۱۸۷۱۱۶
۱۴۸۴
۱۴۸۴

کف کردن دهان نوزاد، نکاتی که باید بدانید

کسانی که تازه مادر شده اند، همواره به دنبال فرصتی می گردند که عکس کودک زیبایشان را در اینستاگرام، با جهان به اشتراک بگذارند.

کسانی که تازه مادر شده اند، همواره به دنبال فرصتی می گردند که عکس کودک زیبایشان را در اینستاگرام، با جهان به اشتراک بگذارند. اما شما ممکن است به این مشکل برخورده باشید که کودکتان در زمان خواب نه تنها شبیه فرشته نمی شود بلکه ممکن است چهره شیطانی نیز پیدا کند، چون معمولا احتمال ابنکه با صحنه ی کف کردن دهان نوزاد در خواب مواجه شوید، بسیار زیاد است.
اگر تازه صاحب فرزند شده باشید، صحنه کف کردن دهان نوزاد در خواب ممکن است ترسناک به نظر برسد، اما در واقع این اتفاق بسیار معمولی است. بنابراین اگر شما یکی از هزاران مادری هستید که دهان کودکتان در زمان خواب کف می کند، چه کار باید بکنید؟ خوب، اولین راه حل این است که آن را در اینستاگرام پست نکنید و دوم این که، آرامش خودتان را حفظ کنید چون این یک اتفاق کاملا عادی است.

کفی که در زمان خواب در دهان نوزاد ایجاد می شود، چیست؟
وقتی صحبت از ایجاد کف در دهان می شود، مناظر وحشتناکی مثل اسب مسابقه در ذهن تداعی می شود و عموما نمی توانیم تصور کنیم که برای کودک چنین اتفاقی بیفتد. و خوشحال می شوید اگر بدانید که کف دهان نوزاد مشابه آنچه که در حیوانات وجود دارد، نیست و بسیار تمیزتر و کم سر و صدا تر است.
کف دهان نوزاد بیشتر حباب های شیری رنگی یا بی رنگی هستند که در گوشه دهان و روی لب زیرین و چانه او جمع می شوند. بعضی اوقات این طور به نظر می رسد که کف حمام است که دور دهان نوزاد جمع می شود.
اگر کودکتان راحت می خوابد و کف ها برای او مزاحمت ایجاد نمی کنند، با احتمال زیاد ایجاد کف به خاطر دلایل طبیعی زیر است:

سه دلیل معمول ایجاد کف در دهان:

۱٫ کودک شما به تازگی به دنیا آمده است. او احتمالا باقیمانده های مایع آمنیویی که در معده اش مانده است، را خارج می کند. این اتفاق معمولا در روزهای اول تولدش به وجود می آید و جای نگرانی ندارد. تمام آنچه که باید انجام دهید، این است که به خود بقبولانید که کودکتان عجیب نیست و به این کف ها توجه نکنید تا برطرف شود.
۲٫ ممکن است کودکتان مشکل رفلاکس معده (ترش کردن) داشته باشد، که البته مشکل رایجی در کودکان است، چون سیستم گوارشی کوچکشان هنوز کاملا بالغ نشده یا به اندازه کافی قوی نشده است که همه چیز را درون خود نگه دارد. این کف سفید در واقع شیری است که کامل هضم نشده و دوباره به گلو برگشته است. شما به چند روش می توانید مشکل رفلاکس کودک را برطرف کنید، که عبارتند از:
- به او در حالت نشسته (به صورت قائم) غذا بدهید.
- تختش را به گونه ای تنظیم کنید که با یک شیب ملایم بخوابد.
- اگر سن کودکتان بیشتر است، از قطره یا چای بابونه برای برطرف کردن رفلاکس استفاده کنید.
۳٫ کودکتان مقدار غذای زیادی را تند تند می خورد یا آروغش به طور کامل گرفته نمی شود. شما می توانید مقدار غذایی که به کودک می دهید را کاهش دهید (با تنظیم کردن زمان شیر دادن) و مطمئن شوید که آروغ او را کامل می گیرید. اگر روش آروغ گرفتنتان نتیجه نمی دهد، می توانید به دنبال تکنیک های دیگری برای آروغ گرفتن بگردید. تمام این اتفاقات بخش های طبیعی و عادی ای در بزرگ کردن نوزاد هستند، پس خودتان را زیاد تحت فشار قرار ندهید.

چه وقت باید نگران کف کردن دهان نوزاد در خواب باشیم؟

عموما کودکی که راحت می خوابد و کف دهانش او را اذیت نمی کند، نباید در شما نگرانی ایجاد کند. هر چند که چندین مورد هستند که در صورت مشاهده آن ها همراه با کف دهان، باید به پزشک مراجعه کنید.
- آیا کودکتان گریه می کند، احساس خفگی می کند، یا ناآرام است؟ آیا نشانه های دیگری از بیماری مثل تب و بی میلی هم دارد؟ این علائم می توانند نشانه واکنش منفی به غذا، هر نوع مسمومیت یا بیماری و مشکلاتی مثل اختلال گوارشی باشند، که باید تحت معالجه پزشکی قرار بگیرند.
- آیا کودکتان همین امروز واکسن زده است؟ این اتفاق ممکن است یک واکنش عادی به یکی از واکسن ها باشد. برگه راهنمایی را که همراه واکسن ها به شما داده شده است، چک کنید، یا با یک دفتر مشاوره پزشکی تماس بگیرید.
- آیا غذای جدیدی به کودک داده اید؟ کودکتان ممکن است حساسیت شدیدی نسبت به غذایی که جدیدا به او داده اید، داشته باشد. پس چند ماه دیگر هم این غذا را از رژیم غذایی او دور نگه دارید و اگر علایم دیگری در او مشاهده کردید به پزشک مراجعه کنید.
- آیا کودکتان در حال وزن کم کردن است یا وزن اضافه نمی کند؟ رفلاکس معده کودکتان ممکن است به حدی رسیده باشد که دیگر نتواند به اندازه کافی غذا دریافت کند، که در این مورد باید به پزشک مراجعه کنید.
- آیا کف به رنگ زرد سبز سیاه قرمز یا بنفش است؟ این علامت مسمومیت یا بیماری جدی تری است. هر چه سریعتر باید به پزشک مراجعه کنید.
- آیا کودکتان برای نفس کشیدن تقلا می کند یا رنگش آبی شده است؟ فورا با اورژانس تماس بگیرید.

چگونه می توانم به کودکم کمک کنم؟
اولین و بهترین کاری که می توانید برای کمک به کودکتان انجام دهید، این است که آرامشتان را حفظ کنید. این یک اتفاق کاملا عادی است که ممکن است برای کودک پیش بیاید،
مواردی که نگران کننده اند، همراه با علایم دیگر ظاهر می شوند. پس همواره مراقب علایم باشید و هر گاه احساس نگرانی کردید به پزشک مراجعه کنید. اگر کف کردن دهان نوزاد مشکلی است که تنها به خاطر عدم هضم مناسب غذا ایجاد شده است، بدانید که این مشکل با رشد و بلوغ سیستم گوارشی نوزاد حل می شود.

به شیوه های زیر می توانید به نوزادتان کمک کنید:

- مقدار غذای کمتری به او بدهید.
- زمان مناسبی برای گرفتن آروغ اختصاص بدهید و تا می توانید به او برای آروغ زدن کمک کنید.
- تا جایی که می توانید او را بیشتر به حالت نشسته و کمتر به صورت خوابیده نگه دارید.
- به شکم خواباندن نیز می تواند به خارج شدن باد معده کمک کند.
ماساژ دادن کودک نیز می تواند به هضم بهتر غذا و آزاد شدن باد معده هم از بالا و هم از پایین کمک می کند. شما می توانید تکنیک های آروغ گیری، ماساژ پشت و سینه و نحوه جمع کردن پاها در سینه را نیز بیاموزید. ماساژ دادن می تواند به کودک شما آرامش بدهد و رابطه خوبی بین شما و کودکتان ایجاد کند.

نتیجه گیری
وقتی برای اولین بار کف کردن دهان نوزاد را می بینید، ممکن است بترسید، اما بعد از سومین بچه تقریبا هیچ کدام از کارهایی که می کنند، نه باعث تعجبتان می شود و نه شما را می ترساند. اما خیالتان راحت باشد، احتمال اینکه کودک یا نحوه پرستاری شما از او مشکل داشته باشد، کم است. کف کردن دهان نوزاد، اتفاق بسیار عادی است و مدتی طول می کشد تا نحوه حل و فصل کردن آن را بیاموزید.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.