن است در کودکان وجود داشته باشد، بهتر است محل بوسیدن انتخاب شدهتر باشد. مثلا میتوانید پیشانی یا سر نوزاد را ببوسید.
هر یک از افراد به میکروبهای داخل دهان خود عادت کرده است و این مسئله هیچ مزاحمتی برایش ایجاد نمیکند اما برای دیگران به خصوص نوزادان مشکلساز خواهد بود. اما این مسئله در خصوص مادر نوزاد صدق نمیکند زیرا مادر و نوزاد با هم هماهنگ می شوند و نوزاد به خاطر تماس بیشتری که با مادر دارد به میکروب دهان مادر عادت میکند و عوارضی برایش پیش نخواهد آمد.
در آغوش گرفتن و بوسیدن نوزادان شایع ترین راه برای انتقال بیماری های واگیردار است. بهتر است برای پیشگیری از مبتلا شدن نوزاد به بیماریهای واگیردار ، تاحدامکان اجازه ندهید دیگران کودکتان را ببوسند.
دانههای زرد رنگ، قرمزی و خشکی پوست نوزاد رابطه ای با بوسیدن او ندارد این مسئله یک نوع حساسیت پوستی و مربوط به مسائل ژنتیکی نوزاد است که تا ۲ سالگی طول میکشد و با بوسیدن نه بهتر و نه تشدید میشود.
بوسیدن می تواند فواید بسیار زیادی داشته باشد. مطالعه های جدید نشان داده فواید بهداشتی بوسیدن کودکان (مخصوصا توسط مادر) بر سلامت آنها در سال های آینده نیز تاثیرگذار است.
تحقیق ها نشان دهنده این است که مهر و محبت و بوسه های مادرانه هورمون های استرس کودک را کاهش می دهد و مادرهای مهربانی که فرزندشان را زیاد می بوسند با این کار فواید بهداشتی بسیار زیادی برای فرزند دلبندشان فراهم می کنند.
نتایج یک مطالعه جدید نشان داده است که تجربه های اولیه دوران کودکی می تواند از طریق تاثیر بر احتمال التهاب مزمن در بدن و واکنش سیستم ایمنی که خط مقدم دفاع بدن در برابر بیماری هاست، اثر ماندگاری بر سلامت بدن داشته باشد. در آغوش گرفتن، بوسیدن و ابراز محبت توسط مادران می تواند به کاهش استرس کودک و فرونشاندن هورمون هایی که در ایجاد التهاب در بدن نقش دارند، کمک کند.
والدینی که سیگار میکشند بلافاصله بعد از سیگار کشیدن نباید نوزاد را ببوسند زیرا برای بیرون رفتن نیکوتین از زبان ، لب ها و سیستم تنفسی حداقل دو ساعت زمان لازم است. بعضی از نوزادان دوست ندارند که بزرگسالان آنها را بغل گرفته و ببوسند باید به خواسته ی آنها احترام گذاشته شود. بوسیدن برای ابراز عشق و علاقه است و نباید جنبه ی آزاررسانی به نوزاد را داشته باشد.
منبع:
کودک آنلاین
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼