۲۱۲۴۷۵
۲۷۶۹۵
۲۷۶۹۵

تنفس صدادار نوزادان، آیا طبیعی است؟

نوزادان موجودات کوچک، لطیف و ظریفی هستند. پس جای تعجب نیست که شما بارها و بارها به فکر ایمنی و سلامتی آنها باشید.

نوزادان موجودات کوچک، لطیف و ظریفی هستند. پس جای تعجب نیست که شما بارها و بارها به فکر ایمنی و سلامتی آنها باشید. حتی اگر کوچک ترین اتفاقی در مورد آن ها پیش بیاید، والدین سریع می خواهند نوزاد را نزد پزشک ببرند.

تعداد تنفس طبیعی نوزاد
یکی از این موارد صداهای عجیب است که نوزادشان هنگام تنفس ایجاد می کند. نوزادان هنگام تنفس سر و صداهای مختلف و عجیبی ایجاد می کنند و والدین خود را نسبت به ایمنی و سلامت خود نگران می کنند. بنابراین، اگر شما چنین والدینی هستید که در مورد نفس کشیدن عجیب نوزادتان نگران هستید، این مقاله را تا آخر بخوانید:

نحوه تنفس نوزادان با بزرگسالان فرق می کند
قبل از شروع به تجزیه و تحلیل دلایل صداهای عجیب و غریب تنفس نوزادان، ابتدا باید بدانیم که چگونه تنفس یک نوزاد از الگوی تنفس بزرگسالان متفاوت است:

نوزاد چگونه نفس می کشد
مسیرهای تنفسی نوزادان بسیار کوچک است و ممکن است به راحتی مسدود شوند
دستگاه تنفسی آنها در بدو تولد هنوز به صورت کامل توسعه نیافته است، به این معنی که عملکرد تنفس آنها از طریق ریه ها هنوز هم نیاز به تمرین دارد ( زیرا در رحم مادر از طریق دیگری تنفس می کردند
ممکن است پس از تولد هنوز مقداری از مکونیوم ( ماده ی سبز رنگ که نخستین مدفوع نوزاد را تشکیل می دهد ) و آمنیوتیک در ریه های او وجود داشته باشد.
آنها بیشتر از طریق سوراخ بینی نفس می کشند تا دهان، که این کار به آن ها کمک می کند موقع شیر خوردن بتوانند نفس بکشند.

علت نفس نفس زدن کودک در خواب
نوزاد در یک دقیقه ۳۰ تا ۶۰ بار نفس می کشد که سریع تر و بیشتر از تنفس بزرگسالان است. موقع خواب تعداد تنفس آنها به ۳۰ الی ۴۰ بار در دقیقه می رسد و کم تر می شود.
کودکان الگوی تنفسی متفاوتی دارند. آنها معمولاً سریع نفس می کشند و بعد از مدت کوتاهی بین ۱۰ ثانیه آرامتر نفس می کشند تا دوباره نفس کشیدن سریع را شروع کنند. به این نوع الگوی تنفس کودکان، تنفس تناوبی گفته می شود و برای نوزادان طبیعی است. بر خلاف بزرگسالانی که از ریه ها برای تنفس استفاده می کنند ، نوزادان از دیافراگم برای دم و باز دم استفاده می کنند.

علت تند تند نفس کشیدن نوزاد تازه متولد شده
بیشتر والدین غالباً در مورد تنفس کودک خود نگران اند زیرا با الگوهای و شرایط مختلف تنفس نوزادان آشنا نیستند. در اینجا چند مورد مشترک و دلایل آنها را به شما مثال می زنیم:
خر و پف کردن: اگر صدای خر و پف کودک خود را می شنوید به این دلیل است که مخاط بینی اش راه تنفس او را کمی مسدود کرده است. اما در بعضی مواقع، خر و پف می تواند به دلیل لوزه یا آپنه خواب ایجاد باشد.
صدای سوت: اگر صدای خنده داری مانند صدای سوت از نفس کودکتان می شنوید، سوراخ بینی او را چک کنید که چیزی راه نفسش را مسدود نکرده باشد. به احتمال زیاد بخاطر تجمع مخاط بینی اش است که به راحتی با مکش می توانید آن را بردارید یا از پزشک متخصص اطفال خود بخواهید آن را تمیز کند.
خس خس کردن: در هنگام خس خس کردن، معمولاً نوزادان نفس های کوتاهی همراه با صدای سوت ایجاد می کنند. با این حال، خس خس کردن بیشتر هنگام بازدم رخ می دهد. این نوع تنفس معمولا بخاطر باریک شدن یا مسدود شدن راه های هوایی تحتانی در ریه است. تشخیص اینکه کودک خس خس می کند یا نه سخت است، زیرا مخاط جمع شده در بینی هم باعث ایجاد صدایی مثل سوت می شود. اگر این سر و صدا ادامه پیدا کرد و بلند تر شد، حتما بینی و وضعیت کودکتان را چک کنید.

علت نفس های صدا دار نوزاد
خر خر کردن: اگر کودک شما موقع خوابیدن خر خر می کند، نیاز نیست نگران شوید. خر خر کردن کودک، مخصوصا وقتی که شکمشان کار می کند ، کاملا طبیعی است و حتی در هنگام خواب هم ممکن است اتفاق بیفتد. برخلاف بزرگسالان، نوزادان نمی دانند که چگونه ماهیچه های لگنی خود را شل کنند و از عضلات شکمی خود برای خروج باد معده یا مدفوع استفاده می کنند. و در نهایت از دیافراگم و حنجره ی خود استفاده می کنند که باعث ایجاد صدایی مثل زوزه کشیدن می شود. اگر دیدید کودک شما تب دارد، با هر تنفس خر خر می کند یا در حین تنفس احساس ناراحتی می کند، سریعاً به پزشک مراجعه کنید.
اینها برخی از رایج ترین صداهایی است که نوزادان هنگام تنفس ایجاد می کنند. در حالی که بیشتر آنها جای نگرانی ندارند، اما اطمینان حاصل کنید که همیشه مراقب او باشید. چک کنید که بینی اش مسدود نشده باشد، پوشکش نیاز به تعویض نداشته باشد یا سرما نخورده باشد. با این حال اگر دیدید که کودکتان تنفس راحتی ندارد و مدام خس خس می کند و صورت و لب هایش آبی و کبود شده است (بخاطر کم بودن اکسیژن) حتما او را نزد پزشک ببرید.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.