۱۸۳۲۲۱
۲۲۱۷۵
۲۲۱۷۵

سرماخوردگی نوزاد چهل روزه، علت و درمان

سرماخوردگی نوزاد چهل روزه خطرناک نیست، اما در صورت عدم درمان ممکن است به ذات الریه، آنفولانزا یا خروسک تبدیل شود.

سرماخوردگی نوزاد چهل روزه خطرناک نیست، اما در صورت عدم درمان ممکن است به ذات الریه، آنفولانزا یا خروسک تبدیل شود. اگر نوزاد چهل روزه یا کمتر به هر نوع بیماری مبتلا شد، حتما به پزشک مراجعه کنید، به خصوص در مواردی که نوزاد تب می‌کند.
بدن نوزادان در بدو تولد، نسبت به برخی بیماری‌ها مصونیت دارد. با این حال، هنوز سیستم ایمنی بدنشان تکامل نیافته است. به همین دلیل نسبت به برخی عفونت‌های ویروسی مانند سرماخوردگی حساس هستند. بیش از ۲۰۰ نوع ویروس وجود دارد که موجب سرماخوردگی می‌شود. خوشبختانه، سرماخوردگی نوزاد باعث افزایش ایمنی بدن او خواهد شد. با این حال، اولین سرماخوردگی نوزاد در نظر پدر و مادر بسیار خطرناک جلوه می‌کند.
یک کودک می‌تواند در هر سنی یا هر زمانی از سال سرما بخورد. بیشترین میزان ابتلا به سرماخوردگی در نوزادان پیش از اولین تولدشان است. اگر بچه‌های بزرگتر در اطراف نوزاد شما هستند، احتمال ابتلای او به سرماخوردگی بیشتر است.

نشانه‌های سرماخوردگی نوزاد چهل روزه
آبریزش یا گرفتگی بینی اولین نشانه سرماخوردگی نوزاد چهل روزه است. ترشحات بینی ابتدا رقیق و شفاف هستند و در ادامه غلیظ شده و به رنگ زرد و سبز در می‌آیند. این تغییر رنگ طبیعی است و نشانه بدتر شدن سرماخوردگی نوزاد نیست.
دیگر نشانه‌های سرماخوردگی نوزاد چهل روزه:
-بهانه گیری کردن و نق زدن
-تب
-سرفه، به خصوص در شب
-عطسه کردن
-کاهش اشتها
-دشواری در شیرخوردن (از پستان یا شیشه) به دلیل گرفتگی بینی
-بی خوابی یا بدخوابی
سرماخوردگی نوزاد چهل روزه نشانه‌هایی شبیه بیماری‌های دیگر، مانند آنفولانزا، خروسک، و ذات الریه دارد. به همین دلیل پدر و مادر را بیشتر نگران می‌کند.

آنفولانزا
اگر نوزاد شما مبتلا به آنفلوآنزا باشد، افزون بر نشانه‌های سرماخوردگی، ممکن است لرز، استفراغ و اسهال نیز داشته باشد. همچنین ممکن است نشانه‌هایی مانند سردرد، درد عضلات یا بدن و گلودرد نیز داشته باشد که شما از آن آگاه نباشید.
ذات الریه
در صورت پیشرفت سرماخوردگی ممکن است به ذات الریه تبدیل شود. نشانه‌های این بیماری به شرح زیر است:
-احساس سرما
-لرز
-برافروخته شدن پوست
-عرق کردن زیاد
-تب شدید
-درد یا حساسیت شکمی
-سرفه‌های شدید
-تنفس سریع یا دشواری در تنفس
-همچنین ممکن است اطراف لب و زیر ناخن‌های انگشتان کودک به رنگ بنفش در بیاید. این بدان معنی است که کودک شما اکسیژن کافی دریافت نمی‌کند و باید بلافاصله به بیمارستان منتقل شود.
خروسک
اگر سرماخوردگی نوزاد چهل روزه شدت پیدا کند و تبدیل به خروسک شود، نشانه‌های آن اشکال در تنفس، گرفتگی صدا و سرفه پارس مانند است. هم چینن نوزاد در هنگام تنفس صدایی شبیه خس خس تولید می‌کند.

علل سرماخوردگی نوزاد چهل روزه
نام دیگر سرماخوردگی، عفونت ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی است. از آنجا که باکتری‌ها دلیل این عفونت نیستند، مصرف آنتی بیوتیک موجب بهبودی بیماری نمی‌شود.
متخصص کودکان برای تشخیص نوع عفونت (ویروسی یا باکتریایی) ممکن است درخواست انجام آزمایش خون، آزمایش ادرار یا یک نمونه برداری از چشم یا پوست نوزاد را داشته باشد. عفونت‌های باکتریایی گاهی به عنوان عوارض عفونت‌های ویروسی ایجاد می‌شوند. آن‌ها همچنین می‌توانند موجب بیماری‌هایی زیر شوند.
-ذات الریه
-گلو درد
-عفونت گوش نوزادان
سرماخوردگی درمیان نوزادان رایج است. ویروس‌های عامل سرماخوردگی در هوا و بر روی سطوح سخت برای مدت کوتاهی زنده می‌مانند. بدین ترتیب انتقال بیماری بدون تماس مستقیم با بیمار نیز رخ می‌دهد.
نوزادانی که در اطرافشان بچه‌های بزرگتر هستند بیشتر احتمال دارد که به سرماخوردگی مبتلا شوند. اما حتی رفتن به مطب پزشک برای ویزیت ماهانه، در آغوش کشیده شدن توسط یکی از اقوام نزدیک و یا قدم زدن در یک فروشگاه می‌تواند نوزاد را در معرض میکروب‌ها قرار دهد.
نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند، از ایمنی بیشتری نسبت به نوزادانی که از شیر خشک تغذیه می‌کنند، برخوردارند. به این دلیل است که شیر مادر آنتی بادی‌ها، گلبول‌های سفید و آنزیم‌ها را به نوزاد شما انتقال می‌دهد. این عوامل او را از عفونت‌ها محافظت می‌کند. نوزادانی که با شیر مادر تغذیه شده اند همه، یا بخشی، ایمنی مادر به بیماری‌ها را کسب می‌کنند. با این حال، این بدان معنی نیست که نوزادانی که از شیرمادر تغذیه می‌کنند به طور کامل از سرماخوردگی مصون هستند.

زمان مراجعه به پزشک
در صورت سرما خوردگی نوزاد ۴۰ روزه حتما باید به پزشک مراجعه کنید. بدین ترنیب نوزاد سریع‌تر بهبود پیدا می‌کند و خیال شما آسوده می‌شود.
تب یکی از راه‌های مبارزه با سرماخوردگی در بدن است. با این حال، تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد در نوزادان خطرناک است و بایستی به پزشک مراجعه شود.
مراقب علائم کودک خود باشید. آگر هر یک از علایم زیر را دیدید، به پزشک مراجعه کنید:
-التهابات پوستی
-استفراغ
-اسهال
-سرفه مداوم یا صدا دار
-صدای گریه عجیب و متفاوت
-مشکل تنفسی
-ترشحات یا خلط غلیظ سبز از بینی یا دهان
-تب بیش از ۵ تا ۷ روز
-مالیدن گوش ها، و یا هر نشانه دیگری از ناراحتی فیزیکی و یا درد در هر نقطه از بدن
-نشانه‌های کم آبی بدن، مانند خیس کردن تعداد کمتری پوشک نسبت به قبل
-امتناع از شیر خوردن
-آبی رنگ شدن زیر ناخن‌ها و اطراف لب

درمان خانگی سرماخوردگی نوزاد چهل روزه
باید‌ها
-سر کودک خود را بالاتر از بدنش قرار دهید. با قرار دادن یک بالش در زیر تشک تخت کودک و تنظیم موقعیت تشک و ملحفه روی آن، یک سطح شیبدار برای او مهیا کنید.
مقدار زیادی مایعات، از جمله شیر مادر، شیرخشک، و آب (در صورت تجویز پزشک) به نوزاد بدهید.
-مخاط بینی را با استفاده از قطره های نمکین و پوآر بینی خارج کنید.
با یک دستگاه بخور هوای تنفسی نوزاد را مرطوب کنید. از پزشک بپرسید که بخور سرد یا گرم برای نوزاد استفاده کنید.
نباید‌ها
-آنتی بیوتیک‌ها بر روی ویروس‌ها موثر نیستند و نباید به عنوان درمان برای سرماخوردگی استفاده شوند.
-دارو‌های کاهنده تب، مانند Tylenol، برای نوزادان زیر ۳ ماه توصیه نمی‌شود مگر اینکه توسط پزشک کودک شما تجویز شود. قبل از دادن هر گونه دارو بدون
-نسخه به کودک زیر یک سال، با متخصص کودکان مشورت کنید. این دارو‌ها برای کودکی که استفراغ می‌کند، توصیه نمی‌شود.
-آسپرین نباید به کودک داده شود.
-دارو‌های سرفه و سرماخوردگی برای کودکان زیر ۲ سال توصیه نمی‌شود.
-اجازه ندهید که نوزاد بر روی شکم بخوابد.

درمان‌های دیگر برای سرماخوردگی نوزاد چهل روزه
سرماخوردگی نوزاد هیچ درمانی به جز گذشت زمان ندارد. بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که اطمینان حاصل کنید که شما یا فرد دیگری به طور پیوسته مراقب نوزاد است و به او احساس آرامش و راحتی می‌دهد.

جمع بندی

سرماخوردگی به وسیله ویروس‌ها ایجاد می‌شود و در میان نوزادان شایع است. اگرچه سرماخوردگی بیماری سختی نیست، اما می‌تواند به امراض جدی تبدیل شود. پس بهتر است در صورت بروز نشانه‌ها به پزشک مراجعه کنید. درمان سرماخوردگی نوزاد چهل روزه بین ۹ تا ۱۰ روز طول می‌کشد و عموما نیاز به داروی خاصی ندارد.

منبع: ستاره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.