۲۱۱۴۷۸
۲۴۹۴
۲۴۹۴

علائم هپاتیت ب در نوزادان، پیشگیری و درمان

هپاتیت یک بیماری است که انواع مختلف دارد و می‌تواند در کودکان هم اتفاق بیفتد.

هپاتیت یک بیماری است که انواع مختلف دارد و می‌تواند در کودکان هم اتفاق بیفتد. برخی انواع شایع‌ تر هپاتیت شامل هپاتیت A، هپاتیت B و هپاتیت C هستند که در این مطلب می‌توانید با هپاتیت B، علائم و درمان آن آشنا شوید.

بیماری هپاتیت
هپاتیت نوعی التهاب کبد است که می‌تواند کودکان و بزرگسالان را مبتلا کند. ویروس‌های هپاتیت A، هپاتیت B و هپاتیت C شایع‌ترین انواع این بیماری هستند، اما ویروس‌های هپاتیت D و E نیز وجود دارند. در موارد نادرتر، هپاتیت توسط باکتری‌ها، انگل‌ها، یک اختلال ارثی یا برخی داروها ایجاد می‌شود.
شما می‌توانید مبتلا به هپاتیت باشید بدون اینکه هیچ علائمی داشته باشید و هرچه سنتان بیشتر باشد، احتمال بیشتری دارد که علائم را داشته باشید که در نتیجه کودکان و بچه‌ها کمترین احتمال داشتن علائم بیماری هپاتیت را دارند. اگر شما علائم هپاتیت داشته‌اید و به طور کامل بهبود پیدا کرده‌اید و دیگر قابلیت انتقال بیماری به دیگران را ندارید، هپاتیت حاد داشته‌اید. از سوی دیگر، فرد مبتلا به هپاتیت مزمن همچنان ناقل بیماری باقی می‌ماند و ممکن است بسته به نوع هپاتیت و سلامت فرد، انواعی از عارضه‌ها از جمله آسیب کبدی، نارسایی کبد و سرطان کبد داشته باشد. هیچ دارویی برای هپاتیت حاد وجود ندارد. اگر کودکتان هپاتیت مزمن دارد، بسته به سن کودک و نوع هپاتیت مزمن، پزشک ممکن است داروهایی را برای آن پیشنهاد کند.

ابتلا به هپاتیت B
ویروس هپاتیت B از طریق تماس با خون و دیگر مایعات بدن منتقل می‌شود. بزرگسالان معمولاً بیماری را از طریق رابطهٔ جنسی محافظت‌نشده و تزریق درون وریدی مواد مخدر می‌گیرند، اما نوزادان می‌توانند هپاتیت B را در طول زایمان از طریق قرارگیری در معرض ویروس موجود در خون مادر و مایعات واژینال بگیرند. اما غیرمعمول است که ویروس هپاتیت B در طول بارداری از جفت عبور کند و به جنین منتقل شود.

۹۰ درصد از کودکان زیر یک سال و ۳۰ درصد از کودکان یک تا پنج ساله‌ای که به هپاتیت B آلوده شده‌اند، عفونت مزمن می‌گیرند. در مقابل، تنها ۶ درصد از بزرگسالان آلوده به هپاتیت B، شکل مزمن این بیماری را می‌گیرند.

علائم هپاتیت B
بیشتر کودکان آلوده هیچ نشانه‌ای از بیماری را نشان نمی‌دهند، اما علائم هپاتیت B شامل تب، خستگی، استفراغ، از دست دادن اشتها و زردی یعنی زرد شدن پوست و چشم‌هاست. اگر مادری هنگام زایمان هپاتیت B داشته‌ باشد، کودکش باید هم واکسن هپاتیت B و هم آمپول ایمونوگلوبولین را که شامل آنتی‌بادی‌هایی علیه ویروس است دریافت کند. اگر این وضعیت در مورد شما وجود دارد، کودکتان باید در فاصله‌ٔ ۹ تا ۱۵ ماهگی آزمایش شود تا اطمینان حاصل شود که واکسیناسیون مؤثر بوده است.

پیشگیری از هپاتیت B
کارشناسان توصیه می‌کنند که همهٔ کودکان به طور روتین در مقابل هپاتیت B و طبق برنامهٔ کشوری واکسیناسیون کودکان واکسینه شوند. واکسن هپاتیت B تا حدود ۱۵ سال از کودک شما محافظت می‌کند. مادران باردار معمولاً در طول بارداری آزمایش هپاتیت B را به توصیهٔ پزشکشان انجام می‌دهند. کودکان متولدشده از مادرانی که مبتلا به هپاتیت B نبوده‌اند می‌توانند اولین دز واکسن را در فاصلهٔ بین تولد و دو ماهگی، دز دوم را بین یک تا چهار ماهگی و دز سوم را بین شش تا ۱۸ ماهگی دریافت کنند.
اما اگر هر گونه احتمالی وجود دارد که مادر نوزاد آلوده به ویروس هپاتیت B باشد، کودک اولین دز واکسن هپاتیت B را به همراه آمپول ایمونوگلوبولین که حاوی آنتی‌بادی‌های ضدویروس است، ظرف ۱۲ ساعت پس از تولد دریافت خواهد کرد و دومین دز واکسن را در فاصله‌ٔ یک تا دو ماهگی و سومین دز را در شش ماهگی دریافت خواهد کرد.

منبع: مادر شو

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.