اصول شیردهی به نوزاد، اولین بار
شیر دادن را بلافاصله بعد از زایمان شروع کنید. نوزاد را در حالی که یک دستتان پشت اوست بغل بگیرید و سر او روی دستتان خم شود.
شیر دادن را بلافاصله بعد از زایمان شروع کنید. نوزاد را در حالی که یک دستتان پشت اوست بغل بگیرید و سر او روی دستتان خم شود. با دست دیگر انگشت شصت را بالای نوک سینه و انگشت دیگر را زیر آن قرار دهید. سعی کنید که قسمت تیرۀ سینه را لمس نکنید.
نوک سینه را به لب های نوزاد بزنید تا دهانش را باز کند مثل اینکه می خواهد خمیازه بکشد. وقتی دهانش را باز کرد نوک سینه را در دهانش قرار دهید در حالی که او را به سمت خود می کشید. کل بدن او باید رو به شما باشد نه رو به سقف.
نوزاد نباید برای خوردن شیر گردنش را دراز کند. وقتی نوزاد به سینۀ شما بچسبد، احساسی مانند مکش شیر دوش است. نوزاد باید دهانش را گرد کند تا تمام قسمت تیرۀ سینه را بپوشاند. وقتی شروع به شیر خوردن می کند، فک او به بالا و پایین حرکت می کند و شما می توانید صدای فروبلعیدن شیر را بشنوید.
اگر موقعیت نوزاد خوب نباشد و نتواند خوب شیر بخورد او را جابجا کنید. نگران نشوید اگر نوزاد کم می خورد، سعی کنید سینه را به طور طبیعی بگیرد. اگر نیاز به کمک دارید از اطرافیانتان کمک بگیرید:
- در موقعیت بغل گرفتن، شما پشت پایین تنۀ نوزاد را با جلوی دست و سر او را با خمیدگی بازو نگه می دارید.
- در موقعیت فوتبال، نوزاد را زیر بازوهایتان قرار می دهید مانند فوتبال و سر او را روی دست و بدنش را روی بازویتان می گذارید. این بهترین موقعیت برای بعد از سزارین است.
- در موقعیت پهلو، رو به پهلو دراز بکشید و به سمت نوزاد قرار می گیرید که کنار شما به پهلو دراز کشیده است. این بهترین وضعیت برای شیر دادن در نیمۀ شب است زیرا در حالت شیر دادن می توانید بخوابید.
- موقعیت های شیر دادن به خصوص موقعیت فوتبال و پهلو، مناسب تر به نظر می رسند. چند هفته ای طول می کشد تا مادران موقعیت های راحت شیر دادن را پیدا کنند. استفاده از بالش یا بالا آوردن بدن نوزاد با بازوهایتان نیز گاهی اوقات کمک می کند.
اولین شیر دادن
اولین مایعی که شما از سینه هایتان نوزاد را تغذیه می کنید کلستروم (ماک) است که حاوی ترکیباتی است که به بدن نوزاد در مبارزه با عفونت ها کمک می کند.
دو یا سه روز پس از زایمان، سینه ها پر از شیر می شود و به طور حیرت انگیزی بزرگ و سفت می شوند و گاهی دردناک هستند. و این نشانۀ این است که سینه ها در حال تولید شیر هستند. با شیردهی مکرر، سینه ها شیر بیشتری تولید می کنند.
اگر نوزاد به دلیل درد سینه ها به اندازۀ کافی شیر نمی خورد از یک کیسۀ یخ برای برطرف کردن التهاب سینه استفاده کنید. کیسۀ یخ را بیست دقیقه روی سینه های خود قرار دهید، سپس ۲۰ دقیقه انها را به حال خود بگذارید و تکرار کنید.
هر وقت که نوزادتان احساس گرسنگی می کند به او شیر بدهید. معمولاً 8 تا 12 بار در روز. بگذارید تا وقتی که می خواهد شیر بخورد. معمولاً نوزادِ راضی از شیر به خواب می رود و سینه را رها می کند. در نوزادان این مدت 10 تا 15 دقیقه برای هر سینه است.
همانگونه که نوزاد بزرگتر می شود در شیر خوردن ماهر می شود، در کمتر از ۵ دقیقه هر سینه را تخلیه می کند. اما به شیر خوردن ادامه می دهد تا از ادامۀ منبع شیر مطمئن شود.
منتظر نشوید تا نوزاد گریه کند تا به او شیر دهید زیرا گریه کردن یعنی او بسیار گرسنه است. یک نوزاد گرسنه برای شیر خوردن بی طاقت است و در گرفتن سینه مشکل دارد. موقعیتی که برای مادر و نوزاد آزاردهنده است.
اگر نوزاد خواب عمیقی دارد هر ۴ ساعت برای شیر خوردن او را بیدار کنید. گونه هایش را قلقلک دهید، پشتش را بمالید یا تکه ای از لباسش را درآورید تا به بیدار شدنش کمک کنید.
نوزادان راضی
اگر نوزاد ۶ تا ۸ پوشک خیس می کند و ۴ بار یا بیشتر دفع روده ای در روز دارد، متوجه می شوید که به اندازۀ کافی شیر می خورد. بسیاری از پوشک هایی که قدرت جذب بالایی دارند حتی در صورت خیس شدن، خشک به نظر می رسند. اگر به سختی می توانید تشخیص دهید که پوشک نوزادتان خیس است، روی پوشک بافت حوله ای قرار دهید.
وزن نوزاد نیز مشخصۀ دیگری است که به اندازۀ کافی می خورد. متخصص اطفال در هر معاینه نوزاد را وزن می کند تا از وزن گرفتن صحیح او مطمئن شود.
ممکن است مدتی قبل یا بعد از شروع شیردهی متوجه پر شدن ناگهانی سینه ها شوید. این توسط غدد شیری ایجاد می شود که از طریق شیر مجاری درون سینه ها می ریزد.
شما در موقع شیر دادن چه احساسی دارید. در ابتدا ممکن است احساس عجیبی داشته باشید اما در طی چند هفته به آن عادت می کنید. اگر مدت زیادی برای شیر دادن صبر کنید شیر شما کم می شود حتی اگر به نوزادتان شیر نداده باشید. گاهی اوقات نگاه کردن به عکس کودک یا شنیدن گریۀ کودک حتی اگر کودک شما نباشد در تولید شیر توازن ایجاد می کند.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼