مشکلات نوزادان نارس، چه مواردیست؟
یک بارداری طبیعی حدود ۴۰ هفته طول می کشد و کودک کامل تشکیل می شود سپس به دنیا می آید.
یک بارداری طبیعی حدود ۴۰ هفته طول می کشد و کودک کامل تشکیل می شود سپس به دنیا می آید. بعضی کودکان ممکن است بعد از گذشت ۳۷ هفته از بارداری به دنیا بیایند که به این نوزادان زودرس می گویند. عوامل زیادی باعث این اتفاق هستند. فشار خون بالا، دیابت، چاقی و لاغری مفرط، عفونت واژن و سیگار کشیدن ممکن است باعث این اتفاق شوند. از نظر پزشکی انجام زایمان قبل از ۳۹ هفته توصیه نمی شود مگر اینکه دلایل پزشکی دیگری وجود داشته باشد. با مراقبت و درمان مناسب، بیشتر از ۷۵ درصد از نوزادان زودرس زنده می مانند و یک زندگی عادی خواهند داشت.
منظورمان از نوزاد زودرس چیست؟
نوزادان زودرس آنهایی هستند که از سی و چهار تا سی و هفتمین هفته بارداری به دنیا می آیند و از نظر اندازه خیلی کوچکتر از نوزادان عادی هستند. تحقیقات اخیر نشان دادند که کودکان زودرس به مراقبت ویژه نیاز دارند تا بتوانند با مشکلات مقابله کنند. خطرات و مشکلاتی که نوزادان زودرس را تهدید می کنند از هفته سی و هفتم شروع به کاهش می کنند و از هفته سی و نهم به طور کامل از بین می روند.
مشکلات سلامتی که نوزاد زودرس ممکن است با آن روبرو شوند و چگونگی مقابله با آنها
چون این نوزادان برای ۳۴ تا ۳۷ هفته در رحم هستند، ممکن است با دمای بیرون از رحم و نفس کشیدن مشکل داشته باشند. به هرحال، حتی نوزادانی که زودرس هستند هم سالم به دنیا می آیند. در اینجا مشکلات سلامتی که کودکان زودرس با آن روبرو هستند و نکاتی درمورد کارهایی که شما باید انجام دهید برای شما قرار داده شده است:
بلافاصله پس از تولد
اولین ساعت های بعد از تولد زمانی است که نوزادان زودرس با بیشترین مشکلات روبرو می شوند چون باید با زندگی خارج از رحم سازگار شوند. در اینجا برخی از مشکلاتی که نوزادان زودرس بلافاصله بعد از تولد با آن روبرو هستند وجود دارد.
1- مشکلات تنفسی
مشکل تنفسی آنها ممکن است خفیف، جدی یا حتی شامل شرایطی مثل تنفس سریع، فشار خون ریوی و تنگی نفس باشد.
شما چه کاری می توانید انجام دهید
نوزادان زودرس به شدت آسیب پذیر هستند و کامل رشد نکرده اند. آنها در دستگاهی نگه داری می شوند که شرایطی مشابه رحم دارد. هر گاه کودک رشد کرد و توانست نفس بکشد و با محیط سازگار شد می تواند از دستگاه بیرون آید. با همسرتان به نوبت با کودک بمانید و مراقب او باشید.
2- کم شدن قند در خون
این مورد ممکن است به این دلیل اتفاق بیفتد که این نوزادان مانند نوزادان طبیعی گلیکوژن ذخیره شده کافی ندارند.
شما چه کاری می توانید انجام دهید
کم شدن قند در خون می تواند در هر زمان و بدون هیچ خبری اتفاق بیفتد. نوزادان زودرس احتیاج دارند که تا چهل و هشتمین هفته تحت نظر باشند تا رشد کنند و خطر کم شدن قند خون در آنها از بین برود.
عدم تنظیم دمای بدن
نوزادان زودرس معمولا مانند نوزادان طبیعی در بدنشان به اندازه لازم چربی ذخیره شده ندارند و بنابراین، به آسانی سرما می خورند. آنها کالری بیشتری می سوزانند تا گرم بمانند و این کار کم شدن قند در خون را بدتر می کند.
شما چه کاری می توانید انجام دهید
نوزادان زودرس در بیمارستان نگهداری می شوند و برای چند هفته نیاز به مراقبت دارند. مطمئن شوید که کودک در محیط و دمایی مناسب نگهداری می شود.
در هفته اول
نوزادان زودرس به هنگام سازگاری با دنیای بیرون همچنان با مشکلاتی روبرو هستند. در اینجا تعدادی از رایج ترین مشکلاتی که نوزادان زودرس در هفته های اول با آن روبرو هستند وجود دارد.
1- زردی
بعضی نوزادان زودرس که زردی دارند ممکن است به درمان نیاز داشته باشند.
شما چه کاری می توانید انجام دهید
نوزادان زودرس نمی توانند با بیماری هایی مثل زردی مقابله کنند. اگر بلافاصله بعد از به دنیا آمدن به نوزاد شیر دهید می تواند از زردی در کودک جلوگیری کند. شیر دادن زیاد به نوزاد او را به اندازه ای قوی می کند تا بتواند با زردی مبارزه کند. نوزادانی که زردی حاد دارند باید زیر یک نور سبز آبی در بیمارستان نگه داری شوند تا سطح بیلی روبین آنها کاهش یابد.
2- سپسیس یا گند خونی
از آنجایی که سیستم ایمنی نوزادان زودرس کامل تشکیل نشده است، خطر ابتلا به عفونت آنها را تهدید می کند. سپسیس نوزاد، یک عفونت خونی است که در نوزادان کوچکتر از ۹۰ روز اتفاق می افتد. نوزادان زودرس ممکن است درمان با آنتی بیوتیک و حتی آزمایش های خون نیاز داشته باشند تا مطمئن شوید که آنها از عفونت ها در امان هستند.
شما چه کاری می توانید انجام دهید
از آنجایی که نوزادان زودرس ضعیف تر هستند، به مراقبت بیشتری نسبت به نوزادان طبیعی نیاز دارند. آنها باید در بخش مراقبت های ویژه نگه داری شوند و مرتب از آنها آزمایش گرفته شود. آنها در شرایط ضد عفونی شده نگه داری می شوند تا احتمال ابتلا به عفونت در آنها به حداقل برسد.
بعد از هفته اول
بعد از هفته اول، نوزاد زودرس با این مشکلات روبرو می شود.
مشکل شیر خوردن
شیر دادن نوزاد زودرس می تواند چالش برانگیز باشد چون آنها خیلی سریع خسته می شوند و معمولا نیرویی برای خوردن شیرمادر یا شیر خشک ندارند و ممکن است باعث کم آبی و کاهش وزن آنها شود.
شما چه کاری می توانید انجام دهید
بعد از اینکه نوزاد به دنیا آمد باید سریع به او شیر دهید. نوزادان زودرس توجه بیشتری نیاز دارند و باید بیشتر شیر بخورند و بخوابند تا سریع تر سلامت خود را به دست آورند.
میزان رشد
نوزادان زودرس در مقایسه با نوزادان طبیعی در ماه های اول زمان زیادی طول می کشد تا رشد کنند. چون رشد نوزادان زودرس آرام است، ممکن است حتی بر رشد مغز آنها تاثیر بگذارد. به هرحال، اگر از آنها به خوبی مراقبت شود به سرعت رشد می کنند و زندگی عادی خواهند داشت.
شما چه کاری می توانید انجام دهید
شما باید روی تغذیه نوزاد تمرکز کنید تا سریع تر رشد کند. اگرچه مراقبت از یک نوزاد زودرس ممکن است در ابتدا طاقت فرسا به نظر برسد اما باید به خاطر داشته باشید که نوزاد هنوز در حال رشد است و در ماه های اول به مراقبت و حمایت نیاز دارد تا رشد کند و کودکی سالم و قوی شود.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼