موی پیشانی نوزاد، روش های از بین بردن آن
موی پیشانی نوزاد در بسیاری از نوزادان تازه متولد شده دیده می شود. موهای زائد در دوران جنینی رشد میکنند و کارکردهای بسیار زیادی برای جنین دارند.
موی پیشانی نوزاد در بسیاری از نوزادان تازه متولد شده دیده می شود. موهای زائد در دوران جنینی رشد میکنند و کارکردهای بسیار زیادی برای جنین دارند. این پوشش مویی در هفتههای آخر بارداری از بین میرود اما ممکن است که در برخی از نوزادان (مخصوصا نوزادان نارس) پوشش مو از بین نرفته باشد.باید بدانید این موها به تدریج از بین میروند و و نیاز به انجام هیچ کار خاصی ندارند. اما برخی از والدین برای موهای زائد نوزاد خود نگران هستند و اقدام به کارهای خطرناکی همچون ساییدن مو و وکس کردن میکنند. در حالی که این کارها با عواقب جبران ناپذیری همراه میباشد. در ادامه مقاله به بررسی کامل موی پیشانی نوزاد میپردازیم.
موی پیشانی نوزاد طبیعی است؟
جنین در رحم مادر، دارای یک پوشش مویی است که سر تا سر بدن او را فرا میگیرد. اولین موهایی که از فولیکول مو رشد میکنند همین پوشش مویی جنینی است. با توجه به تفاوتهای فردی، ممکن است که مو بدن جنین تیره یا بی رنگ و بور باشد. فایده این موها این است که به گرم نگه داشتن نوزاد کمک و دمای بدن او را تنظیم میکند. بیشتر مو بدن نوزاد در پایان بارداری از بین میرود اما در برخی مواقع، ریختن موها تا بعد از تولد نیز ادامه پیدا میکند و هفته ها و ماهها بر روی بدن نوزاد باقی میماند. موی پیشانی و بدن در اکثر نوزادان مشاهده میشود اما در نوزادان نارس بسیار بیشتر است.
کاربرد پوشش موی پیشانی نوزاد و بدن او چیست؟
مو بدن جنین فواید و کارکردهای زیادی دارد که برخی از آنها ذکر شده است.
تنظیم دمای بدن جنین
پوشش مویی، بدن جنین را گرم نگه میدارد و به تنظیم دمای بدن او در داخل رحم کمک میکند. این پوشش مویی تا زمانی که جنین شروع به وزن گیری کند و چربی در زیر پوست جمع شود، بدن را گرم نگه میدارد.
محافظت از پوست
جنین در داخل رحم مادردرون یک کیسه قرار دارد که اطراف آن را مایعی به نام آمنیوتیک فرا گرفته است. در معرض این مایع قرار گرفتن، پوست و دمای بدن جنین را تحت تاثیر قرار میدهد. به همین دلیل یک مایع سفید و چرب بر روی پوست جنین قرار میگیرد تا مانع از تماس مایع آمنیوتیک با پوست شود و برای اینکه مایع سفید رنگ به پوست بچسبد، نیاز به پوشش مویی دارد. با نزدیک شدن زمان زایمان، پوشش مو و لایه سفید رنگ از بین میرود و پوست جنین با مایع آمنیوتیک تماس پیدا میکند.
تحریک رشد جنین
تحقیقات نشان داده است که پوشش موی پیشانی نوزاد و بدنش، به تحریک رشد جنین و کاهش استرس در داخل بدن کمک زیادی میکند.
رویش و ریزش موهای نوزاد
در ماه چهارم و پنجم بارداری، موی پیشانی نوزاد و بدن او شروع به رویش میکند و درهفته بیست و هشتم به بیشترین میزان خود میرسد و پس از آن ریزش موها شروع میشود.(در ماه هفتم تا هشتم بارداری ریختن پوشش مویی جنین شروع میشود.) بسیاری از نوزادان تا قبل از تولد، تمام موهای بدن خود را از دست میدهند اما در برخی از آنها نیز باقی میماند که معمولا پس از گذشت یک تا دو هفته کاملا از بین میرود. در برخی موارد نیز ریزش موها تا چند ماه طول میکشد. طولانی شدن مدت زمان ریختن موها هیچ مشکلی ندارد و کاملا طبیعی میباشد. نگران مو بدن نوزاد خود نباشید چرا که بالاخره از بین میرود، مخصوصا در نوزادانی که زود متولد شده اند این مساله شایعتر است.
زمان تولد و میزان موهای زائد
میان زمان تولد و میزان مو بدن ارتباط کلی وجود دارد که به شرح زیر میباشد.
_نوزادانی که در زمان موعد متولد شدهاند (هفته 37 تا 42) موهای زائد بسیار کمی دارند.
_نوزادانی که بعد از هفته ۴۲ متولد میشوند هیچ مو زائدی بر روی بدن خود ندارند.
_نوزادان زودرس که قبل از هفته 37 متولد میشوند موی زائد بیشتری دارند.
_نوزادانی که پوست روشنی دارند، موهای صورت و بدنشان نیز بور و بی رنگ میباشد.
_نوزادانی که پوست تیرهای دارند، مو بدن و صورت شان نیز تیره و زیاد است.
روش از بین بردن موی پیشانی نوزاد
برای از بین بردن موهای زائد نوزاد، نیاز به انجام هیچ کار خاصی نیست و بهتر است که تنها صبر کنید چرا که موهای بدن نوزاد بالاخره از بین میروند. این روند ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد. برخی از والدین فکر میکنند که با ساییدن موها، میتوان آنها را از بین برد. در حالی که با توجه به حساس بودن سر و پوست نوزاد، این کار به هیچ عنوان توصیه نمیشود. همچنین به هیچ وجه از وکس و تیغ برای برداشتن موهای نوزاد استفاده نکنید چرا که این کار عواقب جبران ناپذیری برای نوزاد به همراه دارد. موهای بدن نوزاد به خودی خود از بین میروند و نیاز به انجام هیچ کار اشتباهی نیست.
برای ارسال نظر کلیک کنید
▼