۲۱۲۸۵۹
۱۳۲۰
۱۳۲۰

رفلکس های نوزادی چیست؟

وقتی که کودک شما تازه به دنیا می آید، همراه با آن غرایز خاصی هم برای سازگاری با محیط خارج از رحم مادر، در او به وجود می آید.

وقتی که کودک شما تازه به دنیا می آید، همراه با آن غرایز خاصی هم برای سازگاری با محیط خارج از رحم مادر، در او به وجود می آید. یکی از رایج ترین این رفتار های غریزی رفلکس است. رفلکس ها همان حرکات طبیعی و دوست داشتنی نوزادی هستند.
در حالی که برخی از این حرکات ممکن است خود به خود باشد، و برخی دیگر ممکن است در واکنشی نسبت به یک حرکت یا عمل خاصی باشد. معمولا، متخصصان سلامت رفلکس های نوزاد را بررسی می کنند تا بفهمند سیستم عصبی و مغز کودک به خوبی کار می کنند یا نه.
رفلکس های نوزادی ممکن است قوی یا کم باشد، بستگی دارد که کودک چه زمانی و چگونه به دنیا آمده است. عواملی مانند زایمان زودرس یا نقایص مادرزادی می توانند بر روی رفلکس نوزاد تاثیر بگذارند.

رفلکس مکیدن نوزاد چه زمانی خودش را نشان می دهد؟
این رفلکس معمولا از زمانی شروع می شود که جنین هنوز در رحم مادرش است.و معمولا در هفته ی بیست و یکم بارداری شروع می شود.
در این مدت، جنین به تدریج شروع به مکیدن انگشت شست خود می کند. حتی ممکن است کودکانی که به موقع هم دنیا آمده باشند، بعد از دنیا آمدن دچار این رفلکس شوند و در حالی که کودکان زودرس اینگونه نباشند.

دلیل بیرون ماندن زبان کودک
نوزادان نارسی که معمولا کم تر از ۳۶ هفته در رحم مادر بوده اند، معمولا پس از زایمان دچار برخی عوارض و مشکلات می شوند. یکی از این عوارض مشکلات تغذیه ی نوزاد است، به طوری که نوزاد نمی تواند شیر را بمکد. نوزادان در رحم معمولا تا زمانی که رفلکس های تغذیه ای و مکنده آنها توسعه نیافته است، از طریق یک لوله به معده تغذیه می کنند.

مهمترین رفلکس های نوزادی
درست از بدو تولد، میزان رشد نوزادان بسیار کم است زیرا تنها رفلکس آن ها بلعیدن و مکیدن است. با این حال بعضی رفلکس ها برای نوزادان حیاتی هستند. در اینجامهمترین موارد این رفلکس ها ذکر شده است:
رفلکس دهان گردی
این رفلکس بخاطر یک محرک خارجی اتفاق می افتد. هنگامی که شی یا چیزی لب بالا یا لب پایین نوزاد، گونه ها، گوشه های دهان و یا چانه ی او را لمس کند، نوزاد بلافاصله سرش را به سمت آن محرک می چرخاند و دهانش را باز می کند.
آیا بیرون اوردن زبان نوزاد طبیعی است
حتی ممکن است سعی کنند با دهانشان آن شی را بگیرند. این رفلکس، رفلکس دهان گردی است و به نوزاد کمک می کند تا منبع غذایی خودش را پیدا کند. این رفلکس معمولا از بدو تولد شروع می شود و تا ۴ ماه ادامه دارد.
رفلکس مکیدن - بلعیدن
هنگامی که دهان نوزاد را لمس کنید، او بلافاصله دهان خودش را باز می کند، و سعی می کند آن را به دهان بگیرد و بمکد. وقتی مایع وارد دهان نوزاد می شود، زبان به طور خودکار آن را برای بلعیدن به عقب می برد.
این رفلکس به تغذیه کودک با بطری شیر یا سینه کمک می کند. اما هنوز برای غذا دادن با فنجان یا قاشق زود است.این رفلکس از بدو تولد ایجاد می شود و تا ۴ ماه ادامه دارد.
رفلکس دهان بند
هنگامی که چیزی مانند یک تکه غذا یا یک قاشق را به داخل دهان نوزاد می گذارید، نوزاد بلافاصله آن را به سمت جلوی دهان خودش می کشاند. این رفلکس، رفلکس دهان بند است. این رفلکس نوزاد را از بلعیدن هرگونه ماده یا مواد غذایی نامناسب که می تواند باعث خفه شدن او شود، محافظت می کند.

علت زبان درآوردن نوزاد یک ماهه
این رفلکس علت اصلی این موضوع است که نوزادان تا ۶ ماه اول نمی توانند مواد غذایی جامد بخورند. این رفلکس معمولاً بعد از ۴ ماه شروع به کمتر می شود. با این وجود، در بعضی از نوزادان و در موارد نادر حتی در بزرگسالان نیز ممکن است همچنان دچار این رفلکس باشند.

رفلکس بیرون آوردن زبان
معمولا هر وقت دهان کودک را لمس کنید نوزاد به صورت غریزی زبانش را بیرون می آورد. این رفلکس دوباره به تغذیه کودک از بطری شیر یا شیر مادر کمک می کند اما برای تغذیه او با قاشق یا فنجان مناسب نیست. این رفلکس نیز از بدو تولد دیده می شود و معمولاً تا ۴ ماه ادامه دارد. در بعضی مواقع، حتی ممکن است تا ۶ ماه ادامه یابد.
همانطور که نوزادان رشد می کنند و بالغ می شوند، رفلکس های طبیعی هم همینطور هستند. این رفلکس ها پیشرفت می کنند و به نوزادان کمک می کنند تا از رژیم مایعی خود کم کم به سمت رژیم غذایی جامد بروند.
وقتی که رفلکس گرفتن و نگه داشتن اجسام را یاد بگیرند سپس مهارتهای دیگر مانند غذا خوردن با قاشق یا خوردن غذا های جامد تر را هم یاد می گیرند. برای تشخیص نیاز های کودکان در این دوره ی رشد، مراقبین کودک باید خیلی با دقت پیش بروند.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.