چرا نوزاد بی خواب میشود؟
کم خوابی کودکان یکی از مهم ترین دغدغه های مادران و پدران است.
کم خوابی کودکان یکی از مهم ترین دغدغه های مادران و پدران است. وقتی پس از یک روز پر مشغله به منزل بر می گردی و پس گذراندن ساعت هایی با خانواده و بازی کردن با فرزندت می خواهی به رختخواب بروی ولی فرزندت قصد خوابیدن ندارد، در مقابل خوابیدن مقاومت یا بی تابی می کند یا پس از چند ساعت خوابیدن، با صدای گریه یا صدا زدن های او از خواب بیدار می شوی و در کمال تعجب می بینی که او بیدار و هوشیار است و قصد خوابیدن ندارد یا از موضوعی ناراحت بوده و نمی تواند بخوابد. تو در این جور مواقع چه واکنشی نشان می دهی؟! بی خواب شدن فرزند تو دلایل بی شماری می تواند داشته باشد به همین منظور در این مقاله می خواهم با هم چهار نمونه از شایع ترین آنها را بررسی می کنیم پس با ما تا پایان این مقاله همراه باش به احتمال زیاد علت بی خوابی کودکان تو نیز در ادامه بیان شده است.
۱. کودک دارای ناراحتی فیزیکی است
اگر فرزند تو همیشه خوب می خوابد و ناگهان دچار بد خوابی شده است اول از همه دنبال دلایل پزشکی باشی. رفلکس یا برگشت اسید معده، گلو درد یا عفونت گوش، خوابیدن را برای کودک سخت می کند. حتماً برای رفع این مشکلات، با پزشک اطفال مشورت کن و در نظر داشته باش که گاهی دندان در آوردن نیز خواب کودک را مختل می کند.
۲. کودک احساس گرما یا سرما می کند
به خاطر داشته باش بچه ها معمولاً به یک روانداز بیشتر از آنچه بزرگسالان روی خود می اندازند، احتیاج دارند. اگر متوجه شدی کودکت از عرق خیس شده، رواندازش را کم کن.
۳. کودک نمی تواند در خواب از حالتی به حالت دیگر تغییر وضعیت دهد
معمولاً همه بچه ها هر ۴۵ تا ۶۰ دقیقه وضعیت خود را با بیدار شدن خفیفی تغییر می دهند. اگر کودک تو از آن دسته بچه هایی باشد که برای خوابیدن، باید نوازشش کنی، برایش قصه بگویی یا تکانش دهی، هنگام بیدار شدن بدون کمک تو، نمی تواند دوباره بخوابند و این یکی از دلیل های شایع خواب کوتاه و بیدار شدن های مکرر فرزند تو در طول شب به شمار می رود. با گذاشتن بچه ها در تخت هنگام بیداری، می توانی احساس امنیت، آرامش و وابستگی کودک نسبت به تخت را تقویت کرده و کمک کنی تا به تنهایی بخوابد. پیشنهاد می شود به هیچ عنوان کودکان را در کنار خود نخوابانی.
۴. کودک گرسنه است
اگر فرزند شما ۵ ماه یا بیشتر دارد و غذای کمکی مصرف نمی کند به احتمال زیاد به دفعات در شب به علت گرسنگی بیدار خواهد شد. به محض آنکه طبق دستور پزشک استفاده از غذا های کمکی را آغاز کنی، خواهید دید که وضعیت خواب فرزندت به طور چشمگیری بهبود می یابد.
در آخر جالب است بدانی متخصصان اطفال نظر متفاوتی در مورد بی خوابی کودکان دارند؛ از نظر ان ها بی خوابی نوزادان در واقع احساسی است که پدر و مادر ها دارند در حالی که بچه ها از سن نوزادی به بعد، حداقل ۸ ساعت و گاهی ۱۸ تا ۲۰ ساعت در طول شبانه روز می خوابند اما خواب آن ها بریده بریده است و این طور نیست که مانند یک بزرگ سال طولانی مدت بخوابند. معمولاً هر کودک در طول شبانه روز در یک بازه زمانی حدود ۳ تا ۴ ساعت به طور عمیق می خوابد و کودکانی که تازه به دنیا آمده اند، به طور معمول در طول روز می خوابند و متأسفانه شب ها بیدار هستند به همین دلیل بیشتر پدر و مادر ها بدون توجه به این موضوع، نگران هستند که چرا نوزادشان نمی خوابد در حالی که فرزند آن ها خواب خوب و کافی دارد.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼