لینک هدیه
۲۴۵۷۶۷

لبخند نوزادان، آگاهانه است یا غریزی؟

لبخند نوزادان، آگاهانه است یا غریزی؟

نوزادان تا یک ماهگی حرکتی شبیه لبخند زدن را بی‌اختیار و غیرارادی از خودشان بروز می‌دهند. این حرکات از جمله لبخند، هیچ پیام و دلیل خاصی ندارد، اما از چهار ماهگی به بعد آگاهی نوزاد نسبت به خودش و حرکاتش از جمله لبخند، بیشتر می‌شود و خندیدن مرحله‌ای از رشد اجتماعی کودک است.

لیورا سعید، روانشناس کودک و نوجوان  با تأکید بر اینکه نوزادان از وقتی به دنیا می‌آیند تا یک ماهگی حرکتی شبیه لبخند زدن را بی‌اختیار و غیرارادی از خودشان بروز می‌دهند، اظهار کرد: این لبخند در واقع ادامه زمان جنینی‌شان است و از همان زمانی که در رحم مادر هستند، حرکتی شبیه لبخند زدن را به شکل غیر ارادی انجام می‌دهند و تا یک ماهگی هم به همین شکل ادامه پیدا می‌کند که حرکت غیر ارادی می‌گویند، زیرا که هنوز در آن سن ارتباط کودک با محیط اطرافش آغاز نشده است و این حرکات به شکل غریزی و ناآگاهانه از نوزاد سر می‌زند.

IMG_20250205_144750

خنده نوزاد در خواب نشانه چیست؟

سعید حرکات نوزاد هنگام خواب را هم ناآگاهانه و غریزی دانست و ادامه داد: حرکت ناآگاهانه و غیر ارادی در خواب هم توسط نوزاد انجام داده می‌شود، زیرا نوزادان انقباضات صورتی دارند و در خواب حرکاتی شبیه اخم کردن، مکیدن و حتی لبخند زدن از خودشان نشان می‌دهند. این حرکات از جمله لبخند، هیچ پیام و دلیل خاصی ندارد.

این روانشناس تصریح کرد: به تدریج نوزاد از یک ماهگی بیناییش بهتر می‌شود، او می‌تواند چهره‌ها را ببیند و تشخیص بدهد. بنابراین تعاملش با دیگران شروع می‌‍شود، به این صورت که می‌تواند به شما نگاه کند، تماس چشمی برقرار کند و لب‌ها و دهان شما را ببیند. نوزاد از حرکت لب‌های شما که در حال صحبت کردن هستید، تقلید می‌کند و لب‌هایش را به همان شکل حرکت می‌دهد و لبخند می‌زند که  این حرکت پاسخی به حرکت شماست.

این مشاور کودک و نوجوان، لبخند پس از دو الی سه ماهگی را آگاهانه‌تر عنوان کرد و گفت: نوزاد در دو و سه ماهگی، تعاملش با نزدیکان بیشتر و لبخندهایش آگاهانه‌تر می‌شود. اغلب نوزادانی که طبیعی هستند در سه ماهگی لبخند زدن خودشان را شروع می‌کنند و بین چهار تا شش ماهگی که مهارت‌های اجتماعی نوزاد به مرور بهتر می‌شود، در پاسخ به خنده‌های اطرافیان یا کار خنده‌دارشان، می‌خندد.

اگر نوزاد نخندید، باید نگران شد؟

وی درباره نخندین نوزاد و عدم واکنش به حرکات شادی‌آور را نگران کننده توصیف کرد و افزود: گاهی این اتفاق از تفاوت‌های فردی هر کودکی با کودک دیگر نشأت می‌گیرد و ممکن است کودکی زودتر شروع به لبخند زدن کند و کودکی دیرتر. پدر و مادر باید کمی صبر کنند تا نوزاد از دو ماهگی گذر کند و ممکن است سه ماهگی و چهار ماهگی لبخند زدن را شروع کند اما از طرفی ممکن است که نخندیدن تا این سن نشانه‌ای از تأخیر رشد باشد. در این زمان پدر و مادر بهتر است که با پزشک اطفال یا کار درمانگر مشورت کنند.

منبع: ایسنا

محتوای حمایت شده

تبلیغات متنی

  • اخبار داغ
  • جدیدترین
  • پربیننده ترین
  • گوناگون
  • مطالب مرتبط

برای ارسال نظر کلیک کنید

لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.

از ارسال دیدگاه های نامرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.

لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.

در غیر این صورت، «نی نی بان» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.

هم اکنون دیگران می خوانند