۲۰۰۷۹۳
۷۹۲۲
۷۹۲۲

افتادن نوزاد از ارتفاع، شش نشانه آسیب دیدگیشان

نوزادان تازه متولد شده، قادر به مراقبت از خود نیستند، علاوه بر این به دلیل کنجکاوی های فراوانی که دارند، جنب و جوش های بسیاری دارند.

نوزادان تازه متولد شده، قادر به مراقبت از خود نیستند، علاوه بر این به دلیل کنجکاوی های فراوانی که دارند، جنب و جوش های بسیاری دارند، زیاد تکان می خورند و حرکت می کنند. یکی از نتایج این اعمال، افتادن از ارتفاع است. از این رو، قصد داریم در مقاله ای که در ادامه می آید، شما را با انواع حوادث افتادن از ارتفاع و نکاتی جهت جلوگیری از رخ دادن چنین حوادثی و همچنین نشانه های آسیب دیدگی پس از افتادن نوزاد از ارتفاع آشنا نماییم.
یک نوزاد تازه متولد شده شادی بی سابقه ای را در یک خانواده به ارمغان می آورد، اما او همچنین مسئولیت های زیادی را برای والدینش به همراه دارد. والدین جوان برای مراقبت از یک نوزاد تازه متولد شده، خساراتی را متحمل می شوند. والدین هر چقدر هم تلاش کنند، باز هم نمی توانند از حوادث جلوگیری کنند. اگر نوزادتان در حضور شما آسیب ببیند، احساس بسیار بدی به شما دست می دهد. کمی نوازش و لالایی ممکن است نوزاد آسیب دیده تان را آرام کند، اما آیا شما از عدم وجود صدمات داخلی مطمئن هستید؟ در ادامه به ارائه نکاتی درباره افتادن های اتفاقی و اثرات آن بر نوزادان می پردازیم.

اثرات افتادن اتفاقی یک نوزاد
هنگامی که سر نرم نوزاد شما به یک سطح سفت برخورد می کند، همانند زمانی که از جایی می افتد، مغز حساس و در حال رشد او ممکن است به جمجمه اصابت کند و در نتیجه منجر به پارگی عروق خونی و خونریزی شود. اگر هیچ خونریزی وجود نداشت، ممکن است خطر تورم وجود داشته باشد که فشار مغزی منتج به آسیب دیدگی ایجاد می کند.
ضربه مغزی یکی دیگر از آسیب های مغزی است که ممکن است به هنگام افتادن نوزاد، اتفاق بیفتد. این حادثه ممکن است منجر به تغییراتی در عملکرد مغز وهمچنین رشد نوزاد شود.

نشانه های آسیب دیدگی پس از افتادن
اگر نوزادتان نشانه های زیر را از خود بروز داد، در رساندن او به بیمارستان عجله کنید:
- تشنج (برای مثال: لرزش های غیر کنترل بدن)
- خواب آلودگی
- استفراغ
- بیهوشی
- کبودی های قابل مشاهده یا تورم در ناحیه سر
- خونریزی از بینی، گوش یا دهان
اما اگر نوزادتان خوب به نظر می رسید، هیچ یک از نشانه های بالا را در وی نیافتید، هنوز هم توصیه می شود که به پزشک متخصص اطفال مراجعه کنید، چرا که نوزاد شما بسیار حساس است و جمجمه اش نرم است. پزشک متخصص اطفال ممکن است، عکس برداری با اشعه ایکس را برای اطمینان از عدم وجود صدمات داخلی، همانند: شکستگی یا ضربه مغزی، تجویز کند.

حوادث شایع افتادن نوزاد
افتادن نوزاد بر روی پله ها
مادر تازه کاری که فاقد خواب و انرژی است یا پدر تازه کاری که هنوز برای درک شرایط جدید زندگی تلاش می کند، نیاز دارند که با کمک یکدیگر نوزادشان بر روی پله های حمل کنند. حمل یک نوزاد به هنگام بالا رفتن یا پایین آمدن از پله ها به دلایل ترس از سکندری خوردن و بر هم خوردن تعادل، لغزیدن، جا انداختن یا رد کردن یک پله و صدمه دیدن نوزاد یا خود شما خطرناک به نظر می رسد.
افتادن نوزاد از تخت
اکثر مادران اجازه می دهند نوزادشان بعد از شیر خوردن و به منظور آروغ زدن بر روی شکمشان استراحت کند و به خواب رود. اما یک چرخش از جانب شما یا نوزادتان می تواند نوزاد را با ضربه به زمین بیاندازد. به هنگام خواباندن نوزادتان بر روی تخت، سعی کنید او را در وسط تخت بخوابانید و با موانعی همچون بالش وی را محصور کنید.
افتادن از سطوح بالا
نوزادان هنوز نمی توانند بنشینند و همیشه بی قراری می کنند و وول می خورند. بنابراین هرگز نوزادتان را بدون مراقبت بر روی میز، صندلی های بلند و یا هر سطح بلند دیگری رها نکنید، چرا که خطر افتادن تصادفی وی در چنین موقعیت هایی افزایش می یابد.

نکاتی برای جلوگیری از حوادث افتادن نوزادان
شما نمی توانید جاذبه را مقصر افتادن نوزادتان بدانید و آن را سرزنش کنید، لذا نکات زیر را برای جلوگیری از به خطر افتادن امنیت نوزادتان در حوادث افتادن رعایت کنید:
- سعی کنید فرش های نرمی را بر روی زمین پهن کنید، به طوری که از ضربه جلوگیری کند.
- فرش ها نرم تری را برای محل بازی نوزادتان تهیه کنید.
- موانعی همانند حفاظ را در مقابل پله ها قرار دهید، در صورتی که اتاق نوزادتان در طبقه بالا است.
- هر جا که ممکن است (برای مثال صندلی ماشین، صندلی غذا و ...) نوزادتان را با بندهای مخصوص یا کمربند ببندید، چرا که این موجودات کوچک، هیچ فرصتی را برای تکان خوردن از دست نمی دهند.

آیا حادثه افتادن نوزاد منجر به آسیب مغزی می شود؟
بسیاری از ما شنیده ایم که حوادث اتفاق می افتند و نوزادان سخت تر از آن چیزی هستند که ما فکر می کنیم. ما به عنوان والدین لازم است بدانیم که سر نوزادمان چه هنگام از ضربه یا تکان شدید رنج می برد و مغز ممکن است آسیب ببیند. صدمات ناشی از ضربه مغزی ممکن است باعث آسیب دائمی مغز شود و یا مانع عملکرد شناختی مغز شود. کودکانی که چنین اتفاقاتی برایشان رخ می دهد، ممکن است رشد آهسته تری داشته باشند، تشنج کنند و یا مشکلاتی در یادگیری از خود نشان دهند. این صدمات ممکن است تا چند روز و یا تا چند هفته پس از حادثه تشخیص داده نشوند، لذا توصیه می شود بلافاصله به پزشک متخصص اطفال و متخصص مغز و اعصاب مراجعه نمایید، آن ها ممکن است تصویر برداری سی تی اسکن و یا سایر آزمایشات تصویر برداری را برای تایید آسیب دیدگی تجویز کنند.
دشوار است که در چنین وضعیتی آرامش خود را حفظ کنید و احساس گناه نکنید. اگر آسیب جدی نباشد، نوزاد شما برای چند لحظه گریه می کند و در نهایت طوری رفتار می کند که انگار اتفاقی نیفتاده است. با این حال اگر شما به گریه کردن و های و هوی کردن، ادامه دهید، این حس را از شما می گیرد، چرا که رابطه بین مادر و فرزند قوی است. بنابراین کلید حل این مشکل، آرام ماندن، گوش به زنگ بودن و مراجعه به متخصص اطفال است.

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.