۱۹۵۶۱۹
۱۷۴۶
۱۷۴۶

بیضه نزول نکرده نوزاد، دلایل بروز

بیضهٔ پایین نیامده، بیضه‌ای است که در زمان تولد کودک به کیسهٔ بیضه یا همان اسکروتوم نوزاد نزول نکرده است.

بیضهٔ پایین نیامده، بیضه‌ای است که در زمان تولد کودک به کیسهٔ بیضه یا همان اسکروتوم نوزاد نزول نکرده است. این عارضه به نام کریپتورکیدیسم یا بیضهٔ دروغین نیز شناخته می‌شود و در بعضی موارد حتی هیچ‌کدام از دو بیضه نزول نکرده‌اند. در این مطلب می‌توانید با عارضۀ بیضۀ نزول نیافته یا ئایین نیامده در نوزادان پسر آشنا شوید.

بیضۀ نزول نیافته در نوزاد
اگر کودک شما بیضۀ نزول‌ نیافته داشته باشد، کیسۀ بیضۀ او کوچک‌تر از حد طبیعی خواهد بود و ممکن است نامتوازن یا نامتقارن باشد. اگر هر دو بیضه نزول‌ نیافته باشند، ممکن است کیسۀ بیضه‌ متقارن باشد اما باز هم کوچک یا مسطح خواهد بود.
حدود ۴ درصد از نوزادان پسر فول‌ترم با این عارضه به دنیا می‌آیند و در نزدیک به ۳۰ درصد از نوزادان زودرس، یک یا دو بیضه هنگام تولد نزول نکرده‌اند. این عارضه در نوزادان زودرس شایع‌تر است زیرا بیضه‌ها حدود هشت هفته قبل از تولد شروع به پایین آمدن می‌کنند.
در طول اولین مراقبت پس از تولد نوزاد، پزشک بررسی و معاینه می‌کند که آیا هر دو بیضۀ نوزاد به داخل کیسۀ بیضه یا به کانال بالای آن افتاده است یا خیر. اگر بیضه‌ها پایین نیامده باشند و اگر تا چهار ماهگی کودک پایین نیایند، بهتر است یک وقت ملاقات از اورولوژیست اطفال بگیرید.
در عارضۀ دیگری به نام بیضۀ بالارونده یا بیضۀ شناور، وضعیت بیضه‌ها طبیعی است اما یکی یا هر دوی آنها به علت یک رفلکس عضلانی از کیسۀ بیضه بیرون می‌جهند. با این حال، این عارضه در کودکان بسیار نادر است و معمولاً در فاصلۀ سنی شش تا ۱۰ سالگی دیده می‌شود. این عارضه نیازی به درمان ندارد، زیرا بیضه در دوران بلوغ خودبه‌خود پایین خواهد آمد.

دلایل پایین نیامدن بیضۀ نوزاد
هیچ‌کس به طور قطع نمی‌داند که دلیل این مشکل چیست اما ممکن است پایین نیامدن بیضه‌ها با نامتعادل بودن هورمونی مادر ارتباط داشته باشد یا پاسخ غیرطبیعی بدن نوزاد به هورمون‌های طبیعی بدن مادرش باشد.
گاهی اوقات نیز ممکن است یک تومور خوش‌خیم مسیر بیضه را مسدود می‌کند و در بعضی موارد عضلات درگیر در پایین آوردن بیضه‌ها به درستی عمل نمی‌کنند.

درمان بیضۀ پایین نیامده یا بیضۀ نزول نیافته در نوزادان
در بیشتر موارد یعنی حدود ۷۰ درصد، بیضه‌های نزول نیافته در عرض شش ماه خودبه‌خود پایین می‌آیند. اما اگر تا این سن هر دو بیضه پایین نیامده‌اند، احتمال دارد که کودک شما به جراحی نیاز داشته باشد. این نوع جراحی معمولاً بین شش ماهگی تا دو سالگی انجام می‌شود.
اگر بیضه در کشالۀ ران باشد، عمل جراحی با لاپاراسکوپی انجام می‌شود. به این ترنیب که یک لولۀ نازک که وارد برش کوچکی می‌شود به جراح اجازه می‌دهد به بیضه دسترسی پیدا کند و آن را به کیسۀ بیضه منتقل کند. اگر تصور می‌شود که بیضه در شکم باشد، ممکن است لازم باشد برای پایین آوردن آن به داخل کیسۀ بیضه جراحی باز انجام شود. این جراحی‌ها تحت بیهوشی عمومی انجام می‌شود و نیازی به بستری شدن در بیمارستان ندارند.
در حدود ۵ درصد از موارد، جراح اصلاً بیضه را پیدا نمی‌کند. این وضعیت گاهی «بیضۀ غیرقابل لمس» نامیده می‌شود. اگر مشکل این باشد، جراح، بیضۀ دیگر یعنی بیضۀ موجود در کیسۀ بیضه را ثابت می‌کند تا از چرخیدن آن در فضای اضافی جلوگیری شود.

عوارض درمان نشدن بیضۀ نزول نیافته در نوزاد
هرچه بیضه مدت طولانی‌تری در داخل بدن، یعنی جایی که گرم‌تر از کیسۀ بیضه است، باقی بماند احتمال اینکه اسپرم موجود در آن بیضه به طور نرمال بالغ شود کمتر است. اگر هر دو بیضه نزول نیافته باقی بماند، می‌تواند باعث مشکلات باروری فرد در آینده شود. به گفتۀ کارشناسان، بیضه‌های نزول نیافته با اندکی از افزایش ریسک سرطان بیضه در آینده نیز ارتباط دارند.
در موارد بسیار نادر، بیضۀ نزول نیافته می‌تواند پیچ بخورد و خون دریافتی خود را قطع کند و باعث درد در کشالۀ ران یا کیسۀ بیضه شود. این اتفاق می‌تواند آسیب دائمی به بیضه بزند. اگر فرزندتان که بیضۀ نزول نیافته دارد، دردی ناگهانی در این ناحیه داشت، لازم است بلافاصله با پزشک اطفال کودکتان تماس بگیرید.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.