۱۹۷۷۹۱
۹۹۴
۹۹۴

رشد سالم نوزاد، نه تا دوازده ماهگی

با آرام کردن نوزاد خود به او می فهمانید که دنیا امن است. هرچه فرزندتان در این زمینه راضی تر باشد توانایی اش در یادگیری بیشتر است.

والدین اولین و مهمترین آموزگاران نوزادشان هستند، ولی لزومی ندارد که برای آموزش او به خود فشار بیاورید. حس نوزادان این است که از تمامی چیزهای اطراف خود یاد می گیرند. هنگامی که شما برای نوزاد خود آواز می خوانید و با او حرف می زنید و بازی می کنید، مغز او ارتباطاتی را ایجاد می کند که به او امکان آموختن زبان و ریاضیات و موسیقی می دهد.
با آرام کردن نوزاد خود به او می فهمانید که دنیا امن است. هرچه فرزندتان در این زمینه راضی تر باشد توانایی اش در یادگیری بیشتر است و هر چه نسبت به عشق شما بیشتر احساس امنیت کند، بهتر قادر به دوستی با دیگران و برخورد با اضطراب خود خواهد بود. پس راحت باشید و از لحظاتی که هر روز با یکدیگر می گذرانید لذت ببرید.

نیازهای نوزاد در نه تا دوازده ماهگی
من روی پاهای خود ایستاده و گشت و گذار در خانه را شروع کرده ام. از این استقلال تازه خیلی خوشم می آید ولی احتیاج به مراقبت و مواظبت تو دارم. حالا فرصت بیشتری برای کشف اطرافیان خودم دارم. البته می داندم گاهی اوقات آنقدر از تو می خواهم که مرا کمک کنی تا کارهایی را برایم انجام دهی که تو را دیوانه می کنم. خیلی دوست دارم چیزهایی را روی زمین پرت کرده و تو را در حال برداشتن آنها تماشا کنم. خواهش می کنم صبر داشته باش و با من خوش باش. تمامی تجربیات تازه من می تواند بسیار مضطرب کننده باشد. هر وقت توانستی مرا بغل کن. این کار مرا لوس نمی کند بلکه به من می آموزد که چگونه حالا و در آینده با فشارهای روانی برخورد کنم.

توصیه های برای کمک به رشد سالم نوزاد در نه تا داوزده ماهگی
۱- حفظ ایمنی نوزاد
محیط خانه را برای فرزندتان مناسب سازی کنید. کلیه پریزهای برق را پوشانده و مطمئن شوید که سیم ها و پلکان را مسدود کرده و لبه های تیز و اثاثیه افتادنی وجود ندارد.
کلیه مواد سمی و خطرناک (نظیر مایعات تمیز کننده و فندک) را دور از دسترس فرزندتان قرار دهید.
2- ایجاد احساس امنیت در نوزاد
به احساسات فرزند خود احترام بگذارید، حتی اگر در آن لحظه به نظر غیر منطقی برسد.
اولین سالروز تولد نوزاد خود را با برگزاری مراسمی ساده جشن بگیرید. یک کیک کوچک و دیدار با اعضای خانواده یا دوستان تنها چیزی است که فرزندتان نیاز دارد تا احساس ارزشمندی داشته باشد.
۳- حفظ بهداشت نوزاد
با نوزاد خود ورزش کنید. روی زمین چهار دست و پا راه بروید، بازوها و پاهایش را به آرامی نرمش داده توپی را برایش قل دهید و در وان حمام با او بازی کنید و بیرون روی پتو غلط بزنید.
برنامه منظمی را تدارک ببینید که او را راحت بخوابانید. پستانک و عروسک مورد علاقه اش و موسیقی آرام بخش ممکن است در این زمینه کمک کند.
4- کمک در سرعت یادگیری نوزاد
ظرفی به نوزاد خود بدهید که با آب و ماسه و ... پر و خالی کند.
هر روز با صدای بلند برای فرزندتان کتاب بخوانید. او را تشویق کنید که صفحه های عکس دار کتاب را ورق زده و به اشیایی که در کتاب هست اشاره کند.
در این سن بازی‌های قایم باشک و مخفی کردن و پیدا کردن اجسام به کودک یاد می‌دهد اشیا همیشه وجود دارند. برای این بازی راه‌های گوناگونی هست. حوله‌ای روی سرتان بیندازید و بگذارید کودک آن را کنار بکشد. پشت در قایم شوید، طوری‌که دست یا پاهایتان معلوم باشد. آن‌گاه یکباره بیرون بپرید و او را شگفت‌زده کنید.
همین‌طور که آگاهی کودک از خودش زیادتر می‌شود، بیشتر می‌خواهد اراده خود را اعمال کند و ممکن است بسیاری از کارهای عادی روزانه به‌صورت نبرد میان خواسته‌های شما و او درآید. مثلاً ممکن است هنگامی‌که نمی‌خواهد داخل صندلی ماشین بنشیند، کمرش را به جلو یا عقب خم کند و یا اگر بخواهید غذایی را که دوست ندارد به او بدهید، سرش را برگرداند.
اکنون فرزندتان برای خودش شخصیتی پیدا کرده است و خیلی چیزها را دوست دارد و یا از آنها بدش می‌آید. ممکن است اگر بخواهید اسباب‌بازیش را از او بگیرید، مخالفت کند یا بخواهد یک بازی را چند بار انجام دهد.
با این که این رفتارهای او ممکن است برای شما ناراحت‌کننده باشد، اما بدانید که خیلی راحت می‌توانید توجه او را منحرف کنید. چون حافظه کودک در این سن کوتاه‌مدت است و یک اسباب‌بازی جالب یا هر چیز دیگری می‌تواند حواس او را پرت کند. مثلاً اگر دوست ندارد لباسش را بپوشد، آوازی را که دوست دارد برایش بخوانید تا فراموش کند بر سر چه چیزی غوغا به پا کرده بوده است یا سعی کنید جهت فکر کودک را به ‌سوی کارهایی که مجاز است انجام دهد برگردانید نه کارهایی که نباید انجام دهد.
۵- کمک به تطبیق پذیری نوزاد
نوزاد خود را برای هر موفقیت کوچک و بزرگی، از قبیل نوشیدن از فنجان و گفتن مامان و گذاشتن شی در یک ظرف و تلاش برای ایستادن، تشویق کنید.
وقتی می خواهید فرزندتان کاری را دیگر انجام ندهد، توجه اش را به چیز دیگری معطوف کنید. زمانی که کلافه می شود او را بغل کرده و آرام کنید.

خصوصیات رفتاری نوزادان در نه تا دوازده ماهگی
این موضوع را به خاطر داشته باشید که میزان رشد و نمو در نوزادان یکسان نیست. مطالبی که ارائه می شود فقط برای راهنمایی هستند. در صورت نگرانی نسبت به رشد نوزاد خود، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
نوزاد شما ممکن است بتواند خودش را به حالت ایستاده بکشاند و با گرفتن اثاثیه به اطراف حرکت کرده و نهایتا چند قدم به تنهایی بردارد. البته بسیاری از نوزادان زودتر از پانزده ماهگی راه نمی افتند.
صداهایی ازخود درآورده و به زودی ممکن است واژه هایی همچون مامان و بابا به زبان بیاورد.
ممکن است کمتر و به دلایل متفاوتی گریه کند. ممکن است به خاطر عدم مهارت های لازم در انجام برخی کارها، احساس ترس و عجز و کلافگی کند، یا ممکن است به دلیل تغییراتی در برنامه روزمره اش ناراحت باشد.
از خوردن غذاهای لقمه ای و نوشیدن از فنجان لذت می برد. خوراک هایی را که ممکن است در گلویش گیر کند به او ندهید، از قبیل آجیل و کشمش و ذرت و آب نبات و سبزیجات و میوه.

از خودتان مراقبت کنید
اگر پدر و مادر هر دو کار می کنند، نسبت به نوع پرستاری فرزندتان که از هر حیث برای شما و نوزادتان بهتر باشد، فکر کنید. برای معرفی افراد مورد نظر از دوستان مورد اعتماد نظرخواهی کنید. به دیدن فردی که می خواهد از فرزندتان نگهداری کند یا مهد کودک رفته از نزدیک طرز عمل آنها را با بچه ها ببینید. مطمئن باشید که محیط ایمن و تمیز می باشد. در صورت امکان در چند روز اول همراه فرزند خود به مهد کودک بروید و در محیط بمانید. پس از آنکه تمام وقت دراختیار پرستار بچه قرار گرفت، شما نیز همچنان گاهی اوقات کاملا در کنارش حضور داشته باشید. درباره فعالیت های روزمره پرستار فرزندتان سؤال کرده و اگر پیشنهادی دارید حتما به او بگویید. رابطه محکم و قوی با پرستار فرزند خود را حفظ کنید، زیرا شما در سعادت و رشد و نمو موفقیت آمیز او موثر هستید.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.