نکات استحمام نوزاد، لطفا توجه کنید!
حمام کردن نوزادان برای رشد وسلامتی نوزاد مفید است. وقتی کودک را حمام میکنید باعث می شود خوب شیر بخورد ، خواب راحت داشته باشد و آرامش و سلامتی خود را به دست آورد .
حمام کردن نوزادان برای رشد وسلامتی نوزاد مفید است. وقتی کودک را حمام میکنید باعث می شود خوب شیر بخورد ، خواب راحت داشته باشد و آرامش و سلامتی خود را به دست آورد . همچنین در هنگام استحمام، مادر می تواند بدن کودک را ببیند تا اگر در بدن کودک از وجود هر گونه التهاب، ورم و یا حالت غیرعادى آگاه شد در بهبود آن بکوشد.
از شامپو بچه برای شستن موهای نوزاد یا از همان صابون بچه ای که در شستن بدن کودک به کار می برید، استفاده نمایید. این صابون ها طوری ساخته می شوند که به میزان اسیدیته پوست کودک لطمه ای وارد نمی کنند و به همین دلیل برای شستشوی موها ی نوزاد نیز مناسب هستند.
زمانی که دیدید لایه قهوای رنگی قسمتی از سر نوزاد را گرفته حدود یک ساعت قبل از استحمام کمی روغن زیتون به آن قسمت بزنید و آرام ماساژدهید وبعد نوزاد را حمام کنید این لایه قهوای بیشتر درسر نوزادانی که تازه به دنیا آمده اند دیده می شود که در اثر ترشح زیاد چربی است .
برای حمام کردن نوزادان لازم است:
اگر حمام کردن کودک را برای اولین بار است که انجام می دهید لطفا:
۱_ به هیچ عنوان زمانی که عجله دارید و یا به هر دلیلی ، عصبی و بی حوصله هستید، کودک را حمام نکنید، به این دلیل که بی حوصلگی وعصبانیت مادر باعث می شود که کودک از حمام کردن بدش بیاید. واینکه در زمان عصبانیت حمام کردن نوزاد میتواند برای او خطر داشته باشد.
۲_ نوزاد را به مدت طولانی در حمام نگه ندارید و او را محکم و زیاد لیف نزنید زیرا این کار او را بی قرار و بی حوصله می کند.. پس سعی کنید کودک را با ملایمت و در مدت زمان کوتاه بشویید.
۳_بهترین زمان برای استحمام نوزادان ، قبل از خوردن شیر است به این دلیل که کودک خوا بهتر وعمیق تر داشته باشد. و اینکه حمام کردن نوزاد بعد از شیر خوردن باعث میشود نوزاد استفراغ کند.
۴_ برای حمام کردن کودک تشتی را فراهم کنید که فقط برای حمام کودک باشد وحتما قبل ازهر بار حمام کردن تشت را خوب بشویید.
۵_ آب درون تشت باید گرم باشد اما داغ نباشد (۳۷ درجه سانتی گراد ). مادرانی که تجربه زیادی ندارند میتوانند از دماسنج استفاده کنند این دماسنجهای مخصوص را از داروخانه ها میتوانید تهیه کنید. اما بعد از چند بار حمام کردن کودک به وسیله آرنج دست در آب میتوان سرد و گرم بودن آب را اندازه کرد..
۶_ قبل از آن که کودک را درون آب تشت قرار دهید، محل ادرار و مدفوع او را با آب به خوبی بشویید.
۷_ اگر کودک را به تنهایی حمام میکنید قبل از حمام لباسهای کودک را به ترتیبی که می خواهید به تن او کنید در دسترس خود قرار دهید. برای خشک کردن کودک، حوله نسبتا بزرگی را در نظر بگیرید. شامپو و صابون بچه و یک لیف نرم مخصوص بچه را نیز در کنار تشت آماده داشته باشید.
۸_ حمام کردن روزانه کودک بسیار ایده آل است، در این صورت تنها یک شستشوی چند دقیقه ای کافی خواهد بود.
۹_ حمام کردن کودک در زمان سرماخوردگی و یا تب اشکالی ندارد در صورتیکه هوای خانه و اتاق گرم باشد.
۱۰_ در زمان حمام کردن نوزادان پسر، پوست روی آلت را به آرامی کمی عقب زده و سریعا شستشو دهید. در مورد نوزادان دختر، شستشوی این قسمت حساس از بدن کودک را با حرکت دست از سمت جلو به عقب انجام دهید تا از عفونت ادراری جلوگیری شود.
زمانیکه دارید سر نوزاد را میشویید حتما مواظب باشید تا آب داخل گوشهای کودک زیرا باعث عفونت و گرفتگی گوش وجود دارد. همچنین نگذارید آب وارد دهان و بینی کودک شود، چون احتمال خفگی و قطع تنفس نوزاد وجود دارد.
۱۱_ به طور ناگهانی بدن کودک را وارد آب تشت نکنید. همانطور که کودک را مانند حالت شیر دادن در بغل گرفته اید و با دست چپ، پای راست او را از قسمت ران به خوبی چسبیده اید، با دست راست آرام آرام ابتدا بر روی پاهای نوزاد و سپس سینه او آب بریزید.
۱۲_ شستشوی کودک باید به آرامی و با حوصله انجام گیرد. کودکان و به خصوص نوزادان از حرکات خشن و ناگهانی به شدت وحشت دارند.
۱۳_در زمان حمام کردن، مرتبا با کودک حرف بزنید. حتی در صورت گریه کردن کودک، شما باز هم آرامش و خونسردی خود را حفظ کرده و از سخنان محبت آمیز به کودک استفاده. نوزاد به خوبی، ملایمت و خشم مادر را تشخیص داده و نسبت به آن عکس العمل نشان می دهد.
روش حمام کردن نوزاد
۱_ اول اینکه سر نوزاد را بر روی دست تانتان تکیه داده و کتف کودک را به خوبی بچسبید و خیلی آرام کودک را از قسمت پاها وارد آب درون تشت کنید. با کمک دستی که آزاد است ، صورت او را با آب بشویید .
۲_ با کمک لیف نرم و صابونی شده، روی سینه ، زیر بغل ، شکم و دست ها و پاهای کودک را بشویید.
۳_ برای شستن سر نوزاد، در حالی که پشت سر او را به قسمت ساق دست تان تکیه داده اید، ران کودک را خوب و مطمئن بچسبید وبا دست دیگرتان که آغشته به شامپو بچه است و با حرکات ملایم و دایره ای شکل سر او را شستشو دهید.
برای آبکشی هم، سر نوزاد را کمی به عقب برده و آب را به آرامی از جلوی سر به سمت عقب سر نوزاد بریزید تا آب وارد چشم ها و بینی و گوش او نشود.
۴_ سپس، نوزاد را به پشت برگردانید و در حالی که سینه او را به روی ساق دست تان تکیه داده اید، زیر بغل او را بگیرید و با دست دیگر به آرامی پشت وکمر کودک را بشویید
۵_ در آخر کودک را خوب آبکشی کنید و باحوله ای که قبلا برایش آماده کرده اید کودک را خشک کنید و حوله را دور بدن کودک بپیچید. حتما داخل حمام لباسهای کودک را تنش کنید.
۶_ زیر بغل، زیر گردن و لا به لای تاخوردگی های پوست بدن نوزاد را به خوبی خشک کنید و لباس بپوشانید. مرطوب ماندن لابلای پوست باعث بروز عفونت قارچی می شود.
۷_ در فصول گرم سال ، بعد از استحمام و خشک کردن نوزاد، به نوزاد اجازه دهید چند دقیقه ای آزاد و بدون لباس دست و پا بزند و بازی کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼