۲۱۵۶۷۲
۱۰۰۴
۱۰۰۴

علائم آنفولانزا نوزادان، راه‌های پیشگیری و درمان

ابتلا به آنفولانزا یک بیماری شایع در جامعه است که همه افراد در هر سنی از جمله نوزادان را تحت تأثیر قرار می دهد.

ابتلا به آنفولانزا یک بیماری شایع در جامعه است که همه افراد در هر سنی از جمله نوزادان را تحت تأثیر قرار می دهد. اگرچه برای بیشتر انواع آن مشکل خیلی حاد و استرس زا نیست، اما نباید از آن چشم پوشی کرد. نحوه مراقبت از یک کودک بیمار بسته به سن و میزان بیماری او متفاوت خواهد بود.
از آنجا که ابتلا به آنفولانزا به طور ناگهانی اتفاق می افتد و می تواند برای چند روز طول بکشد، تشخیص علائم آن غالباً ساده است و لذا می توانید با آن به سادگی مقابله کنید. در این پست سعی شده همه مواردی را که باید در مورد آنفلوانزا در نوزادان بدانید برایتان ذکر شود.

آنفولانزا چیست؟
آنفلوانزا یک عفونت ویروسی است که بینی، گلو و ریه ها را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند نوزادان را کاملاً بی حال و بیمار کند. انواع مختلفی از ویروس های آنفلوانزا وجود دارد. هر ساله تعدادی از این انواع شیوع بیشتری می یابند و بر تعدادشان افزوده نیز می شود. نوزادان در برابر آنفولانزا آسیب پذیر هستند و بنابراین مهم است تا زمانی که او به طور کامل بهبود یابد وضعیت کودک خود را از نزدیک رصد و کنترل کنید.

آنفولانزا در نوزادان چقدر شایع است؟
برای نوزادان و خردسالان ابتلا به آنفولانزا بسیار شایع است. اما فقط گاهی می تواند ترسناک باشد زیرا در برخی موارد آنها را در معرض خطر ایجاد عوارضی مانند ذات الریه، عفونت باکتریایی و سپسیس (گندخونی) قرار می دهد. کودکان زیر ۵ سال و به خصوص کمتر از دو سال بیشتر مستعد ابتلا به چنین عوارضی هستند و شاید حتی مجبور به بستری شدن شوند.

علل آنفلوانزا در نوزادان
ویروس های آنفلوانزا منجر به ابتلای افراد به آن می شوند. سه نوع اصلی از این ویروس وجود دارد که دو نوع آنها دارای شیوع سالانه و نوع دیگر خفیف بوده و تصادفی حادث می شود. این ویروس ها از طریق سرفه و عطسه توسط افراد آلوده پخش می شوند. ممکن است کودک شما از این ذرات آلوده از طریق بینی یا دهان تنفس کرده و در طی حداکثر چهار روز آنفولانزا بگیرد. مدارس، مراکز مهدکودک، شهربازی و اماکن شلوغ جاهایی هستند که آنفولانزا سریعاً در آنجا گسترش می یابد.

علائم آنفلوانزا در نوزادان
دو یا سه روز اول آنفولانزا بدترین مقطع آن است. کودک شما ممکن است یک یا چند علامت زیر را نشان دهد:
علائم سطحی و معمول
- احساس حرارت و تب
- لرز
- تب درجه بالا تا ۴۰ درجه
- کرخی و احساس خستگی شدید
- سردرد و یا درد عضلانی و بدن درد
- گرفتگی یا آبریزش بینی
- گلو درد
- سرفه خشکی که از بین نمی رود
- اسهال یا استفراغ
علائم جدی
اگر کودک شما زیر ۱۲ ماه بوده و هر یک از علائم زیر را نشان داده است، بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه کنید:
- تب ۴۰ درجه یا بالاتر برای کودک کمتر از سه ماهه
- تداوم بیش از ۲۴ ساعت تب
- سرفه ای که حتی بعد از یک هفته نیز بهبود نمی یابد
- تب مکرری که از ۴۰ درجه هم بالاتر می رود
- مشکلات تنفسی
- رنگ پوست تیره

آیا آزمایشی برای تشخیص آنفولانزا وجود دارد؟
ارزیابی علائم و معاینه بالینی پزشک بهترین روش برای تشخیص آنفولانزا است. تعدادی آزمایش آنفولانزا نیز وجود دارند که معمولاً فقط برای انواع خاص آنفولانزا استفاده می شوند.

درمان
روش درمان فرزند شما توسط پزشک پیشنهاد و تجویز خواهد شد و می تواند شامل داروی آنفولانزا برای نوزادان و همچنین استراحت و هیدراتاسیون (آبرسانی کافی به بدن) باشد. این داروها ممکن است تا ۷۲ ساعت طول بکشد تا اثر کنند. نوزادانی که دو سال دارند و یا کمتر سن دارند ممکن است لازم باشد در بیمارستان بستری شوند.

واکسن آنفولانزا برای نوزادان
نوزادان بالای شش ماه می توانند هر ساله با نظر پزشک در ابتدای فصل شیوع آنفولانزا واکسینه شوند. ضمن تجویز واکسن آنفولانزا برای نوزادان مهم است که والدین و کلیه مراقبان کودک نیز واکسینه شوند.

بهبودی چقدر طول می کشد؟
علائم آنفولانزا می توانند به مدت یک هفته ادامه داشته باشند، اما در برخی موارد بهبودی کامل تا دو هفته و کمی بیشتر نیز طول می کشد.

پیشگیری
واکسینه شدن کودک و داشتن بهداشت خوب روش هایی است که می توانید با آنها از ابتلا به آنفولانزا مصون بمانید. دست کودک خود را به طور مرتب با آب و صابون بشویید. سعی کنید کودک خود را از افرادی که مریض هستند دور نگه دارید و به طور مرتب اسباب بازی ها و سطوح خانه را تمیز و ضد عفونی کنید.

در طول بیماری چگونه می توانید کودک خود را آرام کنید؟
اطمینان از اینکه کودک شما در هنگام بیماری راحت و آرام است، اولویت شماست، بنابراین:
استراحت کافی ضروری است ، بنابراین بگذارید کودک شما هر وقت می خواهد بخوابد. از هیجان بیش از حد اجتناب کرده و به فعالیت های آرام بپردازید.
برای جلوگیری از کم آبی بدن مایعات زیاد به کودک خود بدهید. سوپ، غذاهای آبکی، آب میوه ها و کمپوت برخی از مواردی هستند که به شما پیشنهاد می شوند.
شما می توانید با مشورت پزشک از داروهای تسکین دهنده درد مانند استامینوفن یا ایبوپروفن نیز برای برای کودک خود استفاده کنید تا تب او کاهش یابد.

نتیجه گیری
با کسب اطلاعات در مورد آنفولانزا و تاثیر آن در نوزادان می توانید به سهولت سلامتی را به کودک خود برگردانید. آشنایی با علائم آنفولانزا، ارائه درمان مناسب به کودک و انجام اقدامات پیشگیرانه برای حفظ آنفولانزا می تواند موجبات اطمینان و آرامش خاطر شما را فراهم کند.
البته این نکته مهم را نیز مد نظر داشته باشید که آنفلوانزا در هر کودک از نظر نوع پیشرفت متفاوت است و این اطلاعات فقط راهنمایی به شماست و برای تشخیص صحیح حتما باید به پزشک مراجعه کنید.

منبع: سرسره

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.