۲۰۶۸۱۴
۲۶۸۰
۲۶۸۰

شکل ناف نوزاد، حقایقی درباره آن

ناف‌ های کودکان با یکدیگر فرق دارد. شکل ناف کودک شما با نحوهٔ بریده‌ شدن بند ناف و با هیچ کار دیگری که شما یا پزشک انجام داده‌ اید ارتباطی ندارد.

ناف‌ های کودکان با یکدیگر فرق دارد. شکل ناف کودک شما با نحوهٔ بریده‌ شدن بند ناف و با هیچ کار دیگری که شما یا پزشک انجام داده‌ اید ارتباطی ندارد. شکل ناف تنها و فقط نتیجهٔ نحوهٔ تماس بند ناف کودک با شکم اوست و هیچ کاری نیست که شما بتوانید یا لازم باشد برای تغییر آن انجام دهید.

می‌توان ناف بیرون‌زدهٔ یک نوزاد را به حالت تورفته تغییر داد؟
برخی افراد ادعا می‌ کنند که می‌توان یک ناف بیرون‌ زده را برای مثال با بستن یک سکه به آن، به یک ناف تو رفته تبدیل کرد اما این گفته علمی نیست و حقیقت هم ندارد. همچنین سکه اگر جدا شود که احتمالاً می‌ شود، می‌ تواند برای کودکان خطرساز باشد و حتی خطر خفگی ایجاد کند. اما یک حالت وجود دارد که ناف بیرون‌ زدهٔ کودک ممکن است خود به‌ خود پایین برود، یعنی اگر برجستگی ناف کودک ناشی از فتق ناف باشد اما جزء مورد فتق، نافی که اکنون می‌بینید همان شکل نهایی ناف کودکتان است.

آیا ناف کودک من بیرون‌زده باقی می‌ماند؟
همان‌ طور که گفته شد برخی نوزادان نافشان بیرون‌ زده‌ تر از دیگر نوزادان خواهد بود، پس بهتر است در این مورد حساسیت نشان ندهید. اما بیرون‌ زدگی ناف درصدی از نوزادان هم به دلیل فتق ناف است. پس از تولد، بند ناف بهبود پیدا می‌ کند و می‌ افتد و سوراخی که به شکم دارد معمولاً بلافاصله بسته می‌ شود ولی گاهی ناحیهٔ بند ناف بلافاصله پس از تولد بسته نمی‌ شود و این برآمدگی ایجاد می‌ شود. این برآمدگی به ویژه زمانی که فشار روی شکم افزایش می‌ یابد، مثلاً در زمان مدفوع کردن نوزاد یا وقت‌ های گریه کردن بیشتر مشخص است.
این فتق، اگر چه ممکن است برجسته باشد اما معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌ کند البته تا زمانی که نوزاد راحت است و آن ناحیه حساس به لمس نیست یا ورم خیلی زیادی ندارد. تا زمانی که برآمدگی نرم و قابل فشار دادن است و برای کودک ناراحتی ایجاد نمی‌ کند، مشکلی نیست. این فتق‌ها معمولا در فاصلهٔ ۱۲ تا ۱۸ ماهگی از بین می‌ روند و نیاز به انجام جراحی برای بستن حفره به ندرت پیش می‌ آید، اما اگر ناحیهٔ بند ناف تا سه یا چهار سالگی کودک خود به‌ خود بسته نشود ممکن است نیاز به جراحی داشته باشد.

زمان مراجعه پزشک برای مشکل برآمدگی ناف کودک
با این حال، اگر هر کدام از موارد زیر را در کودکتان مشاهده کردید، به پزشک کودک مراجعه کنید:
- هر گونه ورم
- حساسیت به لمس در محل ناف
- تغییر رنگ در ناحیهٔ ناف
همچنین در موارد بسیار نادر، یک تکه از رودهٔ کودک ممکن است در سوراخ محل اتصال بند ناف گیر بیفتد که می‌ تواند جریان خون به ناحیه را قطع کند و نیازمند جراحی فوری باشد. استفراغ و یبوست نیز می‌ توانند علائمی از وجود این مشکل باشند، پس مراجعه به پزشک را در صورت وجود مشکل فراموش نکنید.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.