گوش درد در نوزادان، علائم و نحوه درمان
حتی والدینی که برای اولین بار است که فرزند دار شدهاند میتوانند آب بینی یا جوشهای پوشک را بدون هیچ مشکلی تشخیص دهند.
حتی والدینی که برای اولین بار است که فرزند دار شدهاند میتوانند آب بینی یا جوشهای پوشک را بدون هیچ مشکلی تشخیص دهند؛ علائم گوش درد نوزاد اما به صورتی هستند که باید در آنها دقیق شوید. گوش درد نوزاد چیزی است که ۷۵ درصد کودکان زیر سه سال حتما یک بار به آن دچار میشوند.
گوش درد نوزاد زمانی به وجود میآید که یک مایع عفونی به پشت حلقهی گوش آنها نفوذ کند. بیشترین دلیل این اتفاق؟ سرماخوردگی. وقتی این مایعات در گوش میانی میروند، ویروسها و باکتریها شروع به ایجاد عفونت در گوش میکنند.
کودکان زیر سه سال در برابر عفونت گوش بسیار آسیبپذیرند. آنها سیستم ایمنی مقاومی ندارند و هنوز بدن آنها در برابر میکروبهای زیادی امتحان نشده است و به همین دلیل مبارزه با آنها کمی مشکل است. همچنین مسیرهای دهان به گوش هنوز در کودک بیشتر از اینکه عمودی باشند به صورت افقی قرار گرفتهاند که همین موضوع باعث میشود که مایعات از گلو بتوانند به سادگی به گوش برسند.
تب ممکن است به همراه گوش درد نوزاد بیاید. نوزادان زیر ۶ ماه معمولا نیاز به آنتیبیوتیک دارند. برای جلوگیری از پخش شدن عفونت در دیگر بخشهای بدن این کار را انجام میدهند. برای کودکان ۶ ماهه تا ۲ ساله هم مراقبت بدون آنتیبیوتیک تجویز میشود. تنها زمانی که بیماری به شدت اثر گذاشته است دارو برای آنها تجویز میشود. اگر کودکتان بزرگتر از ۲ ساله است تعجب نکنید که پزشک آنتیبیوتیک تجویز نمیکند. دقت کنید که دریافت آنتیبیوتیک زیاد به مرور باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن فرزندتان میشود.
در این دوران پزشکان معمولا توصیه میکنند ۲ تا ۳ روز صبر کنید و اگر درد گوش نوزاد شدیدتر شد از آنتیبیوتیک استفاده کنید.
چند راه برای جلوگیزی از گوش درد نوزاد وجود دارند که ما آنها را برای شما ذکر میکنیم:
شیر دادن از سینه برای فرزند شما بهتر است. در یک سال اولیه آنتیبادیهای زیادی از طریق شیر به بدن کودک وارد میشوند که باعث میشود نوزاد در برابر عفونتها مقاوم شود. اگر از شیشه به نوزادتان شیر میدهید فرزند خود را بیشتر نشسته نگه دارید. گاهی اوقات ممکن است شیر در حالت خوابیده به گوش میانی نوزاد وارد شود.
تمام سعی خود را بکنید که از سرماخوردگی به دور باشید. دستان فرزندتان را بشویید و تا جایی که میتوانید از کسانی که سرما خوردهاند دوری کنید.
حساسیتهای فرزندتان را پیدا کنید. گاهی بعضی حساسیتها باعث میشوند دریچهی گوش بسته شود و عفونت در آن ایجاد شود.
سیگار نکشید. بر طبق برخی تحقیقات کودکانی که در معرض دود سیگار هستند ۲ تا ۳ برابر امکان عفونت گوش در آنها وجود دارد.
واکسیناسیون. از پزشکتان راجع به واکسنهای آنفولانزا و مننژیت سوال کنید. تحقیقات نشان دادهاند که کودکانی که واکسن میزنند کمتر احتمال عفونت گوش در آنها وجود دارد.
اگر نوزاد شما کج خلقی میکند و ببیشتر از حد معمول گریه میکند ممکن است او به عفونت گوش مبتلا شده باشد. دقت باید کرد که درد گوش سوزش شدیدی در گوش میانی نوزاد ایجاد میکند. معمولا این بخش پس از یک تا دو هفته و با از بین رفتن عفونت به وضع قبلی خود بازمیگردد.
گوش درد نوزاد ممکن است بسیار دردناک باشد و نوزاد شما هم نمیتواند نشان دهد که چقدر درد میکشد. علائم گوش درد نوزاد:
- کج خلقی
- کشیدن یا ضربه زدن به گوش (اگر علائم دیگر درد گوش نوزاد وجود ندارد این مورد چندان قابل قبول نیست)
- کم غذا شدن
- مشکل در خواب
- تب
- خارج شدن مایعات از گوش
درد گوش نوزاد ممکن است باعث سرگیجه شود. اگر احساس کردید نوزاد به این وضعیت رسیده است حتما از او مراقبت کنید تا در موقعیت افتادن قرار نگیرد.
برای سالها آنتیبیوتیکها با مشاهده علائم گوش درد نوزاد تجویز میشدند. حالا ما میدانیم که آنتیبیوتیک بهترین راه حل نیست. تحقیقاتی که مجله پزشکی آمریکا چاپ شده است نشان میدهد ۸۰ درصد نوزادانی که به گوش درد مبتلا میشوند پس از سه روز خود به خود خوب میشوند. استفاده از آنتیبیوتیک ممکن است باکتری به وجود آورنده درد گوش نوزاد را مقاوم کند.
علاوه بر دلیل بالا، آنتیبیوتیک میتواند میان ۱۵ درصد از مصرف کنندهها باعث اسهال و استفراغ نوزاد نیز شود. همچنین ۵ درصد از کسانی که آنتیبیوتیک استفاده میکنند واکنش حساسیتی به آن نشان میدهند که بسیار خطرناک است.
برای گوش درد نوزاد چند کار را میتوانید انجام دهید تا به فرزندتان کمک کنید:
سعی کنید یک کمپرس کمی مرطوب و گرم را بر روی گوش نوزاد برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه نگه دارید. این کار درد را کاهش میدهد.
استامینوفن:
اگر فرزند شما بیشتر از ۶ ماه دارد میتوانید با استامینوفن درد و تب او را کاهش دهید. البته نظر پزشک در این زمینه مهم است. برای تاثیر بیشتر بهتر است قبل از خواب دارو را به نوزاد بدهید.
روغن گرم:
اگر هیچ مایعی از گوش نوزادتان بیرون نمیآید میتوانید چند قطره روغن زیتون یا روغن کنجد در گوش عفونی بریزید.
نوشیدن آب:
شما نباید بگذارید مایعات بدن فرزندتان کم شود. به او کمک کنید تا بتواند آب بنوشد.
سر نوزاد را بالا نگه دارید:
بالا نگه داشتن سر نوزاد باعث میشود تا سینوسهای او تخلیه شوند. بالشت زیر سر نوزاد نگذارید بلکه یک بالشت را زیر تشک او قرار دهید.
قطرهی گوش هومئوپاتیک:
این قطره شامل سیر، کمی اسطوخودوس یا گل سرخ است که میتواند درد و التهاب گوش را کاهش دهد.
مرکز کنترل و جلوگیری از بیماریها توصیه میکند در صورت دیدن علائم زیر حتما به پزشک مراجعه کنید:
-تب بالای ۳۸ درجه سانتیگراد در نوزادان کمتر از ۳ ماهه و تب بالای ۳۹ درجه در نوزادان بزرگتر
-ترشحات خونی از گوش
همچنین اگر علائم درد گوش نوزاد پس از سه یا چهار روز از بین نرفتند حتما باید دوباره به پزشک مراجعه کنید تا اقدامات لازم برای حفظ سلامت فرزندتان انجام گیرد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼